Działka na Kaszubach - kolejna odsłona(2012)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Działka na Kaszubach - kolejna odsłona(2012)

Post »

Marysiu na em pisałam dzisiaj, że często święta wypadające w marcu były zimowe, albo na święta było słonecznie a po świętach padał śnieg i nie ma się co oburzać :shock: Ja narzekam na brak słońca, wyjątkowo w tym roku rzadko świeci ;:3
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

I jak tam lektura, miałaś czas przejrzeć ?Godzinę temu wróciliśmy z zakupów ,/zmęczona jestem bardzo /ale były udane.
Moja Ela od kotów przysłała do mnie ale ja pracuję i nie dam rady
http://rozrywka.trojmiasto.pl/Conductus ... 53835.html
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu!...ale u mnie dzisiaj przymroziło -18 C...
Oczekiwalismy wczesnej wiosny , a tu ..znowu zima.
Proszę Bubusia wygłaskać ode mnie.
Pozdrawiam cieplutko i ;:3
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No to przymroziło bwoj54 u Ciebie. U mnie ok północy było -4,3.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Justynko - teraz są dobre dni do wysiewu roślin - aż do 18-go marca włącznie. Ja tak do końca nie wierze w te terminy, tym bardziej że co kalendarz - to inne daty są zaznaczone. Ale od lat kupuję Poradnik Księżycowy Przybylaka i te dni oznaczone rączką z nasionkami bardzo mnie mobilizują do siewów :wink:To trochę zabawa a trochę zaklinanie rzeczywistości....
Biały len dostałam :lol:
Marysiu - ja się nie oburzam ale bardzo tęsknię za słońcem, ciepłem i za moją działką...
Dobrze, że mam moje sieweczki malutkie, to taka namiastka działki a każdy maleńki zielony kiełek cieszy jak nie wiadomo co :lol:
Grażynko - pozdrów Elę od Kotów serdecznie ode mnie ;:196 i bardzo Ci dziękuję za tego linka. Jak nic się nie wydarzy to się pewnie wybierzemy.
Bogusiu - minus 18 - to szokująca temperatura w połowie marca :shock: U mnie aura łaskawa, tylko -5
Bubuś wygłaskany...
Beatko - to u Ciebie nawet cieplej niż u mnie było...
Jagódko-JagiS - kupidynek wykiełkował :tan

Dzisiaj posiałam białą ketmię i szałwię trójbarwną...w pojemnikach po jajkach. Zobaczymy jak im się tam będzie rosło. Ale najpierw niech wykiełkują :wink:
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja tylko na chwilkę, żeby ucieszyć się kupidynkiem.
O mrozie słuchać już nie mogę ;:223

;:196 Jagi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu wybacz, że tak to ujęłam ale po kilku postach jakoś tak mnie naszło! dosypało mi 15 cm śniegu ale mróz do przyjęcia :lol: Dobrego dnia i wspaniałego weekendu !
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Ambo-w pojemnikach po jajkach w ramach ekologii?
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit
Belzebub wpatrzony w budleję, po prostu rewelacyjny ;:306 Co on tam ciekawego wypatrzył ?
Jak to dobrze, ze piszesz o kolejnych dobrych dniach do siania roślinek. Może mnie to zmobilizuje, żeby wysiać drugą partię, bo niestety część mi spleśniała i straciłam zapał :?
Brawo kupidynek ;:63
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko - kupidynek rośnie (jak na razie..) A Ty byś nie chciała jakiejś sadzonki do adopcji?
Marysiu-Maseczko - ależ ja nie mam żadnych pretensji i nie mam Ci czego wybaczać...Tobie również wspaniałego weekendu życzę!
Ewo - raczej w ramach eksperymentu....Powiedzmy, że wykorzystuję pojemniki po jajkach jako mini-multiplaty :;230
Marysiu-Mufko - Belzebub, kot domowo-kanapowy w zeszłym roku przeszedł przemianę w kota podwórkowego. Nie dość, że od 4-5-tej rano grasował po działce, to nawet nocować chciał na dworze i wieczorem bardzo trudno było go namówić na powrót w domowe pielesze. Na dworze intrygowało go dosłownie wszystko...Co tam akurat wypatrzył, trudno mi powiedzieć :lol:
Ubiegłoroczne przylaszczki...

