Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Post »

Michale!...dzięki zainstalowałam google chrome...i działa.
Muszę jeszcze jakiś dobry antywirus free. Pozdrawiam ...chciałabym napisać wiosennie, albo chociaz przedwiosennie... ale za oknem wieje i pada śnieg. Mimo wszystko pozdrawiam cieplutko! ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu witam serdecznie! Wiem, wiem o Twoich wyplataniach, czytałem na Wyspie :D U mnie też robota stanęła na obcięciu koszteli, od tamtej pory nic się nie udało zrobić. Najgorsze to że w marcu nie dam rady wsiać groszku, a później to go robaki zjedzą :|
Pat Przykry zapach unosił się także wczoraj u mnie w sadzie ale chyba to nie oznacza nadejścia wiosny :) Jakiemuś rolnikowi chyba się spieszyło, a odorkiem oberwała cała wieś. Za najgorsze uważam prognozy radiowe bo cały dzień, mimo zmiany pogody, powtarzają to samo, leje a oni że bezchmurne niebo 8-) A jaki serwis amerykański z prognozami odwiedzasz? Ja sprawdzam na francuskiej stronie meteociel, tam jest kilka modeli pogodowych.
Dorotko Z jaskółkami to też słyszałem coś o ciśnieniu, że przed deszczem się obniża i owady są ściągane na dół, dlatego jaskółki fruwają nisko nad ziemią. Zobaczymy, może jeszcze ktoś dopisze jakąś swoją ludową wiedzę na temat przepowiadania pogody :D
Bogusiu do mnie też dotarł śnieg z deszczem więc wiosny póki co nie będzie. O antywirusie napisałem Ci na pw. Ja też mam problemy z komputerem - wczoraj drukarka odmówiła posłuszeństwa, dziś zawiozłem do naprawy a oni, że nie opłaca się naprawić bo jest to bardziej kosztowne od samej drukarki. Jakie teraz robią dziadostwo, pochodzi 2 lata - tyle ile trwa gwarancja - i się psuje :evil:
Moglibyście mi polecić jakąś drukarkę ze skanerem? Chyba będę musiał jutro nową kupić.
Miłego wieczoru :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Michale odpowiem za Pat wszyscy obserwujemy http://www.accuweather.com wpisujemy swoją miejscowość i obserwujemy!
Drukarkę kupiłam ostatnio w B za 100 i coś zł., ale to jest drukarka i ksero HP. Chociaż mamy w domu drukarkę (samą) z makro za podobną cenę, która chodzi chyba 10 lat :lol: zależy na co się trafi! Michale w moim klimacie (górskim) od siedmiu lat tylko raz udało mi się posiać groszek w marcu, a tak to zawsze w kwietniu sieję i nie mam robaków. Możesz do doniczek w tunelu (też tak już siałam!)
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu dzięki za stronę ;:180 Bardzo mi się podoba. 2 lata temu siałem groszek na 5 tur w odstępach tygodniowych, 3 w marcu i 2 w kwietniu. Te z marca były dobre a te z kwietnia zżarły robaki. Chyba zrobię tak jak mi radzisz, do doniczek. Wreszcie mi śniegu dosypało ;:138
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Michał, my kupiliśmy ostatnio bardzo tanio używaną laserową drukarkę Kyocera w naszym mieście wojewódzkim :D - w takim miejscu, gdzie skupują sprzęt od firm po gwarancji - niestety nie ma skanera, ale jeśli ktoś sporo drukuje, to bardzo się opłaca - bardzo wydajna i tania w eksploatacji - gdybys był zainteresowany, to dam Ci namiary na pw.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Słoneczny dzień zimą, mróz w nocy. Ostatno to ćwiczyłam-wyżej niż -15 nie było, raczej niżej. Wczoraj zachmurzenie, mróz niewielki, ale wieje i pada śnieg.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo gajowa Dziękuję bardzo ;:168 , niestety skaner jest mi niezbędny. Zaraz zbieram się odebrać złoma ze sklepu i w coś nowego się zaopatrzyć.
Ewamaj U mnie dalej pada śnieg :D Trzeba brać dywan, walnąć go na śnieg, wytrzepać i od razu świeżego koloru nabierze :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale u mnie świeci ;:3
Pomidory na parapecie się śmieją, może białe odpłynie! bo mam miejscami zaspy do połowy łydki. Idę dzisiaj coś obciąć jak będzie plusowa temperatura, może się odwróci. Życzę dobrego zakupu i może Ci się humor poprawi :lol: :lol:
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Fajne te"ludowe prognozy" :lol:

Pozwolę sobie wstawić( ku uciesze) Kaszubską 100% prognozę pogody
Obrazek

Obrazek

Michale - usunę potem te fotki, żeby nie zaśmiecać Ci wątku.

A jeszcze muszę Wam powiedzieć, że od kilku lat kupuję Ekologiczny Przewodnik Księżycowy Przybylaków i tak na każdy miesiąc są cytowane przysłowia związane z pogodą oraz "ludowa meteorologia"
Na przykład w marcu mamy coś takiego - Jak w pierwszy dzień wiosny (20.03) jasne słońce - lato będzie suche i gorące.
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu Maska naprawdę masz słońce? Mamy jakieś 100 km od siebie a u mnie sypie śniegiem od wczoraj bez przerwy, teraz to już nawet nie sypie a wali ;:oj Po południu zrobię zdjęcia zasp z sadu.
Marysiu Ambo nie usuwaj zdjęć - jest na nich chyba jedyna sprawdzająca się prognoza pogody ;:306 Takie ludowe powiedzenia są na stronie http://www.andreovia.pl/Pogoda/index.htm z której sprawdzam u siebie pogodę. Jednak rzadko się sprawdzają :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale już nie mam i to raczej od Ciebie do mnie opady przyjdą niż odwrotnie! :cry:
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Michałku pięknie masz w ogrodzie ,żałuję że nie zaglądałam .Pozdrawiam Cię cieplutko . :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moi drodzy, oby się nie sprawdziło stare przysłowie:
Do Świętego Ducha nie zdejmuj kożucha,
a po Świętym Duchu - chodź dalej w kożuchu ;:306.

Codziennie mam wrażenie deja vu ;:154 - Jagoda
PS. Św. Ducha = 30 maja ;:oj.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Co napada, to zaraz wiatr zdmuchnie :? Taki kamień przepowiadający pogodę chętnie zainstaluję u siebie w ogrodzie-prognoza zawsze prawdziwa :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Michale, dziś tylko pozdrowienia zostawiam, z nadzieją na lepsze jutro... Dobrej i spokojnej nocy... :)
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”