Ogrodowe zacisze Mandragory

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogrodowe zacisze Mandragory

Post »

Pacynka pisze: Nagietki kupisz spokojnie. Ale może lepiej od kogoś z FO? Mnie ma przesłać Pat (survivor26). Łatwo ją znajdziesz, choćby u mnie w wątku. Zapytaj, z pewnością ma jeszcze mnóstwo nasion. Ah, jak to dobrze dzielić cudzym ;:173 Poza tym ja także mam sporo nasion do wysiania, mogę podesłać Ci listę, to byś sobie wybrała ;:170
Ależ dziel, dziel koleżanko, ja sobie odbiję wykorzystując Twoje umiejętności projektanckie :) Nagietków mam jeszcze trochę, chętnie się podzielę, innych jednorocznych też całkiem sporo :wink:

A w ogóle, to powinnam była się najpierw przywitać... podglądam od paru dni, czas się ujawnić :wit
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kochana pocałuj tego słodziaka od babci Jadzi w mokry nosek i go pociesz że to minie ,już niedługo ;:3 ;:3 ,pobiega po ogrodzie i wykopie pare kwiatków,a pańcia pupeńke przetrzepie :;230 :;230 i będzie ;:145 ;:145 , a potem ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Jonatanko, Iwonko - a co Wy sądzicie o zaproponowanym przeze mnie zestawieniu kolorystycznym? Niby mi też jakoś szczególnie żółta z różową nie pasuje, ale jest zgodne z wzornikiem, który podałam w moim poście wyżej. A fioletowej pachnącej i powtarzającej kwitnienie nie umiem znaleźć (i najlepiej o kwiatach pełnych) :([/quote]

Według mnie ma być kolorowo.Zółta z różowa ?dlaczego nie .Ja u siebie też zrobie takie zestawienie kolorów.Oby pieknie pachniało ;:138
Awatar użytkownika
Ewelina7
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 23:28

Post »

Witaj Milenko,
wpadam z rewizytą do sąsiadki... :D
Jak tak patrzę na twoje sosenki z pierwszej strony, to chyba ten sam halny u nas wieje...
(ja z Kamienicy)
Pomysł z pergolą oczywiście świetny, ja sobie zaplanowałam pergolę przy tarasie - złotokremowe róże Barock z powojnikami Jackmanii i Gipsy Queen, podobnie nam w duszy gra. Ja mam tylko nadzieję, że efekt okaże się mniej więcej zgodny z wyobrażeniami.
Nasiona nagietków nie tak dawno kupowałam w Szarotce, ale myślę, że Pat ma na pewno fajniejsze...
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

I ja mogę się podzielić własnoręcznie zbieranymi, a mam bliżej :wit
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Mandragoro, widzisz? Chyba zaraz obsiejesz całość nagietkami! :D
Tak sobie myślę ... a Ty lubisz róże? Takie okrywowe bladoróżowe, szałwia omszona, jeżówka, przywrotnik ...
Myślę, ze ładnie prezentowałby się taki zestaw na tle zielonej ściany. Chyba, że masz już jakieś wizje, ale nie zdradzasz ich?;>
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Witaj Milenko :wit i ja zawitałam do Twojego ogrodu... piękny masz kawałek zielonej ziemii.. :)
Dojrzały, tyle ładnych roślin, jedne w lepszej kondycji, inne w troszkę gorszej - jak to wogródku ;) Ale bardzo ładną masz działeczkę. Psiaki słodziaki, chociaż pisałaś, że sunia ma depresję. Jej Pani ją porzuciła, o co chodzi z tym psiakiem ?
Milenko, będę zaglądała do Twojego ogródka, pewnie dużo się bedzie działo w tym sezonie ... :tan
Na pewno pojawią się kwiaty ;:80
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Tinuleczka
50p
50p
Od: 19 lut 2013, o 09:26

Post »

;:185 Ojejku, biedna psinka.
Moja psica jak zostaje u siostry na parę godzin, to tylko siedzi i patrzy w drzwi kiedy pancia przyjdzie.
Pozdrawiam
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Milenko witaj, jak tam dzisiaj samopoczucie rottki? A mama sie lepiej czuje? Mnie dzisiaj glowa doslownie peka.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Pat, Aniu ;:138 - bardzo dziękuję za dobre chęci ;:167 Ewelina podpowiada, gdzie powinnam bez problemu dostać, więc spróbuję. Chcę je siać prosto do gruntu, a pogoda i tak na razie nam na to nie pozwala, więc jeśli nie dostanę w sklepie, wtedy na pewno dam znać ;:180

Jadziu - potworek wygłaskany, ale jej tam wszystko jedno, czy zima czy wiosna, byleby w towarzystwie swojej pańci, jeszcze kilka dni musi z nami wytrzymać :wink:

