Ogrodowe i...nie tylko... krople pamięci cz.2
- gajowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogrodowe i...nie tylko... krople pamięci cz.2
No jasne, jak każda prawdziwa kobieta...w końcu już klasyk twierdził, że "diamonds are a girl's best friends" 

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- ra_barbara
- Od: 15 sty 2010, o 10:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ewo i Romku Domysły Wasze są
Banderas wygrzebał kalendarz sprzed jakichś... nastu lat... gdym szlajałam
się po kuracjach sama
....a
właśnie przypomniało mi się...cholera
ja pierścionka nie dostałam zaręczynowego
ani złotego ani żadnego NIGDY 
Skąpe Toto było
i tak mu zostało....walne go wirtualnie za to
i dołożę
No
Kury robię szydełkiem w ekran laptopa wlepiam ślepia w schemat i tak w przerwie wpadłam w moje kropelki a tu taaka dyskusja

Skąpe Toto było

Kury robię szydełkiem w ekran laptopa wlepiam ślepia w schemat i tak w przerwie wpadłam w moje kropelki a tu taaka dyskusja

Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Tak Basiu zajmuj się robótkami bo wiele już tej szuflady Ci nie zostało
A tam jak pojedziesz to będziesz śmigać po lesie i w ogrodzie bo pewnie już wiosna będzie-może 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Oj jak dobrze że do Ciebie Baśko zajrzałam
Brzuch mnie rozbolał
Ale lepiej się zaśnie
Kurka śliczna i najmłodsza wnusia elegancka ,ślicznotka 

- ra_barbara
- Kontakt:
Romusiu
to dobrze jak się zrelaksowałaś u mnie przed snem.Powodzenia na dzisiejszy dzień Ci zyczę by M wrócił zdrowy
Elu śmigać to ja raczej nie będę tak jak bym chciała, moja noga nie jest
w dobrym stanie, jeszsze dzis idę na zabiegi i chyba ten tydzień zapłacę.Facet dołożył mi do wstrząsającego Tenksa jeszcze światło polaryzujące na stopę i łydkę, ale poprawy wielkiej to ja nie czuję.Muszę zwolnić nie da się już długodystansowych biegów uprawiać
Wczorajszy cały dzień przesiedziałam w szufladzie, nie chciałam nigdzie jechać i na gości ochoty nie miałam.Udało mi się.Zmęczona jestem tymi wizytami, tym bardziej że tu wciąż jeszcze mam duzo roboty i czasu szkoda na zbyt częste posiadówy.Dziś przychodza nowi lokatorzy podpisać umowę
.Chcieliśmy wyjechać w wielka sobotę juz, ale Martynka ma urodziny, w 1-wszy dzień świąt i kto nas zawiezie 1-ego???
Do tego wszystkiego Ela niestety nie jest w najlepszej formie, znowu od kilku dni...
Mozliwe że przedłużymy pobyt w szufladzie, tym bardziej że lokatorzy ok. 10-ego chcą tu zamieszkać.
będzie-może....oj ta wiosna
jakos nie chce nastać

tęsknię za moimi kępkami wiosennymi

Elu śmigać to ja raczej nie będę tak jak bym chciała, moja noga nie jest

.Chcieliśmy wyjechać w wielka sobotę juz, ale Martynka ma urodziny, w 1-wszy dzień świąt i kto nas zawiezie 1-ego???
Do tego wszystkiego Ela niestety nie jest w najlepszej formie, znowu od kilku dni...

fajnie napisałaśElleBelle pisze:w ogrodzie bo pewnie już wiosna będzie-może

tęsknię za moimi kępkami wiosennymi

Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Basiu, z Elą to tak już będzie przez jakiś czas, musicie wypracować jakiś schemat: ona radzenia sobie bez Ciebie, Ty radzenia sobie bez chęci lecenia na ratunek przy każdym pogorszeniu samopoczucia. Wiosna powinna w tym pomóc, łatwiej się pozbierać, jak za oknem nie ma burej szmaty, a i Ty będziesz mieć tyle zajęć na wsi, że nie będziesz tylko o jednym myśleć. Teraz to najważniejsza jest Twoja noga! Banderas już poskładany do kupy, Ela ma fachową pomoc i w końcu będzie lepiej, a Ty musisz pomyśleć o sobie, bo zbawiasz cały świat, a kto zbawi Ciebie? A sił Ci trzeba, bo kto wie, może tym razem uda się już zostać na wsi na dobre?
No i wielbiciela nowego masz, a do tego to dopiero kondycji trzeba 

