Ogródek-moje początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek-moje początki

Post »

Asiu,to fantastyczne,że cieszysz się swoją działeczką,obcowaniem z naturą,szkoda tylko,że niektórzy ludzie tego nie dostrzegają.
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

MID2006 pisze:Porobię :) Może już niedługo :)
Madziu Czekam z niecierpliwością ;:77

Ewuniu od zawsze kochałam zwierzaki - wszystkie. Całe życie miałam psy w domu, ale od prawie 10 lat mam kota, najpierw po śmierci mojej babci zaopiekowałam się jej kocicą (wtedy miałam u siebie sunię) jakoś dały radę mieszkać pod jednym dachem :) A teraz, gdy wydawało mi się, że koniec , już nic nie biorę, okazało się, że przyplatał się biało-szary tygrys ;)
I chyba tak już mi zostanie... :)

Andrea Tak, działka z sielskim klimatem ma swój urok :)
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

anias1 pisze:Asiu,to fantastyczne,że cieszysz się swoją działeczką,obcowaniem z naturą,szkoda tylko,że niektórzy ludzie tego nie dostrzegają.
Aniu Nie dostrzegają, a chyba szczególnie Ci, co wychowują się w takich miejscach... Z jednej strony wcale im się nie dziwię, a z drugiej wydaje mi się, że kiedyś chyba powrócą na swoją ojcowiznę. My np. gdy kupowaliśmy działkę, od właściciela usłyszeliśmy ze smutkiem w głosie, że musi sprzedać ziemię , bo jego dzieci w ogóle nie są nią zainteresowani.
Wszyscy wyprowadzili się do miasta i absolutnie ojcowizna ich nie interesuje... Byłam trochę zdziwiona, ale myślałam o nich, czy zmienią kiedyś swoje zdanie (?)
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Myślę że zmienią.. będą któregoś pięknego i ;:3 dnia siedzieli , wdychali opary brudnego miasta i wtedy się zastanowią jak fajnie by było na ich ojcowiźnie. I po co to sprzedane było. Tylko będzie już za późno. Ale to nie tylko ich wina. Teraz na wsiach brak pracy i ludziom wydaje się że jak się przeprowadzą do miasta będzie im lepiej. Tylko że teraz bezrobocie i bieda panuje prawie wszędzie. Chociaż w niektórych gminach jak się przejeżdża np. są takie piękne szkoły, dziesięć razy ładniejsze niż te u nas, często lepiej wyposażone. Urzędy są ozdobione piękną roślinnością.. ale niestety w mieście nie zawsze tak jest. Ja na działce do miasta mam 2 km. Mieścinka jest malutka, zadbana, targ mają raz w tygodniu ale za to Biedronka i inne duże sklepy są. Drzewka są równiutko przystrzyżone, trawniki skoszone, podstawówka, gimnazjum i jakieś technikum rolne są pięknie odmalowane. Duże boisko i nowe sprzęty itd. Ale za to pracy brak. Ci w miasteczku może jakoś sobie radzą, ale za to z pobliskich wsi tragedia :( no i to też właśnie ich zmusza do wyjazdu.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu masz rację, taka jest teraz przykra rzeczywistość.. Mam koleżankę w pracy, pochodzi z Podlasia, mówiła mi, że wszystkie dzieci uciekają ze wsi,a u niej to już szczególnie, prawie cała wieś i pobliskie powyjeżdzali do Stanów !
Ona mówi, że nienawidzi pracy na roli, ziemi , robactwa i tego wszystkiego. Jako młodziutka dziewczyna od razu dała nogę do internatu do szkoły a potem dalej i dalej a za siebie się nie ogląda ...
Awatar użytkownika
andrea
100p
100p
Od: 14 lut 2013, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mam koleżankę, która wyprowadziła się ze wsi do miasta.Kupiła sobie mieszkanie w bloku, bo nie chciała kosić trawy, sprzątać podwórka i sadzić grządek.
Chciała przyjść z pracy, wyłożyć nogi na narożnik i spokojnie oglądać telewizor sącząc herbatę.
Po sześciu latach się jej odmieniło.Zapragnęła wyjść na łono natury , zapalić grilla...a tu tylko balkon, o grillu mogła pomarzyć.
Sprzedała mieszkanie, kupiła działkę i zaczęła budować dom.
Złapała nawet ogrodowego bakcyla i sadzi kwiatki,a każdą wolną chwilę spędza na działce.
pozdrawiam
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=63419" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

