Usiłuję nadrobić zaległości ale zaczynam się gubić w nadmiarze stron, jestem przerażona tą sytuacją bo jak rzeczywiście zacznie się robota w ogrodzie to już wcale nie będę miała czasu na forum
aguniada pisze:Majutku, dobry wieczór!
Rabata Goldiego jest przepiękna i ujmująca za serce... widzę, że Edul też często przychodzi w odwiedziny...rośliny się rozrosły, wpasowały w kamienne dodatki - piękne miejsce

Aguś Edul egoista wybiera sobie różne miejsca a najlepiej takie żeby było troszkę słonka, troszkę cienia i żeby ewentualnie widzieć wszystko co się dzieje w koło. A płożaki ładnie powłaziły na kamienie i myślę że w tym roku to już powinien być ładny widok złoto-błękitny
majka411 pisze:Majeczko, ładnie się rozrosły rośliny, jeszcze ze dwa sezony i będzie busz.
Widzę, że Edul odwiedza to miejsce. Pewnie też mu się tęskni.

Majeczko Edul co najwyżej tęskni za moimi kolanami i pieszczotami

tolerowali się nawzajem ale myślę że już dawno o Goldim zapomniał.
camellia pisze:Przyderptałam się przywitać w nowym wątku

Ech, jak ja uwielbiam koty, a Edul tak słodko wygrzewa się/śpi...?

Właśnie sobie uświadomiłam, że choć mamy zimę, to za dwa miesiące powinniśmy oglądać już pierwsze kwiaty

Asiu w końcu zjawiłaś się, masz już zajęcia i siedzisz w Wa-wie
Pierwsze kwiatki rok temu może i by były w maju ale grad wszystko doszczętnie potrzaskał i trudno miały się zebrać do kwitnięcia. W tym roku jak zakwitną na początku czerwca to będzie dobrze.
Margo2 pisze:Maju, w ja wpadłam się przywitać.
Podziwiam jak w ciągu jednego sezonu rozrosły się rośliny. To teraz tutaj bedzie gąszcz
Gosiu liczę na gąszcz bo taki widok bardzo

wolę liściory niż gołą ziemię
Jule pisze:Tak to prawda, nie wiem ostatnio coś sie dzieje, bo ciagle coś trzeba przy piesiach zrobic

Wpadam z doskoku, raz coś napisze, raz tylko zagladne

nieraz chciala bym coś napisac ale nie moge, bo dwie rece mam zajete glaskaniem - normalnie urobiona jestem po pachy
Zlota rabata faktycznie zarosla nadspodziewanie szybko. Bardzo ladnie wygladaja rosliny przy takich wiekszych kamieniach. Ja raczej za skalniakami nie przepadam ale jak kamienie sa polozone na plasko i naokolo rosna rosliny, to mnie sie podoba.
Julek to masz podobnie z psiorami jak ja z Edulem

jak mi wlezie na kolana to zachłannie broni moje ręce przed innymi czynnościami niż głaskanie i drapanie a o ruszaniu żeby pisać mowy nie ma.
Kamienie kładę wszędzie tam gdzie mi potrzeba twardego gruntu pod stopę, gdzie nic nie chce rosnąć albo żeby zatrzymać wilgoć w glebie. Ale na rabacie Goldiego ten stos kamieni to jest rodzaj nagrobka i tak już zostanie na zawsze.
kogra pisze:Majka a masz może Sweet Haze ?
Grażynko Sweet Haze nie mam choć wiem że jest śliczna. Za bardzo za nią nie szukałam bo jak przeczytałam na helpie strefa 8b to straciłam ochotę ale wiem że mają ją u nas i nie wymarzła.