Królestwo Aniusi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p
Od: 31 sty 2008, o 00:13

Post »

Giga witam serdecznie i już odpowiadam, że kwiatek na ostatnim zdjęciu to jakiś skalniaczek, którego nazwy nie znam-kwitnie mi chyba pierwszy raz bo jakoś wcześniej nie zauważałam tych pięknych żółtych kuleczek.
Mąż owszem zdolny tylko musi mieć odpowiedni dzień i natchnienie na wykonywanie takich właśnie moich pomysłów. Ale jest cierpliwy i dzielnie znosi kolejne zachcianki.

Witam również Bożenko i oczywiście zapraszam częściej. Od kiedy trafiłam na to forum w mojej głowie pomysły rodzą sie jeden za drugim i nie ma końca. Wszystkie oczywiście muszą być natychmiast zrealizowane i dlatego w tym roku tak wiele się u mnie dzieje.
Rzeczywiście sama się sobie dziwię jak jestem w stanie to wszystko pogodzić-duży dom, praca, małe dzieci i oczywiście ten wielki ogród. Ale ja kocham ogród i każda praca w nim to dla mnie chwila wytchnienia, relaksu i odpoczynku.

A teraz dla odmiany kilka zwierzątek, które odwiedzają moje królestwo
Obrazek Obrazek

to rybki pływające w oczku

Obrazek

jeden z wielu ptaszków kąpiących się kilka razy dziennie w oczku

Obrazek

i żabka wygrzewająca się na słońcu
Pozdrawiam! Aniusia
-marzenia są po to by je urzeczywistniać-
Moje królestwo
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

no Anusiu gości w ogrodzie masz niesamowitych, u mnie tylko bzyki i sroki, nawet jednej małej żabci. Kiedys była jedna to mój pies chciał sie z nia bawic, ale chyba wpuściła mu jad obronny - boślinił sie potem pól dnia. Pozdrawiam pa
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aniusiu :D Gratuluje kącika różanego!
Masz cudowną kolekcję lilli, przepiękne okazy i kolory :D
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p

Post »

Dzięki dziewczyny za odwiedziny mimo późnej pory. Wasze miłe słowa dodają zawsze ochoty do pracy i tworzenia czegoś nowego. Tylko czy starczy mi sił i czasu na ogarnięcie tego wszystkiego? A nieważne od czego jest forum -tu zawsze znajdzie się odpowiednią dawkę sił-oglądając te wszystkie cudowne ogrody.
Deisy mój kącik jest niczym w porównaniu z Twoim ale tak ci go zazdrościłam, że musiałam stworzyć choć miniaturkę. Mam nadzieję, że za kilka lat będzie równie piękny jak Twój.
Pozdrawiam! Aniusia
Moje królestwo
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p

Post »

Moja wierzba przed wizytą u fryzjera

Obrazek

i już po zabiegu upiększającym

Obrazek
Pozdrawiam! Aniusia
Moje królestwo
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień dobry Anusiu. Ty chyba naprawdę spać nie możesz. Skąd czerpiesz tyle sił taki ranny ptaszek. Wierzba na pewno sie ucieszyła, że jej ulżyłaś. Slicznie wygląda po zabiegu- zdolna z Ciebie fryzjerka :lol: :P Życzę miłego dnia pa.
Moje Gigulinki
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p

Post »

Cześć Giga!
Ja to może i mogłabym pospać ale moje 8-miesięczne maleństwo zrobiło mi pobudkę o 6 rano więc co było robić? Założyłam jej tylko kapelusik na głowę i do ogrodu-och jaki piękny poranek jest o tej porze. Teraz niestety skwar, że nie da się nic robić na powietrzu a maleństwo odsypia sobie spokojnie w cieniu altany.
Pozdrawiam i zapraszam ponownie może na ;:40
Pozdrawiam! Aniusia
Moje królestwo
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p

Post »

Wiem, że obecnie lilie są na czasie i każdy je pokazuje ale zakwitła mi taka piękność, że nie mogłam się oprzeć by Wam jej nie pokazać.

