Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie
Marysiu kilka odmian mamy identyko, będziemy smakować i wybierać nasionka z tych najsmaczniejszych.
U mnie za oknem już -12 st, chyba to już ostatnia taka mroźna noc, mam nadzieję że wszystkie roślinki przeżyją, bo w ciągu dnia śniegu ubyło i pierzynka lichutka.
U mnie za oknem już -12 st, chyba to już ostatnia taka mroźna noc, mam nadzieję że wszystkie roślinki przeżyją, bo w ciągu dnia śniegu ubyło i pierzynka lichutka.
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
MARYŚ....u mnie taki regalik stoi zapakowany na strych....jak dobrze zajrzeć do Was jutro eMa poproszę o skręcenie....na stole brakło miejsca.....
Małgosia żali się na minę....moja też nie chce się pokazać....
Małgosia żali się na minę....moja też nie chce się pokazać....
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dorotko na moich roślinkach pierzyna solidna i twarda zbita, ale mróz to mróz są jeszcze inne rośliny krzewy drzewa. Zobaczymy
a mrozy widzę dalej będą już po tym rannym słońcu czuję, że w nocy przymrozi znowu! Pomidorów jestem bardzo ciekawa
Krysiu chyba nigdy nie wątpiłaś, że dobrze do nas zaglądać
mina wschodzi nie równo, ale z tego co wiem jest raczej bezproblemowa
U mnie najdłużej wschodziła belamkanda i siewki liliowców właśnie wyszedł trzeci, ale co z niego wyrośnie zobaczymy za dwa trzy lata 

Krysiu chyba nigdy nie wątpiłaś, że dobrze do nas zaglądać

- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Marysiu piękne zasiewy tylko gdzie to wszystko wsadzisz? Braknie Ci ogrodu
Ile miałaś dziś mrozu?

- Maska
- Kontakt:
Michale u mnie było -16, a teraz w słońcu jest -5
jeszcze tak zamarzniętej wody w kurek nie miałam
Nasz pies lubi lizać śnieg, koty najlepiej lubią wodę z konewki stojącej w pokoju, a kury śniegu nie dzióbią muszą mieć wodę w stanie płynnym
Mam gdzie posadzić dużo więcej roślin pod warunkiem, że to białe się stopi
Bo oprócz tych roślin ozdobnych mam ze trzy razy tyle warzyw i innych ozdobnych. Widziałeś mój paseczek 45 a.
większość to nieużytek 

Nasz pies lubi lizać śnieg, koty najlepiej lubią wodę z konewki stojącej w pokoju, a kury śniegu nie dzióbią muszą mieć wodę w stanie płynnym

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Dzień Dobry Marysiu!
U mnie zapowiadają na dzisiejszą nockę - 17°C, a kolejne nie lepiej...
Dziewczyna dzielnie spaceruje (widzę ją przez okno) i ma ochotę na drugie śniadanko, Co tam mróz, co tam śnieg. Dzielna kurka.
U mnie zapowiadają na dzisiejszą nockę - 17°C, a kolejne nie lepiej...

Dziewczyna dzielnie spaceruje (widzę ją przez okno) i ma ochotę na drugie śniadanko, Co tam mróz, co tam śnieg. Dzielna kurka.

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Witaj,Marysiu
Jak tam, u mnie biała niedziela palmowa , a mój M się śmiał ,że zamiast stroików z kurczaczkami trzeba z bombkami robić;:306
U mnie teraz jest -4,słonko świeci,ale w nocy byłom-14
miłej niedzieli

Jak tam, u mnie biała niedziela palmowa , a mój M się śmiał ,że zamiast stroików z kurczaczkami trzeba z bombkami robić;:306
U mnie teraz jest -4,słonko świeci,ale w nocy byłom-14

miłej niedzieli

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Zwierzaki nasze maja odchyły jak ludzie.Moje dziewczyny mają w misce wodę,a jak stoi konewka z maleńkim otworem to językiem wypijaja ile się da,nie wiem dlaczego lepiej smakuje.
- renzal
O! ale niespodzianka...
śnieg pada.
W zeszły roku Dziewczyna o tej porze, była już karmiona łyżeczką (znaczy się H przekopując działeczkę podawał jej robalki na szpadlu)

