Kwiatki Moniki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiatki Moniki

Post »

:wit
Fajne masz kwiatki...i wcale nie tak mało ;:215
Storczyki ;:oj
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Monika pokaz swoja hoje
ja swoja multiflore dostalam chyba w pazdzierniku wstawilam do wody ,bardzo szybko wypuscila mi korzonki teraz bedzie drugi raz kwitla ;:333
Monika79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2012, o 16:50

Post »

Niunia1981,- Oj ta hojoza zarażliwa ;:306 ale tego się właśnie spodziewałam jak do Was dołączyłam :;230 Ja też na korzonki czekam,bo moja od wtorku dopiero w kąpieli :D ,a do kwiatków jeszcze daleko,ale mam nadzieję ,że wreszcie hojowe kwitnięcie zobaczę w domu ;:108 .Bo jak na razie to tylko u Forumowych koleżanek podziwiam i wzdycham do nich ;:224
Pomidorzanka -mnie to hojozowe Choróbsko dopadło jak się wątków u AGI 111 i Dorotki Doromichu naoglądałam i cóż dłużej już mi się znudziło przed ;:101 tylko je podziwiać.Doszłam do wniosku,że muszę też mieć :D
Doromichu- ;:167 Twoja od pażdziernika :?: I już drugie kwitnięcie ;:138 ;:oj .Aż się nie chce wierzyć.To ;:215 Też bym chciała na mojej tak często kwiat oglądać :shock: .Dorotko jutro wstawie,ale na razie jest w wodzie.Bo teraz dzieci w domu i wiesz do ;:101 dopadnąć nie mogę ;:222
Kwiatki Moniki
POZDRAWIAM MONIKA
Awatar użytkownika
ancyk33
200p
200p
Od: 7 sty 2013, o 18:20

Post »

Monia przedstaw nam nowych domownikow ;:138 Zapewe za ktoryms razem bedzie to milosc odzwzajemniona kalatee i kroton odwdziecza sie i beda pieknie rosly .czekam na fotki i 3mam kciuki za powodzenie Dobrej nocy zycze ;:19
"Radość z kwiatów - to resztki raju w nas. Philip Otto Runge ----Pozdrawiam -Nula
Moje parapetowce
Awatar użytkownika
bunia79
500p
500p
Od: 25 cze 2012, o 23:27

Post »

Moniko, masz bardzo zadbane roślinki. Zwłaszcza te wilczomlecze...Też miałam kiedyś takiego, ale zgnił. Już chyba tak jest, że jak się za bardzo chucha i dmucha, to można przesadzić .:174 :Podoba mi się również Twoje akwarium.
Pozdrawiam. Bogusia ;:173
Awatar użytkownika
agnieszka_
1000p
1000p
Od: 21 gru 2012, o 18:54

Post »

:wit Moniko
Zakupy u Pati świetne oby aglaonema dobrze sobie u ciebie radziła , kalatea aż się świeci - piękna jest ;:108
Storczyki niech kwitna jak najdłużej a hiacynty pachna na odleglość :wink:
Awatar użytkownika
bunia79
500p
500p
Od: 25 cze 2012, o 23:27

Post »

Dziękuję Moniko za odp. :wit Wątku nie mam, bo mój ogródek prawie pusty i dopiero świeżo ogrodzony, ale oglądam ogródki na FO,ładuję się pozytywną energią , zbieram pomysły, no i na razie powoli skupuję roślinki, bo w skarbonce pustawo, na koncie też... :;230 ale kiedyś założę i już serdecznie zapraszam! Póki co, będę Cię często odwiedzać, bo bardzo mi się tu podoba (jak się dopcham do kompa, bo mi konkurencja rośnie). :lol:
Pozdrawiam. Bogusia
Monika79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko-Nie mogę się już doczekać hiacyntowego zapachu ;:108 .A kalatea i aglaonema-bardzo bym chciała,żeby miały u mnie dobrze.Ale wiesz jak mówią ; Kota też można zagłaskać na śmierć ;:306
bunia79-zapraszam do mnie :heja .A jak będziesz miała wątek na pewno będę podziwiać Twoje roślinki :D
Kwiatki Moniki
POZDRAWIAM MONIKA
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Nie martw się na zapas nowymi roślinkami. Jeśli nie ususzysz i nie przelejesz to nie będzie aż tak żle. Wilgoć serwuj i będzie dobrze. Aglaonema ładnie wygląda w tej serduszkowej doniczce-kolorki współgrają :)
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Monika co do dopchania sie do komputera,to ja sobie po prostu laptocika kupilam jak mowi moje dziecko,bo tak,to mojego czasu nigdy nie bylo :uszy
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
renata_22
200p
200p
Od: 25 mar 2010, o 19:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam, chciałam zapytać o dawalię. Czy sama ukorzeniałaś zaszczepki? Posiadam dorosła roślinę którą bym chciała rozmnożyć ale nie mam pojęcia jak żeby wyszło. Proszę o jaką porade w tym temacie
Pozdrawiam Renata :)...
Doniczkowce w przeglądzie...
Monika79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renata_22-Miło mi Cię u mnie gościć :wit .Dawalię mam od koleżanki.Dała mi kawałek tego mechatego kłącza.Wyciągła go z ziemi,zaczynały sie na nim pokazywać malutkie zawiązki łodyżek paprotki.I położyłam to kłącze na ziemi i przykryłam ziemia.To była pierwsza próba i udana :D
Kwiatki Moniki
POZDRAWIAM MONIKA
Monika79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Dziewczyny w niedzielne popołudnie :D
Dziękuję Wam kochane za odwiedziny ;:108 Dziewczyny,czy u Was dziś też taka piękna pogoda :heja U mnie duuuuuuużo ;:3 ;:3 ;:3 ,Chociaż mróz był w nocy duży jak o tej porze.Ale jest ;:3 i od razu milej na duszy :tan ,i może wreszcie będzie wiosna ;:108 bo już mamy dość wszyscy tego śniegu ;:108
Doromichu -na razie o laptopku nie myślałam,bo w domku 2 komputery.tak że nie jest tak żle.Tylko wszyscy chcą wejść jak ja chcę ;:108
Kwiatki Moniki
POZDRAWIAM MONIKA
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W Katowicach teraz też dużo słonka i koło zera, ale o 8mej było -8:).
Monika79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A teraz chciałam nadrobić troszkę zaległości :D
Bardzo się cieszę bo i ja powędrowałam do B.......Z pustymi rękami nie wyszłam ,coś dla mnie jeszcze zostało :tan
KALATEA :D
Obrazek

Opierałam się przed nim,ale i tak wylądował on u mnie w koszyku. ;:185 mogłam oprzeć się jego koloron ;:108
Oto i on, KROTON :D

Obrazek

Na listę moich chciejstw trafił hibiskus.Jego uroki dostrzegłam w wątkach u Doromichu i Mniodkowej.A że w mojej okolicy nie ma kauflanda,to kupiła mi je mama.W kauflandzie w Tomaszowie :D .Mam 2 ale pokaże tego który akurat kwitnie :D

Obrazek

Tydzień temu pokazałam Wam kupione hiacynty.Myślałam,że jeszcze długo zanim się kwiat rozwinie.A tu taka niespodzianka ;:108 .Od wczoraj ich piękny zapach rozchodzi się po kuchni....

Obrazek

Obrazek

I takim wiosennym zapachem pozdrawiam Was.Zyczę miłej niedzieli ;:108 ;:196
Kwiatki Moniki
POZDRAWIAM MONIKA
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”