Mój azyl
- ewarb
- 500p
- Od: 9 lut 2012, o 14:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój azyl
Ewa tak będzie jak mówisz, a ile pieniędzy zostanie w kieszeni np. na karmę dla nowych kotów. 

- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jejku Ewcia, lepiej żeby już tych nowych kotów nie było, czemu ludzie są tacy okrutni dla zwierząt, biorą, porzucają 

-
- 500p
- Od: 13 cze 2012, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuniu wpadłam do Ciebie pooglądać hortensje .rozczytuję się ostatnio w wątku Mieci gdzie i Ciebie zauważyłam no i czytam szczęściaro ogrodowa , że wysiewają się u Ciebie sasanki i to białe są cudne , miałam kiedyś fioletowe ale mi wyginęły , kupiłam nasionka i wysieję w tym roku moze mi się poszczesci -ale czytam ze te kupowane nasiona w sklepach niekoniecznie sa dobre jakościowo -czesto jakieś starocie wyprzedają .

i tu się podpisuję ,podobnie zrobiłam z kilkoma patyczkami Limelki ,którą obcinałam w zeszłym roku , z tym że ja patyczi włożyłam do donicy na próbę i pewnie się ukorzeniła -bo miała jakies tam przyrosty ,razem w donicy był poobcinany bukszpan -też kilka gałązek -te przesadziłam do gruntu ukorzenione i nakryłam butelką plastikową jestem ciekawa co zobaczę jak przyjdzie wreszcie wiosna -pozdrawiam cieplutko Elaewa_rozalka pisze:Powiem wam jaki jest najlepszy sposób rozmnażania bukietówek ,niezawodny .Tniemy hortensje na wiosnę jak ziemia rozmarznie .Wykopujemy dołek ,wbijamy w niego ucięta sadzonki ,mocno podlewamy.Jak woda wsiąknie ,robimy kopiec ,jak na róże .Dobrze ,jak wystaje tylko jedna para pąków liściowych .Ja zaglądam do nich na drugą wiosnę i przesadzam na miejsce stałe lub rozdaję . korzonki wyrastają na całej okopcowanej powierzchni.

pozdrawiam Ela
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Nasiona sasanki szybko tracą zdolnośc kiełkowania, dlatego najlepiej zebrać je i od razu wysiać. Mnie się udaje za każdym razem, kiedy sieję
Zbieram nasiona w maju/czerwcu, kiedy łatwo je oderwać i od razu do ziemi.

- ewarb
- 500p
Elu w tym roku mogę przesłać nasionka białych sasanek. Ewa ja w ogóle je zostawiam samym sobie i się tak rozmnażają jak chcą.
- ewamaj66
Czasem zbyt uważnie pielę, dlatego lepiej, kiedy wysiewam-przynajmniej wiem, gdzie szukać 

- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Ja przez to pielenie też tracę siewki .Teraz bardziej uważam. 

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja dostałam w tamtym roku kwitnące sasanki i kazano mi je zostawić, nie ruszać i miały same się wysiać, więc czekam cierpliwie 

U mnie sasanki takie żywotne ze rozsiewają się w korze a korzonek włókninę przebija i sobie rośnie włókninę przebija
Pozdrawiam. Ewa
- ewamaj66
Sasanki w ogóle są fajne
Tylko trzeba uważać, żeby im nie przeszkadzać 

Ewcia pokaż co tam u Ciebie już rośnie
w tak zadbanym ogrodzie musi juz coś być 

- ewarb
- 500p
Iwonka u mnie tyle śniegu było, że dopiero odsłania rabaty. Dlatego siedzę cicho i się nie odzywam. Myślę, że za kilka dni coś pokażę. 

ja w zeszłym roku wysiałam zółte sasanki do jesieni nic nie widziałam - ciekawe czy pojawia się teraz?
Pozdrawiam. Ewa