Niestety nie wiem czy nie na wyrost ta opiniahen_s pisze:Jak widzę przybył kolejny dobry wątek. Do oglądania i do poczytania

Niestety nie wiem czy nie na wyrost ta opiniahen_s pisze:Jak widzę przybył kolejny dobry wątek. Do oglądania i do poczytania
Nic nie pokarzę ,nic kompletnie ani jednego kaktusika -właśnie obejrzałam siewki u Markaprzemo1413 pisze:No i czekam na fotki wysiewów
Powiedziałbym raczej, że przysuszone wyglądają naturalnie. A dopiero przepite kaktusy wyglądają tragicznie :] A góale mają tendencje do bycia ciągutkami. Nawet pod lampami idą w górę. Ale nic to, jak będą większe dostaną pełną lampę i po dwóch latach nic nie będzie widać.Martada pisze:Czarny moje sulki to w ogromnej większości ubiegłoroczne siewki a wyglądają o tej porze tak tragicznie że pokazane na forum mogłyby niejednego odstręczyć od tego hobby.
Powyciągały się niemożebnie -postronki z nich można kręcić
To jeszcze przez dwa lata mam patrzeć na nie z obrzydzeniemczarny pisze:Ale nic to, jak będą większe dostaną pełną lampę i po dwóch latach nic nie będzie widać.
Na pewno jest z grupy - wildiiMartada pisze:wstawiłam tutaj a opis w wątku identyfikacje jeśli coś się Wam nasunie to będę
Monancistracantha mam wrażenie że rośnie w słupek a ta moja od trzech lat jest zdeklarowaną kulką.Marek L pisze:Może zajrzyj pod M. monancistracantha - jakieś podobieństwo jest
Moja bezimienna do tej pory kolczatka a teraz dumna posiadaczka nazwówki mammillaria wildii dziękuje za komplementnolina pisze:Piękna ta NN