Rabatki Konstantego część 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Rabatki Konstantego część 5

Post »

EwkaEs pisze:........nagietki:pomarańczowy RADIO,żółty pełny SANTANA,lekarski PACIFIC APRICOT BEAUTY miodowo złocisty z brązowym niewielkim środkiem(PlantiCo)........
Ewo - nie miałam pojęcia, że jest tyle odmian nagietka :shock: Człowiek uczy się przez całe życie, a nasze forum jest nieprzebraną skarbnicą wiedzy...
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ambo-jakby tak dogłębnie poszukać,to jeszcze by się pewnie jakieś inne nagietki znalazły!
Dla Ciebie mój biały hiacynt w hodowli wodnej.
Obrazek Obrazek
Rozo 333-dziś raniutko poszłam na giełdę kwiatową i już wszystko do palmy mam:wierzbę sachalińską,gałązki borówek(naturalnie górskich spod śniegu),świerkowe łapki.
Evluk-w Podwórkowym jeszcze śnieg,ale i sama zobacz,jakość fotki wieczorem w deszczu marna,ale sam fakt,że są cieszy
Obrazek
Zrobiłam chrzan,się przegryza w chłodzie
Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Hiacynt w ślicznym kolorze bardziej zielonkawo -żółty niż biały .Korzenie ma ogromniaste ;:oj .Chrzan już zrobiony i teraz sie przegryza z cytryną i rodzynkami???? .Jeszcze takiego nie jadłam ,ale na pewno pyszny
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewo piękny ten hiacynt jakiś taki inny? Ja tez palmę zrobię własną :lol: Powiesz co jest w chrzanie? Niestety nie mam szans wykopać chrzanu, a ten z jesieni już jest mało ostry i w ogóle końcówka. Warstwa zmrożonego śniegu przykrywa cały ogród i nawet to co się przy ścianach podtopiło zostało dzisiaj uzupełnione :?
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Ewuniu podaj przepis na chrzan i jego pochodzenie/chrzanu/.Nigdy nie widziałam i nie jadłam takiego rarytasu.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W śniegu bieli.....
Gracjo-Chrzan wielkanocny w tym roku z gotowego chrzanu tartego,dodałam 3 wymyte porządnie cytryny wraz ze skórką pokrojone w plasterki,10 dkg rodzynek korynckich,sułtańskich akurat nie miałam,garść żurawiny suszonej(kawałki,lepsza jest wielkoowocowa kanadyjska) i 3 łyżki miodu lipowego.W słoiku układałam warstwami,ubiłam.Ten chrzan może długo stać.Ale zwykle nie stoi.Jest wersja postną,ale można dodać do niego ugotowane na twardo jajka drobno posiekane.
Masko-gdybym miała wykopane długie i proste laski chrzanu utarłabym sama.Wczoraj na placu był tylko w jednym miejscu i takie kawałeczki drobne,że straty byłyby w tarciu ogromne.
Założyłam na wczoraj prace porządkowe-pranie ,prasowanie,mycie okien,układanie w kredensie,szorowanie koszyków na święconkę,a poza nimi przygotowanie materiału na palmy i wykonanie chrzanu.Realizacja w pełni się powiodła,bo do południa pogoda była niezła i nawet dość ciepło,ulewa zaczęła się jakoś po 19.00 i zaraz zimniej,a potem przeszła w intensywne opady śniegu.
Jadziu Jakuch- naprawdę jest nie chwaląc się smaczny,polecam.Mama robi smażony z jajkiem i na świątecznym stole muszą być oba.
Hiacynty biały i niebieski kupiłam wraz ze szkiełkiem jako zestaw z Holandii w Biedronce. Obrazek
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zakaz dla kotków ???
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Ewuś chrzan wygląda pysznie ;:224
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wielkakulko-Zakaz pasienia Konstantego szczypiorkiem,trzeba mu dawkować.
Ambo-przyjęłam wyzwanie.Dziś odwiedziłam niewielką miejscowość B.,jest tam kwiaciarnia,no i wróciłam z kolejnymi dwoma torebkami nagietków dla Olgi,to Legutki Deja vu "języczkowate,mają od spodu brązowy nalot a górna stronę biało kremową,żółtą lub pomarańczową" i Pink Surprise,pełne łososiowo różowe!Bardzo jestem ciekawa tych nowych odmian.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
Zeszłam do piwnicy sprawdzić zwartnice-trzy się obudziły:biały Christmas Gift,Czerwony pełny Red Nymph i różowo biały Sweet Pink.Nadto z powodu robotników przeprowadzających konserwację elewacji od strony ogrodu nie posadziłam w ubiegłym sezonie hiacyntów przekwitłych w mieszkaniu i mam obecnie jeszcze trzy doniczki po trzy,dwie pojedyncze i dwie żonkilków.
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Ewuś kotek też podziwia zimę :wit
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Zastanawiam się skąd masz na to wszystko czas i chęci ...bom ja jest ostatnio leń ...śmierdzący ...na nic nie mam ochoty ...a wszystko przez tę aurę ...czuję się ...do ****.

Ewuś...ale zakupy , jak i kwitnące super ...nawet Ci kwitnąć będą kolejne hipeastra ;:138
Pozdrawiam :wit ...a może masz za dużo energii i naładowana jesteś pozytywnie /optymistycznie ...to poślij ociupinkę w moją stronę ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewo miałam te nasiona Legutki rok temu, niektóre z tych odmian dostały mączniaka, Zebrałam nasiona ciekawa jestem czy będą jak macierzysta roślina czy wszystkie jednakowe. Jeszcze raz napiszę śliczny ten hiacynt!
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masko-zaskakuje nas jakość Biedronki po prostu.....Wierzeęże u Olgi w podtatrzańskim chłodzie kwiaty nie będą miały mączniaka,u niej chyba nie ma szkodników,wymarzają czy co?
Zaraz mecz.A ja powolutku robię dwie palmy.
Jagodko-czasu nie mam,ale chęci.Aura przygnębiająca,domagam się więcej chlorofilu,a tymczasem zamiast marca mamy 50 dzień lutego z jego typową aurą.W Suwałkach minus 17,korycińskich serów nie dowiozą.A bardzo lubimy z kozieradką i z czosnkiem niedźwiedzim też.
Piwnicę mam bardzo dobrą do przechowywania,stała temperatura plus 10.
Rozo 333-Kostek podziwia psa sąsiadów Floksa(brunet średniego wzrostu) i pilnuje,żeby mój świerk równo pokrył się świeżym śniegiem.Chociaż możliwe,że akurat zauważył pana dozorcę z łopatą do śniegu.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ło matko - nagietkowy zawrót głowy :lol: Cudne są wszystkie bez wyjątku. Ja już nic nie kupuję, bo i tak pewnie będę rozdawać siewki i końcówki nasion. Ale ja to lubię. Moje koleżanki z działek się cieszą a ja razem z nimi :tan
Pytałaś u mnie czy mam białą wiosnę. Kochana - ja mam białą syberyjsko-arktyczną zimę tej wiosny. Dzisiaj i jutro nad ranem ma być u mnie -18-19 stopni. Ja naprawdę takich temperatur o tej porze nie pamiętam. Te rośliny, które przetrwały zimę - padną mi na wiosnę ;:145
załamać się można. I jak tu w takich warunkach nie kochać mieczyków, które sobie spokojnie spoczywają w cieplutkiej lodówce (+6 stopni :D ) bezpieczne od zgłodniałych nornic?
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ambo-nornice myślisz przetrwały taki początek wiosny?Może zahibernowane.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”