Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie
- adamiec
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie
Ja też czaruje i wszystko za darmo z FO otrzymuje. Bardzo nie lubię przesyłek za pobraniem, wtedy czary nie działają. Staram się wcześniej wysyłać pieniądze i czary działają.Szkoda że wiosny nie idzie wyczarować, musi sama przyjść 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Irenko Ewa Constancja przypomniała zdjęcia z paru lat z dni marcowych ok. 20 i jest tam taki śnieg jak obecnie - więc Irenko przyjdzie wiosna tylko cierpliwości
a widziałaś wątek Lidzi?

-
- 500p
- Od: 13 cze 2012, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu zapomniałam ,że pisałaś o siewkach liliowców, ciekawość mnie zżera zrób zdjęcia - w tym roku pozbieram nasiona z tych, które mam, są co prawda bezimienne oprócz miniaturowej (ok 30 cm) odmiany liliowiec Stella De Oro ale pozostałe dam do identyfikacji bo są śliczne i też spróbuje wysiać jak również podzielę się nasionkami chętnie Ela 

pozdrawiam Ela
- Maska
- Kontakt:
Elu ale siewki mogą wyjść zupełnie inne niż Twoje liliowce do wysiewania nasion zachęcił mnie nasz forumowy Emil jak również do zapylania kwiatów. Co prawda dopiero dowiem się za dwa lata co z tego wyszło, ale podobno warto. Na chyba 6 nasion jedna siewka już dość duża druga wychodzi dopiero z ziemi.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Pogoda bez zmian
Za to kotu się polepszyło chyba na dobre, bo biega tupiąc i psoci.

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Marysiu, a jak kupno domu przez córkę? Bo tak sobie myślę, jakby kupiła coś teraz, to przecież od razu się nie wprowadzi, a Ty byś miała miejsce na oranżerię, dopóki wiosna nie przyjdzie 

- Maska
- Kontakt:
Ewuniu to jest dobra wiadomość na początek dnia, niech tupie ale niech nie kicha
Pat coś znaleźli (dom z duszą) dzisiaj jadą z inżynierem do ocenienia stanu technicznego budynku, ale mnie się przez to nie poprawi, bo moja córka mieszka w Krakowie. To ta u której mieszkałam chodząc na warsztaty wikliniarstwa. My mieszkamy z wyskrobkiem i jego wybranką
a oni mają poddasze i tam nie ma parapetów tylko okna do ziemi

Pat coś znaleźli (dom z duszą) dzisiaj jadą z inżynierem do ocenienia stanu technicznego budynku, ale mnie się przez to nie poprawi, bo moja córka mieszka w Krakowie. To ta u której mieszkałam chodząc na warsztaty wikliniarstwa. My mieszkamy z wyskrobkiem i jego wybranką

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Witaj Marysiu zimowo i tak chyba zostanie do grudnia,bo końca nie widać.Przez noc tyle napadało,ze szok.
Renata przelicza na papierosy,a mój kiedys pytał ile to kosztowało to mówiłam,ze dwa piwa,potem juz nie pytał wcale,a teraz mam wiekszość też z forum.
Renata przelicza na papierosy,a mój kiedys pytał ile to kosztowało to mówiłam,ze dwa piwa,potem juz nie pytał wcale,a teraz mam wiekszość też z forum.

Miejsca nigdy za wiele, dzisiaj będę pikować i kombinować gdzie co poustawiać, mam nadzieję, że coś przeżyje, bo wyciągają mi się roślinki strasznie.
Mój Pan Małż też pytał i też przeliczałam na papierosy i piwo, teraz czasem się zapyta, ale ja przelicznika nie mam - rzucił palenie, oby tym razem na długo - plus będzie zdrowszy, minus non stop coś wkładam do piekarnika i produkuję słodkie

Pozdrawiam Justyna
mój skromny ogród - początki
mój skromny ogród - początki
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Cześć Marysiu ,jak Ci tam ,bo ja zaczynam się czuć jak więzień.Tak mnie już wkurza ta zima ,że nie mam już cierpliwości do tego wszystkiego.Dobrze że chociaż jest forum ,to człowiek czymś sobie ten humor poprawi . 

- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Maseczko jak u młodych okna do ziemi , to w sam raz pasują na regalik do ziemi.
Ja w domu zasiałam tylko pomidorki, bo M. twierdzi, że jest uczulony na rośliny i ma przeze mnie chroniczny katar. Ale w jego "jaskini lwa", w której przesiaduje większość dnia, conajmniej roczna warstwa kurzu pokrywająca wszelkiego rodzaju narzędzia,części zamienne do różnych maszyn i urządzeń, oraz 50-letni księgozbiór, wcale nie wpływa ujemnie na stan śluzówki nosowej.

Ja w domu zasiałam tylko pomidorki, bo M. twierdzi, że jest uczulony na rośliny i ma przeze mnie chroniczny katar. Ale w jego "jaskini lwa", w której przesiaduje większość dnia, conajmniej roczna warstwa kurzu pokrywająca wszelkiego rodzaju narzędzia,części zamienne do różnych maszyn i urządzeń, oraz 50-letni księgozbiór, wcale nie wpływa ujemnie na stan śluzówki nosowej.

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Popieram z tym regalikiem! Idealne miejsce 

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Marysiu
Dla czego ''wyskrobkiem'' na litość B...ską ?
Dziś wyprawiamy urodziny Z.jestem ledwo żywa, wczoraj zdałam egz.teoretyczny z maks. ilością p. dziś praktyczny wewnętrzny, Marysiu trzymaj kciuki please
Dla czego ''wyskrobkiem'' na litość B...ską ?
Dziś wyprawiamy urodziny Z.jestem ledwo żywa, wczoraj zdałam egz.teoretyczny z maks. ilością p. dziś praktyczny wewnętrzny, Marysiu trzymaj kciuki please

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Witaj Marysiu
Jak tam wiosna do Ciebie przyszła, do mnie nie chce przyjść,śniegu pełno,mrozek trzyma,zimno i ponuro jak w styczniu

Jak tam wiosna do Ciebie przyszła, do mnie nie chce przyjść,śniegu pełno,mrozek trzyma,zimno i ponuro jak w styczniu

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Czy nie myślicie, że ta zima zdecydowanie mi szkodzi?renzal pisze:Ale rzeżucha, to jedyna nowalijka, na która możemy liczyć przez następne tygodnie![]()
Idę ją namoczyć, dziś piątek - do czwartku wyrośnie i do gara, a mięsko... była propozycja żabich udek..
Przepis gotowy:
4 pęczki świeżej rzeżuchy (ukisić to jej chyba już nie dam rady)
4 dorodne żabie udka....
nie dalej nie dam rady

Tak na marginesie to przepis na świąteczny podłoże...
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
)Nadzieja umiera ostatnia...