Moje storczykowo - Jeanne

Zablokowany
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorelo, dziękuję za odwiedziny i informację :wink:
Moja cambria stoi na tarasie, deszcz na nią nie pada, ma dość sucho, podlewam raz na ok 2 tygodnie :roll:
Mój przyrost zaczął rosnąć w grudniu a jest tylko troszkę większy od tego Twojego na fotce z marca :? może to dlatego że w międzyczasie musiałam cambrię reanimować bo była przelana :twisted: mam jednak nadzieję że prędzej czy później doczekam się kwitniena :oops:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
dorela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2007, o 15:26

Post »

Joasiu ten przyrost rośnie od stycznia , a spowolniony wzrost u twojej faktycznie może być wynikiem reanimacji.
Trzymam kciuki.W razie czego- pytaj,jak będę znała odpowiedź na pewno Ci jej udzielę.
Pozdrawiam :D
pozdr Dorota
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Dzięki Dorelo :P
I tak mnie cieszy ze ta cambria w ogóle przeżyła, biorąc pod uwagę stan korzeni ;:161 ale młoda psb wypuszcza ciągle nowe korzonki (zajrzałam niedawno do niej by się przekonać czy czasem znów nie za mokro ma ;:223 ) i póki co jest w porządku ;:213 wypuszcza też nowe listki, tylko właśnie cały czas jest dość niewielkich rozmiarów :roll: a powiedz mi jeszcze czy nawozisz swoją? i jeśli tak to jak często?
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
dorela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2007, o 15:26

Post »

Joasiu z nawożeniem to u mnie jest róznie :oops: od czasu do czasu ;nie nawoże książkowo :wink:
pozdr Dorota
Moje storczyki
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p
Od: 8 cze 2008, o 22:32

Post »

proszę podpowiedzieć, co lubi (a czego nie) Miltoniopsis?
platynka :)
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Joasiu, troszeczkę zazdroszczę Ci tego pachnącego falka :lol: Zapach 'Nelly Isler' był cudny, ale pachnący phalaenopsis to jest to :shock: Ja swoich cambrii nie wystawiałam jeszcze na zewnątrz, a co do nawożenia , to stosuję 1/2 zalecanej do każdego podlewania, oczywiście przelewanie również, przynajmniej co 4 podlanie.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12

Post »

Platynko - poczytaj TUTAJ - z listy po prawej wybierz Miltoniopsis - hybrydy. Generalnie Miltoniopsis jest dosyć wrażliwy na wszelkie niewygody - przelanie, przesuszenie etc.
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

gucia pisze:Joasiu, troszeczkę zazdroszczę Ci tego pachnącego falka :lol: Zapach 'Nelly Isler' był cudny, ale pachnący phalaenopsis to jest to :shock: Ja swoich cambrii nie wystawiałam jeszcze na zewnątrz, a co do nawożenia , to stosuję 1/2 zalecanej do każdego podlewania, oczywiście przelewanie również, przynajmniej co 4 podlanie.
Guciu, przyznaję że sama byłam tym odkryciem bardzo zaskoczona :wink: wiadomo, w sklepie nikt nie wącha ;:191 , a może trzeba zacząć ;:183 zapach jest dość intensywny, szczególnie koło południa, nie trzeba się zbliżać z nosem do kwiatka żeby poczuć, wystarczy przejść koło okna :wink:
I dziękuję za rady z nawożeniem, przyznam że od kiedy wystawiłam na zewnątrz zapomniałam by ją "karmić" :oops: chyba tylko raz podlałam z nawozem, muszę się poprawić ;:171
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p

Post »

pachną, pachną, mój jeden taki roznosi zapach, że w pokoju niepotrzbny plejek zapachowy,bo jest jasminowo-cytrynowo :)pachną nakrapiane u mnie.

Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Platynko, ale szczęściara z Ciebie, nie dość że takie cudeńko, to jeszcze pachnące :wink:
Piszesz że pachną nakrapiane...może cos w tym jest, bo moje 2 pachnące są właśnie w kropeczki :lol: może to jakiś trop 8)
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38

Post »

U mnie też pachną nakrapiane. Jeden żółty, a drugi ciemnoróżowy.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

No to już nie może być zbieg okoliczności 8)
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p

Post »

i jeszcze ten - też pachnący,ale delikatniej:
Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Spieszę do Was z nowymi fotkami mojego "drzewka", które lada dzień rozwinie pąki :lol:
Co prawda nie ma powalającej ilości pączków, ale nadal ma dużo uśpionych oczek do obudzenia ;:19 i liczę że pewnego dnia to nastąpi :roll:
Ogólnie wydaje się być w dobrej kondycji, nowe listki i korzonki ładnie przyrastają, chyba służy mu łazienkowy klimat ;:183
Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj Asiu - to się będzie działo. Czekam na kolejne fotki. :lol:
Zablokowany