Moja domowa dżungla ;)
Re: Moja domowa dżungla ;)
Pięknie wiosennie u ciebie dzięki takim cudownym kwitnieniom.
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To ma być kilka kwitnień? Toż to mnóstwo kwitnień 

- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zrobiło się cieplutko od tych kolorów 

Ile cudownych kolorków u Ciebie na parapetach
Aż sama buzia się śmieje na tak wspaniały widok 

Justynko, Aluniu, Renato, Patrycjo dziękuję za odwiedziny ;)
Kwitnienia jeszcze nie wszystkie ;) Kwitnie jeszcze parę storczyków, 3 kolejne są już w zaawansowanym stadium puszczania się ;) Kwitnie skrzydłokwiat, i zygokaktus nieśmiało z pączkiem wyskoczył. Małe pączusie ma tez cytrynka i hibcio. 2 hipki tez już w kolejce ;) One już się po prostu wiosny doczekać nie mogą. Tak jak ja z reszta..
Kwitnienia jeszcze nie wszystkie ;) Kwitnie jeszcze parę storczyków, 3 kolejne są już w zaawansowanym stadium puszczania się ;) Kwitnie skrzydłokwiat, i zygokaktus nieśmiało z pączkiem wyskoczył. Małe pączusie ma tez cytrynka i hibcio. 2 hipki tez już w kolejce ;) One już się po prostu wiosny doczekać nie mogą. Tak jak ja z reszta..
Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa

Pozdrawiam Ewa
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Jak się patrzy na Twoje kwitnienia to wręcz pachnie wiosną 

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
- agnieszka_
- 1000p
- Od: 21 gru 2012, o 18:54

Ale piękne kwiaty , coraz bardziej podoba mi się wszystko co kwitnące

Elciu byłoby jeszcze piękniej jakby wiosna tak nie oszukiwała...
Agnieszko Uważaj, żeby Ci się zielone nie przestały podobać. Szkoda by było ;)
Agnieszko Uważaj, żeby Ci się zielone nie przestały podobać. Szkoda by było ;)
Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa

Pozdrawiam Ewa
-
- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ewuś, ale piękne kwitnienia u Ciebie-podziwiam...I jakie różnorakie... 

- agnieszka_
- 1000p
- Od: 21 gru 2012, o 18:54
Myślę że aż tak źle nie będzieUważaj, żeby Ci się zielone nie przestały podobać. Szkoda by było ;)

Wesołych świąt wszystkim ;)
Dziś, jako że nie lubię pracować pod przymusem, a święta niejako taki przymus generują, zdecydowałam się na odmłodzenie jednego ze storczyków. Miał dużo korzeni powietrznych, i żadnych pracujących w doniczce. Starałam się go często zraszać, ale zauważyłam, że zaczyna marnieć, więc trzeba było coś z tym zrobić. Mam nadzieję, że będzie mu teraz lepiej
Prezencję ma dużo lepszą ;)
A teraz czas kończyć metrowiec ;) Jutro może pstryknę parę zdjęć po śniadanku ;)
Dziś udało mi się małą sesyjkę zrobić przy okazji mycia kwiatków
Mieszanka dwóch paprotek

Jedyny kwiatek którym postanowił mnie zaszczycić. Mam nadzieję, że po wyniesieniu na balkon będzie miał drugie podejście ;)

Zanokcica z niedawnej promocji w LM, jak się okazało, miała przędziorka:( Po dwóch pryskaniach nieśmiało puszcza listek. Mam nadzieje, że nie ostatni

Kawałek filodendrona czerwieniejącego, odplątanego z draceny, która poszła pod prysznic

Zagadka. Ktoś wie co to? Mam go już bardzo długo, próbowałam hodowli w różnych warunkach. Nie ma cebul jak np. hipki i kwiatów nie udało mi się żadnych doprosić

Cytrynka za to oblepiona paczkami niesamowicie, ale jakoś zapomniałam o niej przy zdjęciach. Szkoda że wiosny nie ma, na balkonie lepiej jej się rośnie. Może bym się jakiegoś owocka dochowała. Tak pozostanie cieszyć się zapachem... Dodatkowo pędy storczysiowe zaczynają sie rozwijać - na przywołanie wiosny
Dziś, jako że nie lubię pracować pod przymusem, a święta niejako taki przymus generują, zdecydowałam się na odmłodzenie jednego ze storczyków. Miał dużo korzeni powietrznych, i żadnych pracujących w doniczce. Starałam się go często zraszać, ale zauważyłam, że zaczyna marnieć, więc trzeba było coś z tym zrobić. Mam nadzieję, że będzie mu teraz lepiej

A teraz czas kończyć metrowiec ;) Jutro może pstryknę parę zdjęć po śniadanku ;)
Dziś udało mi się małą sesyjkę zrobić przy okazji mycia kwiatków

Mieszanka dwóch paprotek

Jedyny kwiatek którym postanowił mnie zaszczycić. Mam nadzieję, że po wyniesieniu na balkon będzie miał drugie podejście ;)

Zanokcica z niedawnej promocji w LM, jak się okazało, miała przędziorka:( Po dwóch pryskaniach nieśmiało puszcza listek. Mam nadzieje, że nie ostatni

Kawałek filodendrona czerwieniejącego, odplątanego z draceny, która poszła pod prysznic

Zagadka. Ktoś wie co to? Mam go już bardzo długo, próbowałam hodowli w różnych warunkach. Nie ma cebul jak np. hipki i kwiatów nie udało mi się żadnych doprosić

Cytrynka za to oblepiona paczkami niesamowicie, ale jakoś zapomniałam o niej przy zdjęciach. Szkoda że wiosny nie ma, na balkonie lepiej jej się rośnie. Może bym się jakiegoś owocka dochowała. Tak pozostanie cieszyć się zapachem... Dodatkowo pędy storczysiowe zaczynają sie rozwijać - na przywołanie wiosny

Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa

Pozdrawiam Ewa
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Paprotki cudowne
Filodendron ma piękne listki
Sama jestem ciekawa co to takiego możesz miec w doniczce co Ci nie kwitnie

Filodendron ma piękne listki

Sama jestem ciekawa co to takiego możesz miec w doniczce co Ci nie kwitnie

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
- MORANGO
- Od: 4 sie 2011, o 00:05
- Kontakt:
Skrętniki
Pięknie i kolorowo u Ciebie
paprotka i owadożerki

Pięknie i kolorowo u Ciebie

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Paprotki i filodendron - śliczne
To zielone w doniczce - to zielona zielistka. Daj ją bliżej słoneczka, powinna wypuścić "wąsy" - a na końcach urosną młode roślinki.
Ona czasami kwitnie właśnie na tych "wąsach". Kwiatuszki mają 0,5cm, albo i mniej...

To zielone w doniczce - to zielona zielistka. Daj ją bliżej słoneczka, powinna wypuścić "wąsy" - a na końcach urosną młode roślinki.

Ona czasami kwitnie właśnie na tych "wąsach". Kwiatuszki mają 0,5cm, albo i mniej...