Ogrodowe zacisze Mandragory
-
- 100p
- Od: 5 lut 2013, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogrodowe zacisze Mandragory
Milenko zgubiłam twoj wątek a dzięki Constancji u ktorej podziwiałam piękne zdjęcia borow Tucholskich odnalazłam ciebie i znow jestem ,podglądam ,podziwiam i uczę się .U mnie rowniez zima szaleje,takiej zawieruchy nawet w zimie u nas nie było a mnie łapki swędziały i pogoniłam tydzien temu grabic trawnik.Rowniez marzę a takiej pergoli dla rozy.Cieplutko pozdrawiam
Marianna
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No nieeeee mini epeka lodowcowa? Szok. Tego jeszcze nie slyszalam. Mam nadzieje ze lato chociaz bedzie cieple 

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Obawiam się ze może być skwar ,a potem znowu zimka
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziewczyny, zamazujemy te głupoty, które napisałam, bzdety jakieś wyczytałam
Wiosenka się spóźnia raptem kilkanaście dni... Tak na poważnie, wyszłam z psami na wieczorny spacer, śniegu po kostki na naszej polance, sąsiad nie mógł podjechać pod dom, wiatr, -5, totalnie nie potrafię się odnaleźć już w tym krajobrazie
Żal mi ptaków, które zdezorientowane szukają jedzenia; dziś znowu bażanty chodziły po ogrodzie, poszły pod karmnik, bo tam zawsze coś dobrego wypada. Wyniosłam im porcję pokrojonych jabłek, najpierw dobrał się do nich mój owocożerny pies, po zagonieniu psa do domu przyszedł kos - napuszony, wyziębiony zajadał się, aż miło było popatrzeć. Ale to nie to samo, co robaczki
Miisiu, fajnie, że znowu wpadłaś, nie wiem, czy ode mnie można się czegoś nauczyć, bo ja bardzo raczkująca w ogrodzie, ale miło mi, że jesteś, zawsze możemy uczyć się razem

Miisiu, fajnie, że znowu wpadłaś, nie wiem, czy ode mnie można się czegoś nauczyć, bo ja bardzo raczkująca w ogrodzie, ale miło mi, że jesteś, zawsze możemy uczyć się razem

-
Milenko az sie przykro czyta to co opisujesz. Zal mi tych ptaszkow tez. Dobrze ze chociaz na male co nie co sie moga u ciebie zalapac. Jak tam zdrowko mamy? Chyba jeszcze nie najlepiej skoro rottka dalej u ciebie? U mnie tez masakrycznie. W tej chwili jest minus 12. Snieg jak byl tak jest. A sople to takie z dachu zwisaja ze polowe okna zaslaniaja. Takie wielkie. Wiosno przyyyyyjdz. Najpierw na wiosne czekalam i sie ludzilam, potem zrezygnowalam i sily nie mialam, a terax juz desperacko blagam zeby przyszla
- Mandragora
Mamę wczoraj przywiozłam do siebie, taki chytry plan, bo w tej sposób mam ją pod ręką i wiem, że nie będzie wychodzić. Wczoraj wieczorem już miała szalony plan, że może ona wyjdzie z psami.. Właśnie słyszę, jak ją kaszel dusi, ale uparta czasem jest okropnie. Wczoraj u siebie, zanim ją przywieźliśmy, biegała z odkurzaczem po mieszkaniu
A na rozweselenie, bo cóż nam pozostało...

A na rozweselenie, bo cóż nam pozostało...

-

- Mandragora

- Mandragora
Podtrzymując temat świąteczny (?)
, dzisiejszy spacer. Za dwa miesiące będzie jak znalazł dla ochłody

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Milenko spacerek pierwsza klasa ,ja też dziś byłam ale w mieście,nie mam takich możliwości
Duże oczęta też piękne

Duże oczęta też piękne

- BOGULENKA
- 500p
- Od: 23 lis 2012, o 13:28
Witaj Milenko, to prawda co napisałaś o podglądaniu ptaków. Ja w tym roku rozwieszam słoninkę i z córcią przyszykowałyśmy kulki z ziarnem. I też przylatują do mnie sikorki i to całymi stadami, z nich to takie małe wariatki bo przylatują i robią wielkie zamieszanie. Przylatują też dwa dzięcioły i dwie sójki - te ptaki parami. Te smakołyki rozwieszam na katalpach, które mam wzdłóż frontowego ogrodzenia i jak szykuję obiadek to mam te ptaszki cały czas na oku. Super sprawa, szczerze powiedziawszy to sójki pierwszy raz w życiu widziałam, nawet nie wiedziałam, że są takie kolorowe ptaki. W mieście raczej ich się nie widuje, albo ja odkąd mieszkam na wsi na co innego zwracam uwagę. Dziś byłam w Warszawie na zakupach świątecznych i wróciłam z bólem głowy. Te wszystkie galerie już nie dla mnie, ja nie mam już tam czego szukać.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Spacer cudny
Dziś ze swojego wróciłam w try miga potym, jak wolnobiegający owczarek niemiecki naszych dalszych sąsiadów zaatakował Okamiego. Ledwo udało mi się go wyrwać z paszczy tego psa zanim coś zrobił mojemu. Aga na szczęście miała gaz... Nie mam siły do ludzi, którz nie pilnują swoich zwierząt. Ja swojego drobnicowca zawsze mam na smyczy, a inni nie pilnują wielkich psów. Jestem wkurzona 

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Milenko widoki cudne i aż się ierzyć nie chce że dzieli Nas niecałe 80km?

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Jaki fajny mroźny spacerek 

-
Spacer widze udany. Sopelki wisza czyli mroz i u ciebie. Ale jak slonko swieci to juz jakos tak inaczej
widoki piekne