Ogrodowe i...nie tylko... krople pamięci cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Ogrodowe i...nie tylko... krople pamięci cz.2

Post »

Marysiu delo... ;:196
A dziś Banderasa przygotowuje do Ciebie na górki, wieczorem :lol: bo on musi mieć ciemniej za ekranem :D
Viola bez przesadyzmu a na diabła mi te świceee :wink: .Banderas popija wytrawne paskudztwa ;:222 , ja zacznę... ale czerwone półwytrawne ;:304
Myslę że jak wrócę na wiejski grunt poprawię swe Okrążenie ;:304
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Tak Baśko ;:108 , bo po winie marskość wątroby się przyplącze :uszy A nie ma to jak gleba wszystko wyciągnie :;230 :;230
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Dobra to i ja ponarzekam ,pewnie złapałam szpitalnego wirusa i chora jestem jak p.....s kaszle z nosa mi leci mam wizytę znowu bo zaraz będzie u mnie zapalenie oskrzeli oj życie ;:196 ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Baśko rzucenie ;:209 bardzo poprawia krążenie ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

ElleBelle pisze:Dobra to i ja ponarzekam ,pewnie złapałam szpitalnego wirusa i chora jestem jak p.....s kaszle z nosa mi leci mam wizytę znowu bo zaraz będzie u mnie zapalenie oskrzeli oj życie ;:196 ;:196
jak paliłam (kiedy to było ;:224 ) to często nawet katar kończył się zapaleniem płuc ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ela nie poruszamy tematu ;:209 Bo wyleczone z nałogu, będą nas "naprawiać" terapię zastosują :oops: Jesteś osłabiona po szpitalu a wirusy szaleją.Kuruj się i uważaj ;:167
Marysiu ;:215 byłam pewna że tak napiszesz ;:333
Romciu słucham Cię i wyciagam.... ( ;:209 ), miało być...wnioski :oops:
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Baśka ,,, lubię Cię,,,, tak było na prawdę dlatego rzuciłam palenie ! a może już o tym pisałam?
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Baśka, o rehabilitacji słusznie dziewczyny prawią...trzeba teraz poczekać na efekty, sama też tego doświadczyłam, że efekty czuje się po miesiącu.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Violka_fasolka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 17 lut 2013, o 04:18

Post »

Basiu dzien caly myslalam o Twojej nodze i tym zlym krazeniu i znalazlam cos takiego: Skarpetki z biala Gorczyca

GORCZYCA BIAŁA I JEJ ZDROWOTNE WŁAŚCIWOŚCI

Naturalne biopole człowieka

Wyroby z gorczycą białą wytwarzając silne pole biologiczne zbliżone do naturalnego biopola człowieka, wzmacnia i uzupełnia jego braki. Zmusza przez to organizm do zmian w jego metabolizmie przyczyniając się do produkcji zdrowych komórek. Dzięki temu jest istotnym elementem wspomagającym procesy leczenia. Prawidłowa polaryzacja jest ważna również przy elementarnych procesach zachodzących w naszym organizmie.

Po co i dlaczego stosować

Gorczyca biała wpływa na prawidłową gospodarkę hormonalną, poziom płynów ustrojowych, przez co możemy śmiało powiedzieć, że w znacznym stopniu usprawnia pracę naszych narządów: serca, płuc, wątroby, żołądka, nerek, trzustki, jelit itd.

Zauważono również, że jest pomocna w regulacji ciśnienia krwi, zmniejsza ryzyko powstawania miażdżycy oraz chorób serca.

Korzystanie z wyrobów wypełnionych ziarnami gorczycy białej usprawnia układ kostny, łagodzi bóle reumatyczne, zwyrodnieniowe i pourazowe. Działa kojąco, wycisza objawy nerwicowe, lęki, napięcia mięśni i nerwobóle.

Dzięki izolacyjnym właściwościom wyroby wypełnione nasionami gorczycy białej chronią przed szkodliwym działaniem żył i cieków wodnych.

Wypoczynek i dobry sen

Musimy pamiętać, że człowiek w trakcie snu wypoczywa. Aktywność układów obronnych jest ograniczona a działanie wszelkich czynników zewnętrznych przyjmuje bez walki.

Używając wyrobów wypełnionych nasionami gorczycy białej spowodujemy, że nasze ciało będzie wypoczywać, procesy chorobowe zostaną zahamowane a sen stanie się zdrowy i przyjemny.

Ja swoim dzieciom robilam takie skarpetki jak byly przeziebione i wiele dobrego slyszalam na temat takiej terapii.
there is no such thing as a silly question if you do not know the answer!!
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

O ;:oj Fasolko ;:196 widzisz jak dobrze że mi przypomniałaś, przecież ja 3 lata temu okładałam moją dyskopatię gorczycą ;:108
Tak też zacznę kurację także gorczycą, ciekawe czy ta do siewu jako poplon to też zwie się biała :?: Poczytam :D
Podpisaliśmy dziś umowę z nowymi lokatorami na....3 lata ;:oj możliwe że kupią są zainteresowani ale właśnie tak za ok.2-3 lata zgromadzą więcej kasy.Mam nadzieję.Banderas nieco wystraszony :shock: Zobaczymy, przyszłość pokaże.Byle zdrowie było ;:333
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basiu to dobrze czy źle, że na trzy lata ? Chyba dobrze co ? A jeszcze jeżeli przymierzają się do kupna to nie będą dewastować .... ;:131
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Basiu to jesteś szczęśliwa ,fajnie Ci się poukładało ;:215 Oby tylko zdrowie było nie tak jak u mnie ,zapalenie oskrzeli ;:223
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Violka_fasolka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 17 lut 2013, o 04:18

Post »

Eluniu to i Tobie skarbie dam recepturke.....jeśli kaszelek mokry to zrob miksture oliwa z oliwek i miod ....np 10 lyzeczek miodu i tyle samo oliwy. Miodek rozgrzac ale nie w wysokiej temperaturze!! I dodawac oliwy tak po kapence i ukrecac jak majonez....brac 3 x dziennie po lyzeczce..Pychota i dziala!!!

A w ogole to poczytajcie sobie o ziolach szwedzkich......na wszystkie bole i swedy dobre...ja stosuje i nie choruje :D
there is no such thing as a silly question if you do not know the answer!!
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:3
Się zagapiłam :oops:
Przeczytałam dokładniutko wszystko od mojego ostatniego postu.
Basiu, jak tak dalej pójdzie, to Twój ognisty rumak może mieć od wiosny nowego jeźdźca. ;:224 Pilnuj obu, niech się za bardzo nie spoufalają. ;:173
Do E-P powoli się przyzwyczajam. A nuż się uda?
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Helenko trzymam kciuki mocno ;:215 za E-P ja też wygrzebię swojego jak wrócę na wieś :D
Viola z Ciebie poradnica medyczna niekonwencjonalna że ho ho ;:196 i bardzo nam się tu przydasz ;:167
Ela a to Ci sie paskudztwo przyplatało.Lecz się ;:196
Mariolka no dobrze, ale ja tak do końca to nie wierzę, już nie jedni "grozili" że kupią a po 7 miesiącach zmykali.
Musze dopisać... w szufladowni atak zimy ;:oj wali śniegiem po oknach, zawieja, zamieć i moja lodówka na balkonie zasypana na biało, kiszka :wink: Banderasowi zbieleje do cna :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”