Pod Jesionem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Pod Jesionem

Post »

Renatko piękne kociska! Kitka jak mój Maciek, a te dwa futra na fotelu do zamiziania! Myślisz, że koty czują kocimiętkę już w stadium nasiona :;230 Mojej kocimiętki koty nie odwiedzają tzn. nie na wszystkie to działa!
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu! Kitka to faktycznie "modelka'', ale nie zawsze w sensie pozytywnym. :twisted:
Tosiu! Twoje ,,Futrzaki" wymiatają wszystko ;:oj , moje to wiejskie burki (choć przeważnie kochane :evil: ).
Marysiu! Pewnie są ,,po rodzinie" dalecy krewni :;230 . A co do kocimiętki, to mam mieszane uczucia, bo i chciałabym zrobić im przyjemnoćś i jednocześnie obawiam się, co się będzie działo jak im sie spodoba. ;:202
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Od wczoraj pikuję i moje plany co do 600 szt były bardzo optymistyczne. Samej petuni rozpikowałam 89 szt, asrta chryzantemowego 59 szt. pomidorów ok 100, a gdzie reszta :shock: aksamitki tray rodzaje, astry jeszcze dwa, itd. nie mówiąc że nadal mam połowę petuni i astrów chr. i 2/3 pomidorów. ;:223
Tak mi sie dobrze siało, a jeszcze parę kwiatków ,,koniecznie muszę wysiać" :;230
W takim tempie dojdę do kilku tysięcy sadzonek :;230 i na ryneczek.
Tylko pojemników i podłogi już brak.

Młoda na studiach, ale H to mi już ucieknie z domu jak nic. ;:185
Tylko na koty mogę ,,liczyć", zwłaszcza na Kitkę, bo patrzą na moje rozsady jak na potencjalne "kuwetki" :twisted:
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Renatko jak może swoje piękne koty nazywać wiejskimi burkami - ja protestuję w ich imieniu! wszystkie mi się podobają :lol:
Jak kiedyś u siebie napisałam co wysiałam to wskoczyli na mnie że będę chyba sprzedawać, a nawet 30 % nie mam ;:224
A ja aksamitek, astrów nie pikuję tylko rosną do 15 maja w jednym pojemniku jedynie podsypuję je ze dwa razy suszonym obornikiem ;:173
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Kiciuś nie zrób sobie z Pani rozsady kuwetki, bo się napracowała.
Posłucha? :D
Jeszcze troszkę i i ja będę w podobnej sytuacji.
Myślę, że już po świętach - pewnie stół pójdzie pod okno.
A co tam goście się rozjadą to zanim przyjadą znów, sadzonki pójdą na pole. :;230
Reniu (gdzieś wyczytałam) a dlaczego mówisz, że straciłaś Hibiskusy?
Zostały w ogrodzie? Bo w pomieszczeniu nic nie powinno im być.
Mój już zielony od jakiegoś czasu go podlewam.
Ciekawe czy zakwitnie w domu do 15 maja. :D
Miłego wieczoru. :wit
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu! Kociska mi podpadły, bo tłuką się cały dzień i kręcą się między rozsadami (ale i tak je kocham i zaraz otworzę balkon, żeby weszły do domu ;:170 ).
Niestety w moich pojemniczkach jest tak ciasno, że niczym już podsypać ich nie mogę najwyżej podlać na porost. ;:223
Marylko! Ja ostatnio ,,troszkę" chorowałam ot tak z malenkimi przerwami od października i część roślinek uschła, część zmarzła...
H i tak się starał, ale jak miał dylemat czy jechać z Bratem do szpitala do W-wy, bo kilka godzin wcześniej zawiózł mnie do płockiego itp. to już nie mogłam wymagać od Niego, żeby po powrocie z tych szpitali, pracy, nakarmieniu kotów, psów i ptactwa dbał o roślinki (choć dzielnie próbował). Jakoś sobie odtworzę straty, a jak nie ... jest tyle pięknych kwiatów jednorocznych. :wit

A to moje Hrabiątko
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A przypomniałam sobie: Mam bratka ,,kamikadze" krokusy schowane, a ten sie wychylił ;:oj

Obrazek
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Renatko, pozdrawiam! Jakie imponujace wysiewy ;:180
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
rekawa
50p
50p
Od: 13 cze 2012, o 12:30

Post »

Ja też nie pikuję astrów i aksamitek. Brakuje mi na nie czasu. Pomidory nawet nie zaczęły kiełkować. Mam za to piękną bazylię własnej uprawy. Sliczne te Twoje koty. Może latem pokażesz swój ogród w całej krasie? O chwastach wcale nie myśl. Myślę,że każdy kto ma ogród dobrze wie,że utrzymanie go zawsze w idealnym porządku (tym bardziej przy tej powierzchni i tylu rozsadach) jest prawie niemożliwe. Zyczę Ci udanego sezonu 2013!
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu! Witaj! Dzięki za uznanie, ale najgorsze, że mam jeszcze spore plany na ciąg dalszy! ;:224
Rekawa! Witaj! I zapraszam częściej! Bardzo lubię pracę w ogrodzie (i przy siewkach) i nawet nie mogę się skarżyć, że ciężko, bo często uciekam w ten sposób od innych zajęć ;:170 Przypomniałaś mi, że miałam wysiać zioła! Oczywiście niezwłocznie się tym zajmę, bo mam masę dokumentów do rozliczenia. :;230 A i porządki przydałoby się zacząć.. ;:224 Oj chyba jednak rozpikuję te astry... ;:306
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rekawa! A z której strony Płocka mieszkasz? Ja jestem taka zakręcona, że dopiero teraz zobaczyłam.. ;:oj
Ja w kierunku na Sierpc...
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miałam przypomniane, to zioła wysiane:
;:138
- bazylia właściwa
- majeranek
- bazylia czerwona

- cząber ogrodowy
- lawenda lekarska
- hyzop lekarski

i pojedyńczo:
- tymianek właściwy
- lebiodka pospolita
- pachnotka zwyczajna - tu jeszcze nie zdecydowałam, czy to będzie zioło, czy ozdoba. ;:131

Znalazłam jeszcze jakieś ,,nasionka" czosnku, strasznie były przesuszone, ale wpakowałam je wszystkie do doniczki, niech sobie radzą (pewnie nic nie wzejdzie).

Do gruntu wysieję jeszcze szczypiorek czosnkowy (jeszcze go nie miałam). Musi być dobry, bo mysza zjadła całe opakowanie. :evil:
Pieruszkę naciową (kędzierzawa chyba przezimowała, ale sypnę odrobinę).
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

:wit A ja jadę przez Sierpc na swoją wieś (już wiesz) w okolicach Szczutowa. :D
A do Sierpca przez Lelice. :wit Ja cię, ile masz doniczek z tymi siewkami?
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To przejeżdżasz obok mojego domku! Pierwsza wioska za Płockiem ;:138
Z siewkami to doniczek mało (dziś wysiałam pierwsze zioła w dwa pojemniki po litrowych lodach po trzy rodzaje, i cztery doniczki ) tylko doniczek z rozsadami robi się sporo....
Jak potrzebujesz astrów, to zapraszam, bo mimo, ze część pojedzie do Torunia i Starej Białej, to jeszcze pewnie zostanie. ;:223
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Renatko tak czytam to rzeczywiście wysiewasz stale coś nowego. ja już przystopowałam czekam jednak na wysiew w tunelu, Tam ładnie rośnie i nikomu nie przeszkadza ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”