Mój ogród na fotografii - cz.III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród na fotografii - cz.III

Post »

Bogusiu , cieszę się że wreszcie świeci słoneczko ;:3 ;:3
Teraz już wytrzymamy do wiosny, musimy ;:108 ;:108

Parapetowce piękne, idą jak burza ;:138 ;:138
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak wierzyć prognozom , jeszcze 10 dni. Przygotowania do świąt ,póżniej święta i szybko zleci. Tylko , że te zwały śniegu tak szybko nie stopnieją, zwłaszcza po takich mrozach. Nie będę nalegał na sandałki :wink: :wink: Żeby tylko ''normalne'' wiosenne ubranie można było założyć . ;:215
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Bogusiu!
Ależ zielono u Ciebie na parapetach. ;:138
Dzisiaj piękny słoneczny dzień, chociaż -5 to jednak przyjemnie. Po obiedzie zasiadłem do kompa (kolejne 3 dni awaria - nie potrafią opanować problemu) kilka ogrodów odwiedziłem - i żoneczka krzyknęła .... idziemy na spacer - w te pędy pobiegłem :heja
ależ milusio było na słoneczku (trochę wietrznie) obeszliśmy osiedle (5,5 km - mierzyłem kiedyś) i teraz zwiedzam dalej ogrody moich przyjaciół.
Będzie dobrze - pod folią było +5 sałata i rzodkiewka nie zmarzła - nie okrywałem jej.
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Kasiu!...wspomnałam dzisiaj piękny, słoneczny 5 marca ...oczywiście tego roku...i rozpoczęcie sezonu grillowego ;:108
Tadziu!...śniegu faktycznie sporo...chciałam dokopać się do swojego ciemiernika i wrzośców....ale uznałam za bezsensowne...niech sobie siedzą pod pierzynką...na noc zapowiadają u mnie ... bagatela....- 18 C.
Mówisz 10 dni... toż to prawie wieczność ;:180
Andrzeju!...ja tez sporo czasu spędziłam dzisiaj ...spacerując po ogrodzie...Słoneczko pięknie grzało, też wietrznie ...ale +5C... ;:180
Jakoś do tej pory nie miałam problemu z internetem...mam neostradę jedynie ostatnio problem sprawiała przeglądarka...zainstalowałam inną ...i jest OK.
To co usłyszałam teraz o prognozach pogodowych w TV eksperta klimatologii....przyprawiło mnie o zawrót głowy... ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu, co z tą pogodą :shock: Tak dobrze będzie czy tak źle :cry:

Czytałam kiedyś u Ciebie o rozpoczęciu grillowania ;:138 myśmy nie zdążyli skorzystać wóaczas z pogody, a teraz tak mi się marzy ten grill ;:224
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu...no niestety nic optymistycznego...wg. niego śnieg i mrozy w kwietniu...a nawet w maju przymrozki...Lato ma być suche...podaję za ekspertem.
Kochana tak..tak..ja już miałam "odpalony" w tym roku grill ogrodowy dwukrotnie...wierzyć się nie chce, gdy patrzę na pokryty grubą warstwą śniegu ogród. ;:145
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Jednym słowem sezon od początku do d..... Czyli widmo mrozu jeszcze nie oddaliło się. Jak rośliny ruszą już ''na zielono'' może być chryja. ;:202 ;:202 Myśmy też mieli zamiary co do grilla ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Zgłaszam brak sniegu i kilkanaście stopni mrozu...biedne drzewka...
majka1971
500p
500p
Od: 31 sie 2012, o 14:07

Post »