W zeszły roku Dziewczyna o tej porze, była już karmiona łyżeczką (znaczy się H przekopując działeczkę podawał jej robalki na szpadlu)

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Kiedyś wyczytałam, że koty lubią świeżą wodę i stąd poszukiwanie jej poza miską...ale sądzę, że to raczej kocia ciekawość, bo kiedyś zrobiłam eksperyment i zmieniałam swoim po kilka razy dziennie...i tak nie ruszyły, za to z upodobaniem godnym lepszej sprawy usiłują częstować się wodą z miski klozetowej
A od dziś zaczynam kręcić rozsadami, bo jak patrzę na Twoje, to muszę coś swoje podpędzić, żeby też takie cudne były...w końcu przy ciągłym dosiewaniu staną się główną domową dekoracją, to muszą mieć wygląd

A od dziś zaczynam kręcić rozsadami, bo jak patrzę na Twoje, to muszę coś swoje podpędzić, żeby też takie cudne były...w końcu przy ciągłym dosiewaniu staną się główną domową dekoracją, to muszą mieć wygląd

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No i przymroziło u mnie podobnie, co z tego że od rana słońce mocno świeci, tylko śnieg topnieje i roślinki nie mają ochrony.
Już dość takiej pogody.
Już dość takiej pogody.
- Maska
- Kontakt:
Renatko nie jedno w życiu widziała i niejedno przeszło
Moje te z radosne ! jajka noszą trochę jak w zimie ale wcale im się nie dziwię ja też funkcjonuje ja w zimie
Aniu ja miałam -16 , ale wcale nie jest ciepło w tym pięknym słońcu nie wiem co lepiej śnieg czy słońce - chyba jednak nie mam na to wpływu
Do tej pory to ptaki przylatywały do karmnika o świcie teraz o świcie cisza dopiero koło 8 - 9 zaczyna się ruch, a synogarlica wysiadywała w karmniku ziarna chyba je ogrzewała
Gosiu moje koty jak było za mało wody w konewce i nie sięgały to ją wywróciły z lizały jak rzeczkę
Renatko jak ja grzebię w ziemi to mam wiaderko z wodą i coś wykopię coś smacznego to do wiaderka i daję moim podopiecznym
mój M śmieje się, że to złote jajka tyle zachodu kosztują
U Małgosi też pada!
Pat ja zamykam łazienkę bo tak to bym nie doszła kto nalał
a poza tym potem pełno łapek wszędzie
Kręć , kręć może coś wykręcisz
ja sobie przebieram nasionka - coś trzeba robić
Dorotko moje słońce już mnie tak nie cieszy, ale trudno

Aniu ja miałam -16 , ale wcale nie jest ciepło w tym pięknym słońcu nie wiem co lepiej śnieg czy słońce - chyba jednak nie mam na to wpływu

Gosiu moje koty jak było za mało wody w konewce i nie sięgały to ją wywróciły z lizały jak rzeczkę

Renatko jak ja grzebię w ziemi to mam wiaderko z wodą i coś wykopię coś smacznego to do wiaderka i daję moim podopiecznym

Pat ja zamykam łazienkę bo tak to bym nie doszła kto nalał

Kręć , kręć może coś wykręcisz

Dorotko moje słońce już mnie tak nie cieszy, ale trudno

- renzal
Marysiu! Jak tak pozbierałam moje nasionka, to spokojnie ogrodniczy mogę otworzyć (tu kilka, tam kilka i mam ilości hurtowe) 

- Maska
- Kontakt:
Renatko chyba wszyscy tak mamy i jeszcze sobie przesyłamy, więc zbiory się powiększają tylko opakowania mniej atrakcyjne
, a jak patrzę na ilość ziarenek w kupowanych torebkach to się dziwię, że opłaca się to konfekcjonować 

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Marysiu, na pogoę w portaach nigdzie ne patrzę Dziś spojrzałam na termmetr i a kreseczki odliczyłam, bo nie wierzyłam własnym oczom .... -25*. To już przesada. Po świętach przyślę Ci nasionka katalpy i cebulkę amarylisa, bo teraz to gdzieś zmarzną po drodze.
Idę siać nasionka, bo jak nie w ogrodzie, to choć w domu wiosnę będę mieć
Idę siać nasionka, bo jak nie w ogrodzie, to choć w domu wiosnę będę mieć