Ibrakadabra i zielone pokoje

Zdjęcia naszych ogrodów.
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ibrakadabra i zielone pokoje

Post »

Widziałam u Ali że znowu coś z zamówieniem :? Czy ja coś dostanę ? A z Bergenii zamawiasz?
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No to ja też powtórzę gratulacje z KMRE - brawo Jagódko ;:215
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Jagódko , ależ się ozłociłaś :) Gratuluję serdecznie ;:196
Za Ibrę oczywiście trzymałam kciuki ;:215
Jak u Was z pogodą ? U nas nadal sypie ....( bez komentarza )
Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No , no , no .......serdecznie gratuluję ;:196 ....to się nazywa tempo...jeszcze nie tak dawno namawialiśmy Cię do otwarcia wątku...a tu proszę - nie minęły dwa miesiące i jesteś teraz Złota Nadmorska Jagoda ... ;:77 .
Na temat kotów nie wdaję się w dyskusję ...bo nie mam ...jedynie Akitę . Chociaż nie powiem - marzy mi się taki puchaty Brytyjczyk , albo też syberyjski ... Sąsiadów dachowce chodzą u mnie na podwórko ...albo do oczka ( wodnego ) zerkają za rybkami .

Pozdrawiam serdecznie z Małopolski :wit ( słońce się przedziera ) ...temperatura + 4 C , śniegowe pozostałości tylko gdzieniegdzie .
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Moje Kochane: Gajowa, Pat, Basiu, Ruda, Barabello, Agnieszko Amorku, Jagódko :!:
W pierwszych słowach mojego listu bardzo Wam za uznanie dziękuję.
;:180.
Ruda w KMRE posunęła się nawet tak daleko, że przyznała mi miano eksperta ;:218, :?:, ;:209.

Pati, Kadabra faktycznie szybko wraca do normy, nawet pazury ostrzy na dywanie :shock: Trochę się użala, ale głównie na ten fifrak. Żadna baba nie chce wyglądać jak nieświeży (kolor) baleron (fason) :!: A Ty swoje nadal więzisz :?:

Izuniu, nie wiem, co się stało z moją ulubioną szkółką róż, że połowy odmian nie można kupić teraz, tylko w donicach i w maju. I pewnie bez pół litra tego nie pojmę. Dostaniesz Ghislaine :!:

Agnieszko, możesz już kciuki uwolnić. Ibra wraca do formy książkowo. Jest bystra, je pije i nawet wydala, a o to martwił się pan Wet ;:215 . Droga ta nasza klinika, ale dobra.
O pogodę lepiej nie pytaj, leży tego ... po uszy ;:219.

Jagódko Małopolska, mnie się też marzyły rasowe, ale jak przyszło co do czego, to psy były ze schroniska, a koty - polskie bidy, których nikt nie chciał. Ale serca mają wielkie, jak te rasowe.
Twój piesiorek śliczny ;:333.

A teraz czas się zmierzyć z "coraz ciaśniej otaczającą nas rzeczywistością" (W. Młynarski).

Miłego dnia - Jagoda
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Gratuluję złotka ;:168
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Jaga witam w pierwszy dzionek wiosenki :uszy ...moje kociaste to tez bidy przygarniete...dlatego na takie grube pręgole nie wiem kiedy się doczekam...bo na razie chata pełna ;:219
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aage, dzięki :!:

Keetee, ja chciałam przygarniać tylko czarne koty :!: Ale życie jest, jak pudełko czekoladek ;:306. No i mam, co mam. Kadabra, to w istocie rodzynek. Takie umaszczenie kotów zdarza się rzadko, szczególnie wśród wiejskiej dziczy ;:218. Może i Tobie kiedyś takie cudo wpadnie w Twoje dobre ręce. Koty żyją krócej niż my ;:224.

:wit Jagoda
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:303 Kochani Forumowicze ;:303.
Myślę, że "nadejszła ta wiekopomna chwila", kiedy, żeby nie denerwować Moderatorów ( ;:180 ) trzeba wątek zakończyć. Chciałam z nim dotrwać do pierwszego dnia wiosny i ... udało się, choć tylko (niestety) w teorii. Bo praktyka, jaka jest - każdy widzi ;:306 .

