No ja powiem szczerze, że z tych dodatkowych zdjęć, to to jednak mi nie wygląda na torquatkę ;P Sorki za czepialstwo, ale mam to dzięki temu, że jakieś 30 % mojego materiału mediolobiwek, pochodzenia w zasadzie głównie czeskiego, okazało się być z błędem. Co mnie dość zirytowało. Nie przesądziłbym na 100% bo roślinka na tym zdjęciu mocno napita, może nawet ciutek wyciągnięta, ale dla mnie torquatka ma przede wszystkim silniej zaznaczone żebra, a aureole też raczej są gęściej rozstawione. Wstawię fotki części moich torquatek, choć to młode roślinki, a dodatkowe jeszcze nie napite i zimujące.

I jeszcze gracilispinka, tylko niestety też nie napita i niewiele to może mówić.

No i jeszcze przy okazji korpusiki właściwej WR 645 (z lewej) i czeskiej pseudoWR 645.

Żeby nie było czekam na więcej, co tam jeszcze u siebie chowasz :] Kupujesz roślinki czy też siejesz? Generalnie po zebraniu (prawie) wszystkiego z medio, chce pójść bardziej w ajlosterki i może sulki i szukam ludzi na wymianki, żeby już nie wydawać kasy. I chciałbym Cię zmartwić też takim faktem, iż te cholerne roślinki... rosną

Dziś 200, za 5 lat tylko 100, hehe. Ja mam takiego farta, że zbierać medio zacząłem w bloku, a obecnie już jestem współposiadaczem sporego ogrodu, więc mogę jechać w ciacho :]