AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.6

Post »

Aniu- to faktycznie masz sporą kolekcję ;:oj ciesz się jedynie że masz garaż ! Bo ja nie mam takich wygód i jak kupie cokolwiek wczesniej, a złapią mrozy, to muszę zieleninę wtargać do domu ;:224

Aguś - u mnie dzis tez biało za oknem. Padało całą noc. Jedyna nadzieja ze słonko wyjrzy na dłuższą chwilę i śnieg się w miarę szybko stopi.
Piętrusa mam- a jakże :tan sadziłam tylko w innej donicy - większej :lol: Tam jednak zawsze najszybciej pokazują się cebulowe bo stoją u mnie w najbardziej słonecznym miejscu :D

Jule - dzięki ;:196 to tak zrobię. Sypnę dziś nawóz pod tego RH. Resztę jeszcze zostawiam w spokoju.
U mnie ziemia nie jest mocno zmarźnięta, bo mrozów wielkich nie było.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak cudnie obyspane kwiatami będą te twoje RH ;:oj Oj, co ja bym dała za takie widoki teraz. Nam tu w kraju pozostało grzenie się przy komputerach i zdjęciach wiosennych i letnich.
Aga, czy twoje krokusiki z pierwszego zdjęcia mają zamiar być różowe? Rzadko spotykany kolor :)
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu - też z przyjemnością patrzę na tego RH bo to miła niespodzianka :D Kupowałam go w zeszłym roku w lidlu - a jakże - bo one posadzone są przed domem, ogrodzenia nie mamy i nie byłam pewna czy po prostu przetrwają ( psy i koty nieustannie zaminowują mi tam ten teren ) A cena była kilkukrotnie niższa niż za takie same okazy w ogrodniczym. Wolałam nie przepłacać. Dlatego tez tym bardziej mnie cieszy widok tego RH, że się tak ładnie zaaklimatyzował i ma tyle pąków :tan
A krokusy - niestety. żadne rarytasy. Rosną tam żółte i fioletowe. Moze te żółte pod śniegiem trochę zróżowiały ????
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś przyszłam się napatrzeewć na twoją wiosnę ;:oj mnie ogarnęłam straszna niemoc ;:174
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga - a ja postanowiłam sie nie poddawać :lol: narzekanie nic nie daje i nie zmienia :uszy Dziś ciągle u mnie biało za oknem, prawdziwej wiosny w prognozach nie widać do konca marca. Staram się mysleć pozytywnie i właśnie przeglądam katalogi z różami i zastanawiam się jaką wybrac ;:224 Lepiej snuć letnie plany ;:196
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A co do letnich planów.... kupiłam dwie donice i chce je postawiać koło ławki. Myslałam żeby posadzić w nich róże - oczywiście najlepiej pachnące i dobrze znoszące deszcz. No i jeszcze żeby dłuuuugo kwitły :D Kolory - chyba najlepsze będą w odcieniach różu, i to może coś ciemnego ?

Tak to na razie wygląda:
Obrazek

Potem pewnie dostawię tam jeszcze jakąś mniejszą donicę. Jak się Wam to widzi ? Jakie macie rózane prozpozycje ? A jeśli nie róze to jak byście to zaaranżowały ????

Podzielcie się pomysłami, a ja jadę do przychodni bo z młodszym gorzej a i mnie mocno dopadło choróbsko ;:219
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aguś piękny kącik wypoczynkowy z ławeczką i donice z różami.... a jakie? Może Pashmina? Albo Heidi Klum?
Zdrówka dla Ciebie i synka życzę... ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś współczuję choróbska i życzę Wam dużo zdrówka ;:196
Donice kupiłaś przepiękne .... cudnie wyglądałyby jeszcze dostawione z jednej strony 2.... coraz mniejsze ;:224
Są takie śliczne, że co byś nie posadziła, pięknie będzie wyglądało :D
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

AgaNet mieszkałam w Elgin, niedaleko Inverness :)
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aga życzę zdrowia ;:168 bo to obecnie jest najbardziej potrzebne, u nas też choróbska panują prawie na okrągło - córka wybiera się z wnukami do lekarza. :(
Widok na ławeczkę z donicami nawet pustymi jest śliczny ;:215 Agnes dobrze rzecze , dostaw coraz niższe i będzie fajne stopniowanie. W tych wysokich dobrze wyglądałyby róże smukłe i wyższe albo spływające w dół z wysokości donic. Ciemny róż jak najbardziej. ;:333
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

A ja bym tam wsadzila dwie bukszpanowe kulki a jak masz "parcie na kwiaty" w tym miejscu, to bym bukszpany podsadzala zwisajacymi jednorocznymi - co roku czyms innym.
Zdrowia Wam zycze ;:196
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Jule ma rację. Bukszpanowe kule to dobry pomysł. Wówczas i o innych porach roku (nie uzywam słowa na z...) będzie zielono. A wokół różne donice, doniczusie z różnymi jednorocznymi (zwisającymi i nie) -rewelacja. Sielsko ;:173
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit

Jestem :) Dostało się nam po antybiotyku.
Tak wiec kuracja trwa w domu na całego. Ja jeszcze dostałam jakieś extra silne prochy bo niestety w nocy nie mogłam zbić gorączki, a miałam 39,7 i myślałam ze ducha wyzionę ;:131

Ale co tam o chorobach, lepiej o kwiatach klikać :uszy

Annes - Aniu, o 'Pashinie' juz mi wspominiała Aguniada ;:108
To przepiękna róża ! Czy mocno pachnie ?????
I czy mogłabyś mi wkleić jakąś jej fotke jak wyglada cały krzaczek? Bo tylko w necie widzę sam kwiat.
Zastanawiam się jeszcze czy nie za jasna ? Nie będzie się "gubiła" na tle jasnej elewacji ??????

Agness - Agniesiu, dobrze radzisz z tymi donicami. Problem jest tylko taki, że nie było takich w mniejszych rozmiarach ;:131 ale rozejrze się za jakimiś innymi. Moze wpadnie mi coś w oko ?

Kwiaty _poli - Wow, to już faktycznie ostatni skrawek wysp :lol:
ja mieszkam pod Aberdeen :) Jak wspominasz wyspiarską pogodę ? Bo mi tak naprawdę brakuje tej pogody z PL ;:224 I zim, i lata ;:131 Tutaj jednostajna nuda - pada ;:224

Majeczko - dziękuję bardzo. Zdrówko się przyda ;:196
Z takich spływających to do głowy mi przychodzi 'the Fairy' ale ona chyba nie pachnie ??? I wizja takiej róży choćby lekko "spływającej" bardzo mi się podoba :)
A z ciemnych szalenie mi się podoba w katalogu 'Darcey Bussell' ale ona ma bardziej buraczkowy kolor. Piszą ze pięknie pachnie i nadaje się do donic. Masz ja u siebie ?

Jule - wyciągnełaś asa z rękawa ;:108 Nie powiem, i bukszpanowe kule przemknęły mi przez głowę.
Byłoby bardzo elegancko i klasycznie.
Szkoda ze bukszpan nie pachnie ;:306

Sweety - Ania, wiem ze kulki są ok. Biję się z myslami. ;:134
Ta ławka stoi pod dużym salonowym oknem i tak na dobra sprawę, nie musi tam być coś zimozielonego, bo i tak mało bym te bukszpany z domu widziała.

Jak macie jeszcze jakieś sugestie i fotki to proszę śmiało ;:215
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Obrazek

Obrazek

Ja w tym roku wladuje Agaparty w jedna donice i będę czekac na efekt