Pozdrawiam cieplutko mimo mrozu za oknem.[13 stopni].Śniegu masa.''Gorące serca stopią lód''.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochani w słoneczny, niedzielny poranek.Kolejną mroźną noc mamy za sobą u mnie -15C...i kolejne przed sobą.
Nic optymistycznego nam nie "wróżą"...Ostatnie prognozy długoterminowe ..."czekają nas cieplejsze dni pod koniec miesiąca...ale nie dotyczy to marca."...
Tadziu!...oglądnęłam wczoraj okryte agrowłókniną roślinki...np . magnolia,lilak...pąki nabrzmiałe...i co z tego? sterczą chochoły ...i jak długo jeszcze tak będą straszyły?..nie chcę być złym prorokiem...ale może być nieciekawie... właściwie już jest . Pozdrawiam cieplutko! ;:180
Aniu!...jedyny plus to taki,ze przy tych wielkich mrozach u mnie jest spora warstwa śniegu...
No ale cóż...egoistką nie jestem...nie jest mi obojętna sytuacja pogodowo - ogrodowa u Was.. ;:168
Majeczko!...witaj ...zaglądnę do Ciebie...bo trochę zaniedbałam...ale mam w ;:167
Zmieniłam przeglądarkę i nie mogę połapać się do końca z zakładkami...
Piękną myśl zacytowałaś. ;:168 ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Bogusiu, miłej niedzieli i miejmy nadzieję, że już jednak nadchodzi koniec tych mrozów, a ta zima pójdzie sobie :wit
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu, nie martw się ;:196
Może ta prognoza się nie sprawdzi, nie sprawdziła się ostra zima, ani szybka wiosna, więc może i dalsza też :wink:
U nas już widać ,że coś jakby się zmienia, słońce zasnute, niby świeci ale przez chmury, leciutko prószy - sam wiesz kto :| , kierunek wiatru się zmienił :roll:

Miłej niedzieli ;:168
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Witaj Bogusiu!
Wczoraj z prognoz długoterminowych dowiedziałem się, że wiosna ma być z taką przeplatanką pogodową, około 20 maja mają być mrozy, czerwiec , lipiec i sierpień gorące ale też z przeplatanką pogodową, czekają nas wichury i nawałnice, burz w zachodniej Polsce ma być w normie, natomiast w południowo-wschodniej 2-4krotnie więcej niż norma przewiduje, co wiąże się z ogromnymi opadami (współczuję mieszkającym w pobliżu rzek natomiast mnie ta wiadomość bardzo cieszy, i tak wszystko wsiąknie w glinę a roślinki szybciej urosną). Miłej niedzieli :wit
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko!...Kasiu!.....podziwiam Was za ten optymizm...
Postaram się choć odrobinę wyzwolić go w sobie...choć z trudem to przychodzi...tak jak ta aura, mam mieszane uczucia...
...a może dzisiejsze słoneczko sprawi,że odgonię złe myśli. :tan
Szukam w swoim archiwum wiosenno- letnich fotek, na poprawienie nastroju...
Znalazłam takie wiekowe z 1999 roku...zeskanuję...może uda mi się wstawić../.ale... po południu/ ;:168
Karolinko!..witam cieplutko..
Kochana , już chyba kiedyś pisałam... tu na forum ..zwracamy się po imieniu...bez względu na wiek...wszak stanowimy jedną"zielono zakręconą" rodzinę ;:108
Proszę ...nie krępuj się, śmiało po imieniu zwracaj się...a na imię mam Bogumiła.Karolciu... na ciepełko czekam jak każdy... ;:168
Michale!...witam słonecznie i cieplutko!
Jedno jest pewne,że tegoroczna aura sprawia nam "psikusa"... oby nie doprowadziła do tragedii.
Burze, wichury, nawałnice...przeraża mnie to...
Szykowaliśmy się już lada dzień do przygotowywania roślinek do wysyłki....może trafimy na odpowiednia pogodę po świętach...
Wierzba dla Ciebie takie ma już korzenie,że chyba zaraz wyrosnie mi drzewo w domu.Inne roślinki też miały się dobrze po zimie ...a jak spiszą się po wiosennych mrozach?Pozdrawiam ;:180 i życzę dużo ;:3 ;:3 ;:3
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Michał , Ty nas nie strasz ;:185 Za złe wiadomości ścinali głowy , więc uważaj ;:108 ;:108
Południowy wschód to Rzeszów , ale i do mnie nie tak daleko. Nie podtopi mnie , ale burza zawsze szkody czyni. Połamie , poprzewraca , ziemię ubija , dobrze jeszcze jak nie z gradem. ;:202 Powinno popadać co jakiś czas , nie tak jak ostatnio. Jak pada to 2 miesiące non stop , póżniej przez 3 susza. ;:oj
Miłej niedzieli ;:3 :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”