Różane Souveniry wokół Majkowego zielonego domu i ... cz. 2

edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różane Souveniry wokół Majkowego zielonego domu i ... cz. 2

Post »

Anastasia Ty się nie bój, on i tak zarośnie wszystko w koło ;:306
Julek szybcikiem bo Ty ciągle w biegu ;:65 a Twoje chłopaki robią się coraz piękniejsze ;:167
Tosia ona od dawna jest taka wielka, każdego roku muszę ją przycinać i to dość sporo żeby wypuszczała nowe pędy. :uszy
Ewuś miejmy nadzieję że jednak nie przemarzła i zobaczysz jej kwiatki :uszy
Aga ta pogoda jest dołująca ;:222 biało się zrobiło u nas jakby grudzień był ;:303
Majeczko no nie wszystkie to unikaty, niektóre inne dziewczyny mają, zwłaszcza terminatorki, ale Souvenirów to chyba doczekamy się kwiatów :heja
Ala milin jeszcze nigdy nie przemarzł, co najwyżej pędy winobluszczu i milina które wlazły na dach poprzemarzają ale to nie przeszkadza mu kwitnąć. ;:173
Wysiałam dzisiaj żółtą marunę, białą marunę, jakąś rudbekię i gaurę, z poprzednich siewów najlepiej wschodzi kobea ;:333
A taką mam wiosnę w doniczkach

Obrazek zamiast kwiatków w lecie mam teraz szczypiorek ;:306

Obrazek puszczająca się The Fairy ;:306
Awatar użytkownika
Alutka102
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2011, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
Mój ma już czwarty rok i co roku muszę go ciąć, chociaż rośnie w bardzo zacisznym miejscu. Po czterech latach nie osiągnął nawet dwóch metrów. Podobnie mam z wisterią. Te rośliny chyba nie są na mój klimat, chociaż je okręcam na zimę.
Z pozdrowieniami Ala
Zapraszam do moich wątków
Marzenia nigdy nie przechodzą na emeryturę
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu widocznie masz dużo zimniej. Moje miliny rosną od południa i od zachodu i niegdy jeszcze ich niczym nie okrywałam, muszą sobie radzić same. ;:108
Rok temu prze bardzo przykrą okoliczność byłam zmuszona założyć rabatę Goldiego ;:167 ;:145 ;:118
Pokażę jak się zmieniała w ciągu roku.
maj
Obrazek

