Mój ogród na fotografii - cz.III
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród na fotografii - cz.III
Prąd by nam wyłączyli... 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Bogusiu rano słońce obiecywało ładny dzień , a teraz to białe zmrożone sypie. Miłego popołudnia!
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Bogusiu witaj w pierwszy dzień wiosenny

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Witam wszystkich. To mój pierwszy dzień w tak uroczym i jakże ciekawym gronie forumowiczów. Zaczęłam od oglądania ogrodu bwoj54 i jestem zachwycona. Nacieszyłam oko i sporo się dowiedziałam. A przecież dopiero zaczynam 

- manenka71
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bogusiu co u Ciebie
u mnie juz pierwsze zasiewy wschodza napisalam u siebie w watku
u mnie juz pierwsze zasiewy wschodza napisalam u siebie w watku
Bogusiu, jak u Ciebie wygląda pierwszy dzień kalendarzowej wiosny? U nas sypie od rana, że świata nie widać 

- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Bogusię chyba zasypalo. 

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Ojej...kochani ...jak mi miło,że jesteście...
...muszę poczynić przygotowania ponieważ w poniedziałek jesteśmy umówieni z rzeźnikiem.Świnkę kupiłam u rolnika ...zawieziemy ją do uboju i przetworzenia...do masarni . Ach ..już czuję zapach swojskich wyrobów...Oczywiście ...zaproszę Was kochani na poczęstunek...
Iwonko!...i pomyśleć, że to pierwszy dzień wiosny...
Dzisiaj z wielkim rozrzewnieniem wspominałam upalne takie dni... pierwszy dzień wiosny ...a było ich sporo...
Nataszko!...i tak powinno być.Nie ma co zwlekać z jazdą...im dłużej odwlekamy , tym większy rodzi się lęk.Ja to już jestem kierowcą-weteranem.
Julianno!...
Mój eM, gdy tylko coś robię w kuchni ...włącza mi radio...a ja je wyłączam. Czasami lubię w ciszy i skupieniu przemyśleć pewne sprawy....
Teraz gdy jestem na forum też coraz mniej czasu poświęcam książce...Pozdrawiam!
Tadziu!...no może 2 tygodnie ...jeszcze zdołam przetrwać w tym zimowym, szarym maraźmie.
Pozdrawiam cieplutko!
Ewuniu/ mewa/...może i lepiej,że teraz nie musisz z ubolewaniem patrzeć na zalegający w ogrodzie śnieg.Ja spoglądam przez okno i
"trafia " mnie, że nie można nic w nim robić...Jedyne zajęcie w tej chwili to otrząsanie zalegających białych czap śniegu z agrowłókniny lub bezpośrednio z krzewów i drzewek
Aniu!/ wielkakulka/...i tak płacę gigantyczne rachunki za prąd...
Marysiu!/maska/...myślałam,że masz tam "na górze" układy...i załatwisz choć trochę ciepełka na dzisiejszy dzień.
Marysiu/mar33/
....dzisiaj mówię do wnuczki,że sankami pojedziemy ze święconką a ona na to " dziwnie...ale super"
Pozdrawiam
Markoch!
... witam serdecznie i cieplutko. Zapraszam częściej...zawsze będziesz mile widziana! Proszę podaj swoje imię, łatwiej nam będzie komunikować się.
Pozdrawiam!
Marzenko!/ manenka71/
Dzisiaj przepikowałam troche siewek...
Kobea wypusciła juz wąsy czepne....chyba mi zakwitnie w pokoju
Wielka radość mnie ogarnęła, gdy ujrzałam "mikre" lobelie zwisające...
Zastanawiam się nad posadzonymi w doniczki daliami i kannami ..stoją w tunelu foliowym, przykryte agrowłókniną. Myślę,że przetrwają te przedłużającą się zimę....
Aguś/ aguniada/...nie mam żadnych optymistycznych wieści pogodowych z mojego regionu...
Śniegu u mnie sporo...oj sporo!...Od rana do 16...padało to białe intensywnie...teraz mżawka...temp. 0C....
...a ja już najzupełniej "wytrącona z równowagi"...czy w końcu to się zmieni ? Pozdrawiam z nadzieją na ...lepsze jutro.
Dorotko!
...nie... nie zasypało ...przeistacza się to białe w ślizgawkę...ale będzie "jazda"...
...muszę poczynić przygotowania ponieważ w poniedziałek jesteśmy umówieni z rzeźnikiem.Świnkę kupiłam u rolnika ...zawieziemy ją do uboju i przetworzenia...do masarni . Ach ..już czuję zapach swojskich wyrobów...Oczywiście ...zaproszę Was kochani na poczęstunek...

Iwonko!...i pomyśleć, że to pierwszy dzień wiosny...
Dzisiaj z wielkim rozrzewnieniem wspominałam upalne takie dni... pierwszy dzień wiosny ...a było ich sporo...

Nataszko!...i tak powinno być.Nie ma co zwlekać z jazdą...im dłużej odwlekamy , tym większy rodzi się lęk.Ja to już jestem kierowcą-weteranem.

Julianno!...
Mój eM, gdy tylko coś robię w kuchni ...włącza mi radio...a ja je wyłączam. Czasami lubię w ciszy i skupieniu przemyśleć pewne sprawy....
Teraz gdy jestem na forum też coraz mniej czasu poświęcam książce...Pozdrawiam!

Tadziu!...no może 2 tygodnie ...jeszcze zdołam przetrwać w tym zimowym, szarym maraźmie.
Pozdrawiam cieplutko!