Powzięłam więc zamiar, żeby, zamiast witać coś, czego nie ma, godnie pożegnać to co jest, czyli zimę.
Może to ją skłoni do odejścia ;:218.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zimo, byłaś (chwilami) piękna, ale nie przesadzaj, czas już na Ciebie najwyższy. A kysz :!:
My chcemy WIOSNY :!: :!: :!:

Dziękuję raz jeszcze wszystkim za udział w wątku Ibrakadabra i zielone pokoje
i uprzejmie proszę Moderatorów ( może mojego ulubionego Krasnoludka - Babuchnę) o zamknięcie wątku.

Do zobaczenia w nowym wątku :wit - Jagoda
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Nie wiem Jagoda czy ukończyłaś stosowne "kursa". Bo wiesz, mieszkać u kotów to ogromne wyzwanie. Bo chyba nie sądzisz, że to one mieszkają u Ciebie ..... ;:224 :;230
Przyspieszony kurs - na wypadek gdybyś jednak nie miała
Obrazek
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit ;:167 ;:196 ;:304

Korzystam, że wątek jeszcze nie zamknięty :D Spóźnione, serdeczne i cieplutkie gratulacje ! Bardzo się cieszę i choć wolisz kolor niebieski, to przecież złoto pasuje do niego jak ulał ;:3

Pożegnanie zimy pełne uroku, więc pewnie już teraz pójdzie cieszyć innych ;:215
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

A gdzie link do nowej części??? :wit
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj, Ruda, żebyś wiedziała, jestem u kotów na służbie, a nie jest to robota łatwa. Ten chce wejść, inny wyjść, ten nie znosi, kiedy kuweta jest używana, więc lecisz wyczyścić, te dwa się tłuką, mała podkrada cukrzykowi bezcenne zdrowotne chrupki, nakupiłam różnych puszeczek, ale nagle koty (wszystkie :!: ) się na nie wypięły, więc cwał na rynek po wędzone szprotki, ale łbów nie chcą, więc ja za nóż, żeby poobcinać te łby, lecz wtedy wszystkie rzucają się na te szproty, aż jeden z rozpędu nadział się na nóż, a cukrzyk, który nie je na szafce, tylko na ziemi, od samego zapachu oczadział i pazurami wyciągnął mi z paradnych portek pięć długich nitek. Fajnie, co? Aha, jeszcze kontrola z małą u weterynarza i regularne zastrzyki insuliny dla cukrzyka. Dziś musiałam zwabić Basię, żeby wespół w zespół zdjąć kocicy zadnią część kostiumu wielkanocnego, odedrzeć od skóry plaster z opatrunkiem i na powrót te gacie nawdziać i zamotać, żeby jutro przed wetem się nie wstydzić, że takiej prostej czynności nie umiem wykonać ;:oj. Użyła wszystkich części ciała opisanych na Twoim rysunku oraz dźwięków. Znaczy, zdrowa jest :!: Sama widzisz, jaka ciężka służba ;:306.

Mufko, no chcę tę zimę "kulturom osobistom lub siłom" przegonić ;:223. A jak mi idzie - widać ;:219.

Sweety, nie ma linku, bo nie ma wątku ;:218. Nie mam jeszcze koncepcji, a nie może być byle co, bo mi sreberka i złotka zabiorą, a Ruda cofnie przyznane tytuły ;:218.

:wit do nowego kociego dnia - Jagoda
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Ta zima to widać jednak prosta kobieta jest i tak eleganckich aluzji i zaowalowanych zaproszeń do pożegnania nie rozumie... to może jednak siłą ją, co? :wink:
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

survivor26 pisze:Ta zima to widać jednak prosta kobieta jest i tak eleganckich aluzji i zaowalowanych zaproszeń do pożegnania nie rozumie... to może jednak siłą ją, co? :wink:
Nic tylko trzeba zgodnie ze staropolską tradycją, nie patrząc na humanitarne i ekologiczne apele spalić i utopić tą MArzannę -... tylko gdzie.... chyba w przeręblu.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”