Ogródek Robaczka cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 7

Post »

Kasiu, krokusiki wśród śniegu wyglądają wręcz uroczo......no i jest kolorowo ;:196
więc jeszcze nie jest aż tak źle ;:168
słoneczko dziś nawet ładnie przygrzewa i wreszcie śniegu u mnie ubywa więc od razu humorek lepszy :D
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kasiu ale bajeczne foty zapodajesz ;:oj Twoje tulipany sprawiają szybsze bicie serca ;:167 uwielbiam je ;:108
wrzucaj jeszcze takich fot bo choć za oknem świeci słonko u mnie śniegu po kolana ;:124 i wiosny po za kotkami na wierzbie nie widać ;:218
ale za to ty już masz z czego się cieszyć ;:333
miłej niedzieli ;:168
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie!
W nocy znowu było mroźno ok. -10*, a od rana świeci mocne słońce i część śniegu na rabacie od strony południowej topnieje.
Poza tym jednak mocno wieje, więc kawka na tarasie znowu musi poczekać ;:131
Widać, że aura wstrzymała wzrost roślin np. cebulowych - stanęły w miejscu. Z jednej strony się cieszę, bo wyjeżdżam w kwietniu i liczę, że zdążę wrócić na tulipanowy spektakl ;:65

Jagi, wiosna to u mnie była 2 tygodnie temu, teraz to jakieś marne pozostałości wygrzebane spod śniegu..
Agnieszko, nie wiem nawet co odpowiedzieć na takie komplementy ;:131 Postaram się na nie zasłużyć, ale do mistrzostwa daleka droga.
Jagodko, te serwetniki wyglądają bardzo ładnie! Masz niesamowity talent i teraz jest idealny czas na realizowanie filcowego hobby, zanim na dobre zacznie się sezon i prace ogrodowe ;:196
Monia, taka mała namiastka wiosny..ale ilość śniegu i te nocne mrozy dają nieźle w kość roślinkom..nawet bukszpany i cisy wyglądają na wysuszone mroźnym wiatrem.. ;:218
Aniu, jak wybieraliśmy dom, to priorytetem była lokalizacja tarasu od południa. Jestem typem ciepłolubnym 8-)
Tadziu, przynajmniej wszystko masz zabezpieczone..u mnie mogą być straty, okaże się w kwietniu podczas cięcia róż. Wiosny i tak przed świętami nie ma co się spodziewać, prognozy raczej pesymistyczne..więc spokojnie możesz poczekać.
Rewi, krokusiki faktycznie dzielne - śnieg w tym miejscu stopniał, a one mimo dużego mrozu dają radę :uszy
Aniu, wyobraź sobie, że pierwszy raz u mnie są takie widoki. Zwykle, gdy kwitły krokusy po śniegu nie było już śladu...
Saro, dzięki! Ten zmrożony krokusik zaświecił na rabacie jak małe słoneczko, z daleka go dojrzałam ;:131
Kasia, niewiele się dzieje w ogrodzie, a kilka osób prosiło o wspomnienia, stąd zdjęcia. Szczerze, wolę kolorowe wspomnienia niż to białe za oknem... ;:224
Pat, grzejniczek w postaci południowej ściany domu lepiej oddaje ciepło niż potencjalna suszarka, której notabene nie posiadam :lol:
Marta, słonko fajne, ale wciąż zimno....ledwie koło zera u mnie ;:222
Boniu, dziękuję! Bardzo mi miło, że zdjęcia wprawiają Cię w pozytywny nastrój ;:168

Zostawiam Wam widoczek i spadam montować obiadek. Dzisiaj będzie sandacz w białym winie z kaparami i porem ;:170

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Witaj Kasiu ;:196 u mnie też mroźna noc była ale mam nadzieję że od dzisiaj będzie tylko cieplej . Widoczek cudny jak zawsze , serdecznie pozdrawiam i cofam się nadrabiać kilkudniowe zaległości u Ciebie
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Monia, witaj po przerwie :wit

Dzisiaj wybrałam się na krótki spacer, arktyczny wiatr szybko jednak wygonił mnie do domu...ale coś ustrzeliłam ;:131

Na piennych bzach Meyeri są ładne pączki
Obrazek

Krokusiki kwitną wbrew wszystkiemu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Irysy Dunforda też
Obrazek

ObrazekObrazek

Róże mają spore pąki - niektóre uschły od mrozu, ale te skryte pod śniegiem mają się nieźle..tutaj Chippendale

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Kasiu Twoje coś to jest coś !! już nie mogę doczekać się pełni sezonu u Ciebie ,chociaż teraz pewnie będę stale nadrabiała z kilkudniowymi albo tygodniowymi zaległościami . Przyjemnego tygodnia :)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Kasieńko :wink: jakie optymistyczne widoczki ;:oj
U mnie jeszcze śniegu sporo i ziemi spod niego długo nie będzie jeszcze widać. ;:145
W ciągu dnia na słońcu jest już dość wysoka temperatura , ale nocami spada poniżej -10 stopni.
Boję się o swoją magnolię i iglaki, które wystawione na słońce rozgrzewają się za dnia i marzną w nocy.
:wit
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

U mnie w ciągu dnia stopniało sporo śniegu, bo świeciło słonko i wiało dosć mocno, więc śnieg znikał ładnie. Teraz znów łapie mróz na noc i rano będzie niemiło. Oby to już były ostatnie takie numery w wykonaniu Pani Zimy :evil:
Kasiu, róże u Ciebie ruszą szybciutko, gdy tylko pojawi się więcej ciepła.
Jakie masz plany ogrodowe na ten rok?
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Kasiek ale masz cudną wiosnę tej zimy ;:215 krokusy i irysy wychylające się spod śniegu to widok który tchnie nadzieję na wiosenne dni ;:215
Moje różyce musiały sobie poradzić bez okrywy śniegowej a jak sobie poradziły okaże się jak w końcu zrobi się ciepło. ;:219
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Cześć Kasiu Twoje zdjęcia bardzo pomagają mi przetrwać do wiosny ;:196
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Kasiu - jak już Ty pokazujesz takie cuda, to wiem, ze u mnie tez tak będzie za tydzień-dwa. Będę czekać cierpliwie. Na razie z kwiatów mam tylko ranniki i przebiśniegi i jeszcze dużo śniegu w ogrodzie.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Kasiu to dużo ustrzeliłaś nie tylko "coś" ;:306 Bez Mayera to moja tegoroczna zachcianka, chcę go kupić.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Ty Kasiu chyba masz rury grzewcze pod ogrodem ;:7 Takie piękne krokusy ;:215 A u mnie jeden jednolity kwiatek biały to śnieg i nic z pod niego nie widać ;:223
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Podglądam, podziwiam ale zamknęłam się w sobie, mimo pieknych widoków. Od kilku nocy minus naście... Ja tak dalej nie mogę ;:185
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Kasiu cudne zdjęcia, u nas niestety zima na całego :?
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”