Obrazek

czerwiec
Obrazek

lipiec
Obrazek

sierpień
Obrazek

wrzesień
Obrazek

październik
Obrazek

Obrazek

W tym roku muszę robić więcej zdjęć bo nie miałam w czym wybierać ;:219
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Majutku, dobry wieczór!
Rabata Goldiego jest przepiękna i ujmująca za serce... widzę, że Edul też często przychodzi w odwiedziny...rośliny się rozrosły, wpasowały w kamienne dodatki - piękne miejsce ;:167
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Majeczko, ładnie się rozrosły rośliny, jeszcze ze dwa sezony i będzie busz.
Widzę, że Edul odwiedza to miejsce. Pewnie też mu się tęskni. ;:108
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Przyderptałam się przywitać w nowym wątku :wit Ech, jak ja uwielbiam koty, a Edul tak słodko wygrzewa się/śpi...? :wink: Właśnie sobie uświadomiłam, że choć mamy zimę, to za dwa miesiące powinniśmy oglądać już pierwsze kwiaty ;:oj
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Maju, w ja wpadłam się przywitać.
Podziwiam jak w ciągu jednego sezonu rozrosły się rośliny. To teraz tutaj bedzie gąszcz
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Tak to prawda, nie wiem ostatnio cos sie dzieje, bo ciagle cos trzeba przy piesiach zrobic ;:108 Wpadam z doskoku, raz cos napisze, raz tylko zagladne :lol: nieraz chciala bym cos napisac ale nie moge, bo dwie rece mam zajete glaskaniem - normalnie urobiona jestem po pachy ;:306
Zlota rabata faktycznie zarosla nadspodziewanie szybko. Bardzo ladnie wygladaja rosliny przy takich wiekszych kamieniach. Ja raczej za skalniakami nie przepadam ale jak kamienie sa polozone na plasko i naokolo rosna rosliny, to mnie sie podoba.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Majka a masz może Sweet Haze ?
Grażyna.
kogro-linki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Usiłuję nadrobić zaległości ale zaczynam się gubić w nadmiarze stron, jestem przerażona tą sytuacją bo jak rzeczywiście zacznie się robota w ogrodzie to już wcale nie będę miała czasu na forum ;:202
aguniada pisze:Majutku, dobry wieczór!
Rabata Goldiego jest przepiękna i ujmująca za serce... widzę, że Edul też często przychodzi w odwiedziny...rośliny się rozrosły, wpasowały w kamienne dodatki - piękne miejsce ;:167
Aguś Edul egoista wybiera sobie różne miejsca a najlepiej takie żeby było troszkę słonka, troszkę cienia i żeby ewentualnie widzieć wszystko co się dzieje w koło. A płożaki ładnie powłaziły na kamienie i myślę że w tym roku to już powinien być ładny widok złoto-błękitny ;:333
majka411 pisze:Majeczko, ładnie się rozrosły rośliny, jeszcze ze dwa sezony i będzie busz.
Widzę, że Edul odwiedza to miejsce. Pewnie też mu się tęskni. ;:108
Majeczko Edul co najwyżej tęskni za moimi kolanami i pieszczotami ;:306 tolerowali się nawzajem ale myślę że już dawno o Goldim zapomniał. ;:170
camellia pisze:Przyderptałam się przywitać w nowym wątku :wit Ech, jak ja uwielbiam koty, a Edul tak słodko wygrzewa się/śpi...? :wink: Właśnie sobie uświadomiłam, że choć mamy zimę, to za dwa miesiące powinniśmy oglądać już pierwsze kwiaty ;:oj
Asiu w końcu zjawiłaś się, masz już zajęcia i siedzisz w Wa-wie :?
Pierwsze kwiatki rok temu może i by były w maju ale grad wszystko doszczętnie potrzaskał i trudno miały się zebrać do kwitnięcia. W tym roku jak zakwitną na początku czerwca to będzie dobrze. :uszy
Margo2 pisze:Maju, w ja wpadłam się przywitać.
Podziwiam jak w ciągu jednego sezonu rozrosły się rośliny. To teraz tutaj bedzie gąszcz
Gosiu liczę na gąszcz bo taki widok bardzo ;:167 wolę liściory niż gołą ziemię ;:306
Jule pisze:Tak to prawda, nie wiem ostatnio coś sie dzieje, bo ciagle coś trzeba przy piesiach zrobic ;:108 Wpadam z doskoku, raz coś napisze, raz tylko zagladne :lol: nieraz chciala bym coś napisac ale nie moge, bo dwie rece mam zajete glaskaniem - normalnie urobiona jestem po pachy ;:306
Zlota rabata faktycznie zarosla nadspodziewanie szybko. Bardzo ladnie wygladaja rosliny przy takich wiekszych kamieniach. Ja raczej za skalniakami nie przepadam ale jak kamienie sa polozone na plasko i naokolo rosna rosliny, to mnie sie podoba.
Julek to masz podobnie z psiorami jak ja z Edulem ;:306 jak mi wlezie na kolana to zachłannie broni moje ręce przed innymi czynnościami niż głaskanie i drapanie a o ruszaniu żeby pisać mowy nie ma.
Kamienie kładę wszędzie tam gdzie mi potrzeba twardego gruntu pod stopę, gdzie nic nie chce rosnąć albo żeby zatrzymać wilgoć w glebie. Ale na rabacie Goldiego ten stos kamieni to jest rodzaj nagrobka i tak już zostanie na zawsze. ;:173
kogra pisze:Majka a masz może Sweet Haze ?
Grażynko Sweet Haze nie mam choć wiem że jest śliczna. Za bardzo za nią nie szukałam bo jak przeczytałam na helpie strefa 8b to straciłam ochotę ale wiem że mają ją u nas i nie wymarzła. :roll:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Właśnie do mnie przyszła i szukam kogoś kto ma.
Ale 8 strefa.... ;:202 ....gdybym wiedziała to bym się zastanawiała czy kupić.
Teraz chyba wsadzę w doniczkę.....ale ładna z niej bestyjka, nie ?
Grażyna.
kogro-linki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko może nie zrażaj się tym co podane na helpie bo tak jak kto wpisze tak zostaje.
Strefę różnie różni podają:
6b http://www.rosebook.ru/roses/modern-shrub/sweet-haze/
5b http://www.zszp.pl/?id=207&rco=Rosa%20S ... %27&lang=1
Ładna to ta bestyjka jest , te oczka z długimi rzęsami ;:167

Ponieważ zima nie odpuszcza i do ogrodowej wiosny ciągle daleko trzeba powspominać ostatnią :(
Lubię paprocie w takiej fazie rozwoju ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p
Od: 3 sie 2010, o 16:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudne te paprocie.
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Cudowne pastorały. Też w tej fazie lubię najbardziej, bo to początek wiosny, wszystko budzi się do życia.. Ech, kiedy znowu...
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Też lubię paprocie w tej fazie ;:138 i również mam je posadzone z konwaliami, tylko u mnie rosną w prawie zupełnym cieniu i konwalie słabo kwitną... Kiedy w końcu przyjdzie wiosna? ;:224
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”