- ra_barbara
- Kontakt:
Pati
Jak dobrze że Ty taka mądra jesteś i poradzisz i wysłuchasz a i
aluzje Twe przyjmuję z humorem
Co do Eli to ja nie jestem taka nadopiekuńcza, zbyt blisko do nich nie mam.Tylko zięć mi troche namieszał bo marudzi że sezon mu się zacznie w serwisie i nie będzie miał dużo czasu dla Eli, więc przedłuzyła bym ten pobyt tu ale z drugiej strony...przecież nie można ciągle jej pilnować i mam wrażenie jak byśmy ją ubezwłasnowolniali
co Ty na to? Tym bardziej że chodzi do pracy?
Dzięki za pouczenie Pati Bardzo dzięki

Co do Eli to ja nie jestem taka nadopiekuńcza, zbyt blisko do nich nie mam.Tylko zięć mi troche namieszał bo marudzi że sezon mu się zacznie w serwisie i nie będzie miał dużo czasu dla Eli, więc przedłuzyła bym ten pobyt tu ale z drugiej strony...przecież nie można ciągle jej pilnować i mam wrażenie jak byśmy ją ubezwłasnowolniali

Dzięki za pouczenie Pati Bardzo dzięki

- ra_barbara
- Kontakt:
Basiu
Masz racje i super że mnie ustawiłas trochę do piona, lampa może dobry pomysł ale jak to też sprawa krążeniowa to czy lampa będzie właściwa?

- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Basiu serdeczne pozdrowienia dla Ciebie w poniedziałkowy ranek .

- ra_barbara
- Kontakt:
Rozalko
jak mi miło że wpadłaś i jeszcze z życzeniami
Poczytałam o krążeniu
Jak poprawić krążenie krwi?
Na złe krążenie uskarża się wiele osób. Jednym z charakterystycznych objawów tej przypadłości są zimne dłonie i ręce oraz ich cierpnięcie. Złe krążenie krwi jest przyczyną wolnej przemiany materii jednak może być również reakcją organizmu na ekstremalne zmiany temperatury. W każdym jednak przypadku objawy złego krążenia można zminimalizować naturalnymi sposobami.
1
Suplementacja:
WAPŃ: 500-1000 mg na dobę (starsze kobiety: 1500-2000 mg).
KOENZYM Q10: 60 mg, jeden z trzech razy na dobę.
L-KARNITYNA: 50-500 mg na dobę.
MAGNEZ: 250-500 mg na dobę.
OMEGA-3 kwasy tłuszczowe (kapsułki oleju z ryb): 50 mg, jeden do trzech razy na dobę.
KOMPLEKS WITAMIN Z GRUPY B: 25-50 mg na dobę.
WITAMINA C: 500-1000 mg na dobę.
WITAMINA E: 400-500 IU na dobę.
2
Zioła
Poniższe zioła mogą poprawić krążenie krwi. Możesz zdecydować się brać je osobno lub przyjmować gotowe kapsułki (różny skład, jednak zwykle większość poniższych ziół jest w zawarta w składzie, np. Ali-Cardio)
Pieprz Cayenne
Ekstrakt z imbiru - 170 mg, 1-2 kapsułki dziennie
Ekstrakt ginkgo biloba: 60 mg, 1-3 razy dziennie
Ekstrakt z zielonej herbaty - 100 mg, 2 razy dziennie
Wyciąg z głogu
3
Picie czerwonego wina polepsza krążenie krwi w dużo większym stopniu niż regularne jedzenie błonnika. ( A ja za winem nie przepadam
)Dietę wzbogać również o cebulę. Surowa cebula jest dużo lepsza (dla twojego zdrowia) niż cebula smażona czy gotowana.
4
Bierz naprzemienne prysznice. Zimna i ciepła woda na przemian znacznie polepszają krążenie krwi.