Jonatanko - natura w zasadzie dobiera kolory sama, staram się w dalszym ciągu samą siebie przekonać, że to zestawienie nie będzie się gryzło np. takimi dowodami:

Obrazek

Ewelino - witaj u mnie ;:3 obawiam się, że jednak u mnie halny ma większą moc, a na pewno częstotliwość - podczas gdy u nas fruwają śmietniki po ogrodzie, w BB w K. czuć lekki powiew świeżego powietrza :roll:

Pacynko - hehe to fakt, dzięki Tobie mogłabym stworzyć nagietkowe pole :D Róże lubię bardzo, ale nie mam jakoś przekonania do okrywowych. Lubuję się we wszystkim, co się pnie, w różach także. Wcześniej wspominałam, że chcę stworzyć na wprost okna kuchennego rabatę z różami krzaczastymi, więc będę na pewno szukać dla nich towarzystwa - dzięki za propozycje, na pewno je mocno rozważę ;:196

Iwwa - sunia ma deprechę, bo z powodu choroby mojej Mamy siedzi na "wakacjach" u nas :) Nie, broń Boże, nikt jej nie porzucił :wink: Pisałam, że nasz grzywacz został parę lat temu nam oddany na wakacjach przez swoją panią. Myślę, że nie ma co oceniać, taki sposób pozbycia się pieska jest przynajmniej humanitarny (w porównaniu do np. porzucenia psa w lesie), a pewnie wszystkim ta sytuacja wyszła na dobre :D

Tinuleczka - pies najlepszym przyjacielem człowieka i w takich sytuacjach najlepiej to widać ;:108

Madziu - suńka bez zmian, ożywia się tylko na hasło "spacer". Ale nie ma tragedii, skoro ma apetyt :) Mama na antybiotykach, dostawa w postaci siaty wałówy wczoraj dzięki eMowi załatwiona, więc mam nadzieję, że szybko się wykuruje. Ja w złym momencie pochwaliłam się, że na nowym miejscu w ogóle mnie głowa nie boli (przez te pół roku zapomniałam co to ból głowy), a ostatnie dni dzień w dzień wieczorem bez tabletki nie potrafiłam się obyć. Zwalam to na karb przeziębienia. Bierz proszek, nie licząc, że rozejdzie się po kościach, ja jak szybko wezmę, zanim się porządnie rozkręci, to pomaga.
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Apeluję, nie wątpmy w nadejście wiosny! W przyrodzie w ciągu kilku minut wiele może się zmienić, więc i wiosna na pewno o nas i tym razem nie zapomni :wink:

Tu tylko kilka minut różnicy:

Obrazek

Obrazek

Wypatruję wiosny...

Obrazek

...a za oknem śnieg i kury jakieś :wink:

Obrazek

Ale w wazonie - nieśmiało, symbolicznie - odrobina wiosenki ;:173

Obrazek

A wszystkich, którym pogoda dziś na to pozwoli, zachęcam do obserwacji nieba ok. 40 minut po zachodzie słońca: "...wzrok należy skierować 10-12 stopni nad zachodni horyzont. Warto zaznaczyć, że kolejny raz kometa Pan-STARRS będzie widoczna z Ziemi za ponad 100 tysięcy lat." Ma być widoczna gołym okiem. Źródło
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Hm nio to będziemy wypatrywać mam nadzieje ze chmury nie przeszkodzą :D
U mnie +6* i wszystko płynie a u Ciebie?
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może termometr zgłupiał, ale w tej chwili +8 w cieniu ;:oj A na niebie przeplatanka chmur i błękitu. Nie jest źle Kochana! :heja Długoterminówka wskazuje od piątku powrót zimy (powrót, a to dobre :;230 ) - i minus 3 ze śniegiem, mróz ma trzymać aż do środy... Na święta niby +13, ale już się tak nie podniecam jak ostatnio, gdy wróżyli + kilkanaście... ;:14
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Milenko ja już w prognozy przestałam wierzyć...co najwyżej im się sprawdza na 2 kolejne dni a reszta to kicha i czcze gadanie ;:224
U mnie też cudny błękit ;:167
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Milenko, różowy z żółtym Cię inspiruje...... czemu nie. Ja widziałabym takie połączenie ale w pastelach.... zdecydowanie nie w takich jaskrawościach. Już w pierwszym sezonie się zamęczysz. Spójrz na ZORBĘ i na piękną PROBUZENI, która z całą pewnością zagości w moim ogródku jeśli tylko jej siostra ND będzie się u mnie dobrze czuła. Tutaj jeszcze ona w pełnym rozkwicie.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”