Obrazek Obrazek

Ten kolor jest tak ciemny bordowy, że aż prawie czarny.
I jeszcze inne już bardziej jaśniejsze

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam! Aniusia
Moje królestwo
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p

Post »

Oczywiście oprócz lilii kwitnie całe mnóstwo innych kwiatów równie pięknych, np. słonecznik-taki pospolity a jaki uroczy

Obrazek

I jeszcze kilka moich krzaczków

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam! Aniusia
Moje królestwo
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p

Post »

Jadąc wczoraj z M samochodem przypadkowo pomyślałam o nowej rabacie w moim ogrodzie. Wspomniałam mu o moim pomyśle i zobaczcie co dzisiaj z tego wynikło

Obrazek Obrazek

Tuje za kilka lat urosną i zrobią zasłonę altany przed wiatrami.
Teren miedzy tujami oczywiście będzie jeszcze wyłożony kamyczkami aby wszystko tworzyło jedną całość.
Pozdrawiam! Aniusia
Moje królestwo
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No Anuśku Ty jak zwykle masz pomysłów pełno. Widzę,że tez masz basen bo jak w takie upały wytrzymac. ja tez mam (nie wiem czy u mnie byłas i widziałaś??) mąż sie uparł i wybudował. Ale teraz najwazniejsze lilia bordo przecudna, jak sie zwie??/ cos niesamowitego. Widziałam u innych dziewczyn na forum różne ale takiej chyba jeszcze nie. Prosze daj znac jak sie ona zwie, pozostałe też piekne -ja zachorowałam na lilie dzięki Hani1.
Aneczko pozdrawiam Cie serdecznie, buziaki dla maluszka i spadam spać.
Moje Gigulinki
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p

Post »

Giguś witam Cię serdecznie i już odpowiadam.Pewnie, że byłam w Twoim ogrodzie choć nie zostawiłam po sobie śladu-wszystko bardzo mi się podoba a i basen całkiem niezłe cacko-wyrazy uznania dla M. Ja też lilie mam pierwszy rok u siebie-nakupowałam ich dość dużo i jestem szczęśliwa bo wszystkie kwitną. To bordowe cudo to lilia azjatycka LANDINI- przynajmniej tak pisało na opakowaniu.
Pozdrawiam serdecznie całą rodzinkę i życzę miłej nocki.
Pozdrawiam! Aniusia
Moje królestwo
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu zadziwiasz mnie swoimi pomysłami. Na dodatek wszystkie je realizujesz w ekspresowym tempie :D
Myślę, że dobrze to wymyśliłaś z tymi tujami obok altanki.

Spodobała mi się również ta ciemna, prawie czarna lilia. Wszystkie piękne, ale ta najbardziej przykuła moją uwagę. Czy to z tej "cebulowej rabaty"? :D
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p

Post »

Cześć Wiolka!
Dziękuję za słowa uznania.
Ta ciemna lilia oczywiście rośnie na cebulowym klombie jak wszystkie inne lilie. Mnie ona też bardzo się podoba ale reszta jest równie piękna. Dzisiaj zakwitły kolejne cuda ale fotki pokażę później, bo teraz u nas pada. "Niech pada, niech pada niech zaleje świat"-to tylko słowa piosenki ale deszczyku u nas nigdy nie za dużo. Tym bardziej, że rachunek za wodę wywołał u mnie lekkiego zawrotu głowy. No cóż-chcesz mieć pięknie to podlewaj.
A teraz grzmi i pewnie nadchodzi jakaś burza. Oby tylko nie poniszczyła za dużo.
Pozdrawiam! Aniusia
Moje królestwo
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, cudowne Twoje lilie, ciemna jest bardzo niespotykana. Pomysł na nasadzenia koło altanki fajny, czekam aż skończysz, dopiero będzie super :D Może w rogu wsadzisz jakąś różyczkę na pniu? Będzie pachnąco i bardziej kolorowo, to tylko moja sugestia, mam nadzieję, że się nie pogniewasz :D
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”