szkodniki

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
julianka
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 18 wrz 2012, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

szkodniki

Post »

Witam, wszystkich obecnych i będących obecnymi ;:7 szukam pilnej porady, od niedawna mam działkę w ROD, radzę sobie jak umiem raczej słabo :oops: ale z problemem z którym się chce zwrócić nie radze sobie w ogóle, a mianowicie chodzi o zwierzęta które podchodzą na działki a bliżej to sarny które wyjadają moje roślinki :twisted: ;:223 . W zeszłym roku wyjadły mi wszystkie tulipany czerwone, w tym roku byłam na działce 1 tydzień temu i oczy cieszyłam wschodzącymi narcyzami i tulipanami zaś wczoraj...... koszmar wyszczypane większość młodych roślinek. Pół nocy myślałam co mam zrobić z tym i nic nie wymyśliłam ;:14 chyba przestane sadzić nowe rośliny
pozdrawiam
Julianka
Hosta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2013, o 15:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: szkodniki

Post »

siatka leśna - chyba najskuteczniejsze rozwiązanie. A jeśli to ROD, to co z ogrodzeniem głównym ?.

Czasem świeże ludzkie włosy (zapach człowieka) je odstrasza. Ale jak mocno głodne, to nie działa
Awatar użytkownika
julianka
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 18 wrz 2012, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: szkodniki

Post »

ogrodzenie niby jest,ale uwierz mi widziałam skaczącą sarnę przez taką siatkę ;:138,wczesnym rankiem spacerują sobie samym środkiem działek główna alejką. Poszczególne działki nie sa od siebie odgrodzone ewentualnie jakieś krzewy czy byliny, włosy ....... może to i pomysł ale obawiam sie że do wiosny mogę zostać bez nich :heja. Ale dzięki za rade, może jakiegś strach ubrany w nasze ciuchy ?????
Julianka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”