Ewuniu/ mewa/...może i lepiej,że teraz nie musisz z ubolewaniem patrzeć na zalegający w ogrodzie śnieg.Ja spoglądam przez okno i
"trafia " mnie, że nie można nic w nim robić...Jedyne zajęcie w tej chwili to otrząsanie zalegających białych czap śniegu z agrowłókniny lub bezpośrednio z krzewów i drzewek

Aniu!/ wielkakulka/...i tak płacę gigantyczne rachunki za prąd...

Marysiu!/maska/...myślałam,że masz tam "na górze" układy...i załatwisz choć trochę ciepełka na dzisiejszy dzień.

Marysiu/mar33/
....dzisiaj mówię do wnuczki,że sankami pojedziemy ze święconką a ona na to " dziwnie...ale super"

Pozdrawiam

Markoch!
... witam serdecznie i cieplutko. Zapraszam częściej...zawsze będziesz mile widziana! Proszę podaj swoje imię, łatwiej nam będzie komunikować się.
Pozdrawiam!

Marzenko!/ manenka71/
Dzisiaj przepikowałam troche siewek...
Kobea wypusciła juz wąsy czepne....chyba mi zakwitnie w pokoju

Zastanawiam się nad posadzonymi w doniczki daliami i kannami ..stoją w tunelu foliowym, przykryte agrowłókniną. Myślę,że przetrwają te przedłużającą się zimę....

Aguś/ aguniada/...nie mam żadnych optymistycznych wieści pogodowych z mojego regionu...
Śniegu u mnie sporo...oj sporo!...Od rana do 16...padało to białe intensywnie...teraz mżawka...temp. 0C....
...a ja już najzupełniej "wytrącona z równowagi"...czy w końcu to się zmieni ? Pozdrawiam z nadzieją na ...lepsze jutro.

Dorotko!
...nie... nie zasypało ...przeistacza się to białe w ślizgawkę...ale będzie "jazda"...

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Jak na pierwszy dzień wiosny to u mnie cudnie biało świata nie widać cały dzień sypie nie powiem co 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- bwoj54
Witaj Elu!...u mnie z nocną przerwą...znowu sypie białe...ach przestałam już zadręczać się...szkoda zdrowia.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
U mnie sloneczko i śnieg. I to jak pada. 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Witaj Bogusiu
Mamy wiosenkę
Niby jeszcze nie pada , choć straszyli . Cieszyć nie ma się z czego.
Szaro , lekki mróz. Wiosny nie widać.

Mamy wiosenkę

- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Ja kanny zawsze w marcu wsadzam do doniczki i na parapet.W tym roku jakoś nie mogę się ogarnąć i kłącza czekają w piwnicy. W sobotę się za nie zabiore. Pewnie połowę wywalę bo troch ich za dużo..
Dzisiaj rano prószył śnieg. Teraz słońce walczy z chmurami.
Dzisiaj rano prószył śnieg. Teraz słońce walczy z chmurami.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Ach i ja nic nowego, weselszego nie powiem, tylko słońce, chmury, chmury, śnieg i tak na zmianę 

- bwoj54
Dorotko!... u mnie dzisiaj tak, jak w tej piosence " Pada śnieg i w oczy prószy ...zima daje nam swój znak" Pozdrawiam
Iwonko!...u mnie niebo zachmurzone...spoglądam z utęsknieniem w niebo i oczekuję choć trochę
przebłysków
Jurku!...tak się "zachłysnęłam " kilkoma słonecznymi dniami , że wyskoczyłam z tymi wysiewami i sadzeniem" jak szczerbaty do sucharów"
Teraz jak "nawiedzona" chodzę kilka razy dziennie do tunelu i sprawdzam ich stan...nic się na razie nie dzieje, ani złego...ani dobrego...
Pozdrawiam cieplutko!
Tadziu!.......obiecywali...i u mnie dotrzymali słowa...znowu leci to białe. Temp.+1C...i pochmurnie.
Idealne warunki sprzyjające "zdołowaniu"
Dobrze,ze jest FO i fantastyczni ludzie...,którzy uchronią "człeka przed deprechą"
Życzę cierpliwości w oczekiwaniu na słoneczne dni.
A tak wyglądają moje wysiane kwiatuchy...
...lobelia zwisająca

kobea

...niecierpki

...pelargonie

..forsycja w wazonie wypuściła juz listki

...i jeszcze coś...?

Iwonko!...u mnie niebo zachmurzone...spoglądam z utęsknieniem w niebo i oczekuję choć trochę

Jurku!...tak się "zachłysnęłam " kilkoma słonecznymi dniami , że wyskoczyłam z tymi wysiewami i sadzeniem" jak szczerbaty do sucharów"
Teraz jak "nawiedzona" chodzę kilka razy dziennie do tunelu i sprawdzam ich stan...nic się na razie nie dzieje, ani złego...ani dobrego...
Pozdrawiam cieplutko!

Tadziu!.......obiecywali...i u mnie dotrzymali słowa...znowu leci to białe. Temp.+1C...i pochmurnie.
Idealne warunki sprzyjające "zdołowaniu"

Dobrze,ze jest FO i fantastyczni ludzie...,którzy uchronią "człeka przed deprechą"

Życzę cierpliwości w oczekiwaniu na słoneczne dni.

A tak wyglądają moje wysiane kwiatuchy...
...lobelia zwisająca

kobea

...niecierpki

...pelargonie

..forsycja w wazonie wypuściła juz listki

...i jeszcze coś...?