Ogrodowe zacisze Mandragory

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogrodowe zacisze Mandragory

Post »

Właśnie chciałam Ci polecić Golgen Gate - mam ją od ubiegłego roku, rzeczywiście jest pachnąca i zdrowa, a poza tym w ciągu roku urosła mi chyba ze 2 metry.
A gdybys jednak się zdecydowała na fioletową, to myslę, ze dobra byłaby Perennial Blue...ja ją własnie zamówiłam do towarzystwa dla Golden Gate :)
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Perrenial Blue też rozważałam, ale ona raczej bardziej chyba różowa niż fioletowa (choć ze zdjęć ciężko wywnioskować...).
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Milenko :-) Pomysl z pergola fantastyczny. Ja postawilam na roze przy pergoli, aleeee dzisiaj wlasnie u forumowiczki wypatrzylam przy pergoli..... Magnolie! Wyglada to ciekawie i oryginalnie. Jednakze ja obstawiam bezapelacyjnie roze przy pergoli :-)
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Do Handel czy Eden Rose bardziej by pasowała biała , kremowa lub różowa
bo z tą intensywną żółcią mogą się gryźć, mam je obie i bałabym się tego
połączenia , u mnie przy żółtej Maigold rośnie Veichelblan ....przepraszam
że się wtrącam ale tak jakoś wyszło ;:196
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu :wit - chciałabym mieć niejedną pergolę w ogrodzie, może nie od razu, ale z czasem kiedyś :D Bardzo lubię też powojniki, ale do tak konkretnej pergoli z ławką jakoś bardziej pasują mi róże. Liczyłam na fotorelację ze spaceru w Twoim wątku, a tu nic :(

Danka - witaj u mnie :wit Bardzo się cieszę, że się "wtrąciłaś" :wink: Uwielbiam połączenie żółtego z fioletem, Veilchenblau mocno rozważam, ale ona nie powtarza kwitnienia (czy to prawda?). Co do zestawień kolorów zawsze mam wątpliwości, dlatego posłużyłam się wsparciem z tej strony: Krąg barw - wg koła z barwami żółty z różem nie powinny się gryźć, ale tym co napisałaś dałaś mi do myślenia... ;:131
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Mandragora pisze: Ilonko - nie mam pojęcia, czy te pergole są w sklepie, wyszukałam ją na razie tylko na stronach LM. Ciekawe, czy można kupić w e-sklepie, a odebrać w np. w najbliższym stacjonarnym sklepie. Odpadłby wtedy koszt wysyłki. Nie orientujesz się?
Przykro mi bardzo. Poinformowano mnie telefonicznie, że tylko i wyłączne z ich przesyłką ;:160
1 pergola = 125 zł przesyłka bo to nietypowa wielkość ;:223
Planowałam 2 sztuki i obliczenie było nieubłagane 250 zł
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

To macie problem :wit :wit Pergole ;:14 ;:14

-- 18 mar 2013, o 19:33 --

To macie problem :wit :wit Pergole ;:14 ;:14
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ja tez myslalam nad powojnikami i kolejna pergola :-) ale koszty sa sporawe. W tamtym roku kupilam jedna, w tym roku druga. Musi mi to wystarczyc, chociaz taka nie duza by mi sie przydala na powojnik wlasnie. Ale jest tez sporo roslin do nabycia.. Takze musze sobie odpuscic. Myslalam nad zrobieniem kilku zdjec, ale nie wiedzialam ze tak krotko to sloneczko bedzie... Myslalam ze wczoraj skupie sie na spacerku, a dzis wezme psa i pojde zrobic kilka zdjec. Dzisiejsza pogoda doslownie wywiala mi ten pomysl z glowy.
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Milenko byłam u Ciebie na spacerku Miło spędziłam czas dziękuję Ci za to . Pergola bardzo dobry pomysł.Fajnie posiedzieć wśród zapachu może róż :tan
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Milenko, na pergolę róże, koniecznie pachnące :D
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ilona - za 125 zł to chyba nie taka z ławeczką? ;:oj Z ławeczką kosztuje na str. LM 289 zł ;:223 A taka sama (wizualnie) bez ławki ma aktualnie promocję - przeceniona ze 129 na 89 zł.

Jadziu - problemem nie są same pergole, ale bardziej ich cena i ograniczenia finansowe ;:219

Magda - na powojniki na stronach LM wypatrzyłam całkiem fajną metalową za 34 zł:

Obrazek

U mnie niestety taka konstrukcja mogłaby przy pierwszym halnym odfrunąć razem z powojnikiem ;:224

Jonatanko, Iwonko - a co Wy sądzicie o zaproponowanym przeze mnie zestawieniu kolorystycznym? Niby mi też jakoś szczególnie żółta z różową nie pasuje, ale jest zgodne z wzornikiem, który podałam w moim poście wyżej. A fioletowej pachnącej i powtarzającej kwitnienie nie umiem znaleźć (i najlepiej o kwiatach pełnych) :(
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Ja napisałam kwotę przesyłki a nie drewnianego towaru ;:222
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:oj Oszaleli? 125 zł za przesyłkę?? Czyli o zakupie wysyłkowym można zapomnieć.. Niestety w tym tygodniu wypad do LM odpada, bo mam u siebie rottkę maminą, którą w końcu też choróbsko dopadło, a pozostawienie obu psiaków samopas w domu mogłoby się skończyć nieciekawie ;) Jak nie będzie w okolicznych sklepach budowlanych, pozostaje mi uśmiechać się do wujka M., który ma talent do takich rzeczy ;)
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Milenko delikatne podpory można "uziemić"robiąc im betonowe stópki :D Widziałam na Forum ucięte butelki plastikowe wylane zaprawą.I byle wiatr nie ma szans :uszy Twoja drewniana pergola jest piękna,czekam co wybierzesz do jej obsadzenia :)
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mirko, pewnie się da, drewnianą zresztą też trzeba umościć w kotwach :) Ale tak sobie myślę, że skoro mam drewniany płot, drewnianą altankę i sporo drewnianych "elementów" na samym domu, to pójdę już w kierunku drewna. Choć raz spróbuję być w czymś konsekwentna :oops: No i muszę coś wymyślić dla milina (o ile przeżył zimę), choć może w pierwszym roku to on za bardzo nie wybuja w górę?
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”