Poczytałam o krążeniu
Jak poprawić krążenie krwi?
Na złe krążenie uskarża się wiele osób. Jednym z charakterystycznych objawów tej przypadłości są zimne dłonie i ręce oraz ich cierpnięcie. Złe krążenie krwi jest przyczyną wolnej przemiany materii jednak może być również reakcją organizmu na ekstremalne zmiany temperatury. W każdym jednak przypadku objawy złego krążenia można zminimalizować naturalnymi sposobami.
1
Suplementacja:
WAPŃ: 500-1000 mg na dobę (starsze kobiety: 1500-2000 mg).
KOENZYM Q10: 60 mg, jeden z trzech razy na dobę.
L-KARNITYNA: 50-500 mg na dobę.
MAGNEZ: 250-500 mg na dobę.
OMEGA-3 kwasy tłuszczowe (kapsułki oleju z ryb): 50 mg, jeden do trzech razy na dobę.
KOMPLEKS WITAMIN Z GRUPY B: 25-50 mg na dobę.
WITAMINA C: 500-1000 mg na dobę.
WITAMINA E: 400-500 IU na dobę.
2
Zioła
Poniższe zioła mogą poprawić krążenie krwi. Możesz zdecydować się brać je osobno lub przyjmować gotowe kapsułki (różny skład, jednak zwykle większość poniższych ziół jest w zawarta w składzie, np. Ali-Cardio)
Pieprz Cayenne
Ekstrakt z imbiru - 170 mg, 1-2 kapsułki dziennie
Ekstrakt ginkgo biloba: 60 mg, 1-3 razy dziennie
Ekstrakt z zielonej herbaty - 100 mg, 2 razy dziennie
Wyciąg z głogu
3
Picie czerwonego wina polepsza krążenie krwi w dużo większym stopniu niż regularne jedzenie błonnika. ( A ja za winem nie przepadam

4
Bierz naprzemienne prysznice. Zimna i ciepła woda na przemian znacznie polepszają krążenie krwi.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Basiu
nie było mnie u Ciebie jakiś czas a tu tyle nowości. Złotem zostałaś obsypana (podwójnie prawie!). Miłość już nie tylko baby Ci wyznają... nie tylko B. nie dostrzegł
nagadałyście sporo, ale przeczytałam. Pat mądrze radzi nie da rady żyć za wszystkich , Basia dobrze mówi - rehabilitacja za dwa tygodnie jest odczuwalna. Z tym krążeniem to chyba nie da się tak książkowo , ale nie będę pisać jak z moim bo mi się nie kce. Jak tylko słońce poświeci
dłużej i zobaczysz jak się życie budzi na pobliskim trawniku to pojedziesz na wieś - niebo i ziemię poruszysz i Cię zawiozą ! Ela da sobie radę, a zięć ma z Tobą wygodę i nie czekaj, że Ci powie wracaj do domu
Dobrego tygodnia 

- ra_barbara
- Kontakt:
Marysiu...czekałam cierpliwie na Ciebie i Twoje rady
A Ty wikliną się zamotałaś 

- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Nadrobiłam zaległości. Nacieszyłam się, uśmiałam , jak to u Ciebie.
Teraz musisz zadbać o swoją nogę i poprawę ciśnienia.
Może te naprzemienne prysznice bierz w jakimś dobrym towarzystwie ,poprawią Ci krążenie.
Słoneczka i szybkiego powrotu na Kieleckie łono życzę.

Teraz musisz zadbać o swoją nogę i poprawę ciśnienia.

Słoneczka i szybkiego powrotu na Kieleckie łono życzę.

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- Violka_fasolka
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 17 lut 2013, o 04:18

Ta kombinacja czerwonego winka z cebula nie bardzo mi pasuje

there is no such thing as a silly question if you do not know the answer!!