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, koty nie chcą wracać wieczorem ? Znam to z autopsji, ale szybko je nauczyłam punktualnego przychodzenia, bo o konkretnej wieczornej godzinie, serwuje im posiłek z surowego mięska, za którym przepadają i dla którego są skłonne poświęcić nawet nocne włóczęgi :;230
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu - czyli przez żołądek nie tyle do serca ile do rozumu...można i tak ;:306
Ja po prostu Bubcia łapię i zamykam w domu. Czasem ganiamy się po działce - ale to tylko z korzyścią dla mnie.
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz Marysiu, tak naprawdę, to jedno z niewielu moich zwycięstw w potyczkach z kotami. I jak widzisz niezupełnie moje, raczej zwyciężyło kocie łakomstwo. ;:306
Tak naprawdę to koty w sposób doskonały codziennie nas wychowują. Zawsze znajdą sposób na wyegzekwowanie tego, na co mają akurat ochotę. Są cierpliwe, bystre i wiedza dokładnie czego chcą, a co więcej, jak cel osiągnąć. Czasem zaśmiewamy się z różnych codziennych sytuacji, gdy okazuje się, że po raz kolejny zostaliśmy wykiwani, przez te mądre, sprytne stworzonka. Np. trwa codzienna bitwa podjazdowa o wieczorny fotel przed kominkiem. I muszę sprawiedliwie przyznać, że to najczęściej mój M. a nie kot, musi sobie szukać innego miejsca do siedzenia ;:224 Doskonale znają nasz rozkład dnia, pory posiłków i powrotów do domu. Czekają na każdego z domowników ciesząc się ogromnie, że wrócił i odprowadzają uroczyście do drzwi z ogonem na dwunastą . Towarzyszą mi zawsze w ogrodzie, polegując w krzaczkach lub penetrując najbliższą okolicę. Gdy zbyt długo zamarudzę, zwołują do domu. No widzę, że to temat rzeka, więc kończę, żeby nie zanudzać. ;:306

Muszę Ci się jeszcze przyznać, że zafascynowana Twoimi cudnymi mieczykami, nie oparłam się pokusie i niestety kupiłam kilkadziesiąt cebul w OBI. Normalnie koszmar, bo jak ja dam radę, gdy przyjdą wszystkie zamówione roślinki ? ;:202

Pozdrawiam, wygłaskaj swoje futrzaste, mruczące szczęścia i czekamy na wiosnę ;:3
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Czy udało się wyjść na koncert? Ja właśnie z dziadkiem mamy dyżur u wnusiów,bo rodzice poszli na koncert a po koncercie gra synowa ale oczywiście to koncert dla młodych.Pewnie posiedzimy do 1 w nocy.Dzieci właśnie zasypiają.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu - temat kotów nie jest wstanie mnie znudzić. Ja o kotach mogę w nieskończoność....
Moje koty ( chociaż to naprawdę problematyczne kto jest czyj...) to oczywiście także trzy odrębne charaktery, usposobienia i w ogóle każdy ma swój świat. Patrząc z boku wydawałoby się ze żyją obok siebie...dopóki któremuś nie dzieje się krzywda. Niech no któryś miauknie żałośnie...pozostałe pędzą na ratunek. Zwłaszcza kruszynka-Mikolina, która potrafi sprać 8-mio kilogramowego Fidela jak się mu agresor czasami włącza..A jak był chory i taki bardzo biedny - to nie odstępowała go na krok. Leżała przy nim i lizała jak kociaka..Ech można by tak opowiadać bez końca...
Mieczyki wciśniesz bez problemu. Nawet pomiędzy rosnące byliny. Nasze ogrody są jak z gumy... A Ty masz spory areał :lol:
Futra wygłaskane i wyczesane, bo linieją niesamowicie.
Grażynko - nie udało się niestety ;:145 z powodu niespodziewanej wizyty, po której właśnie się przed chwilę ogarnęłam.

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”