andrea pisze:Mam koleżankę, która wyprowadziła się ze wsi do miasta.Kupiła sobie mieszkanie w bloku, bo nie chciała kosić trawy, sprzątać podwórka i sadzić grządek.
Chciała przyjść z pracy, wyłożyć nogi na narożnik i spokojnie oglądać telewizor sącząc herbatę.
Po sześciu latach się jej odmieniło.Zapragnęła wyjść na łono natury , zapalić grilla...a tu tylko balkon, o grillu mogła pomarzyć.
Sprzedała mieszkanie, kupiła działkę i zaczęła budować dom.
Złapała nawet ogrodowego bakcyla i sadzi kwiatki,a każdą wolną chwilę spędza na działce.
Andrea Jak to mówią... lepiej późno, niź wcale :wink:
Awatar użytkownika
andrea
100p
100p
Od: 14 lut 2013, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Prawda ;:108

Ale sześć lat straconych ;:223

Tak się rozmarzyłam ,że już nie mogę się doczekać tych letnich wieczorów, zapachu skoszonego siana i rechotania żabek.Ech... :-D
pozdrawiam
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=63419" onclick="window.open(this.href);return false;
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze trochę.. z 2 miesiące i powinno być już fajnie. Tylko wolno ten czas leci :( do tych ciepłych dni.
regina_janusz
50p
50p
Od: 21 kwie 2011, o 20:34

Post »

Witam i ja posiadam działkę a właściwie gospodarstwo rolne w centrum wsi.Zostaliśmy życzliwie przyjęci przez miejscowych a nawet nawiązaliśmy przyjażnie , to tacy sami ludzie jak my.Tak jak ty zaczynałam przygodę z roślinami od zera bez wiedzy i praktyki,Dzięki temu forum i pomocy bardziej doświadczonych miłośników roślin po pięciu latach z dumą patrzę na wciąż rozwijający się ogród.Ty też powoli zamieniasz swoją działkę w swoje wymarzone miejsce.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

regina_janusz pisze:Witam i ja posiadam działkę a właściwie gospodarstwo rolne w centrum wsi.Zostaliśmy życzliwie przyjęci przez miejscowych a nawet nawiązaliśmy przyjażnie , to tacy sami ludzie jak my.Tak jak ty zaczynałam przygodę z roślinami od zera bez wiedzy i praktyki,Dzięki temu forum i pomocy bardziej doświadczonych miłośników roślin po pięciu latach z dumą patrzę na wciąż rozwijający się ogród.Ty też powoli zamieniasz swoją działkę w swoje wymarzone miejsce.
Witaj Reginko :wit
Cieszę się, że Ci (Wam ? ) udało się i jesteś zadowolona. Też uważam, że nie ma różnicy między ludźmi ze wsi a z miasta.
Nam się tylko diametralnie różni tempo życia. Odnoszę wrażenie ( już ładnych parę lat) że w mieście ciągle goni się za czymś. Do pracy, do szkoły, do autobusu, samochodu, sklepu - wszystko szybko. Na wsi, kogo nie spytam, żyje się spokojnie, czas inaczej płynie, mimo, że Ci ludzie rónież pracują. To inny świat.
Dobrze, że masz przyjaciół i odnalazłaś swój raj na ziemi, ja mój będę miała w weekendy, ale to i tak jest super ;:215
I jak pisałaś, kroczkami malutkimi posuwamy się do przodu ....
Załóż swój ogródek na forum, na pewno będzie bardzo ciekawy. Gospodarstwo rolne, to jeszcze "inny" ogród , interesujący z wielkim potencjałem. Czekam na fotki wiosenne :)
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p
Od: 15 paź 2012, o 19:45

Post »

:wit Asiu, ale fajne zdjęcia udało Ci się porobić Godzilli ;:224 :uszy, u mnie jak się pojawi jakiś zwierzak to przeważnie okazuje się, że akurat baterie w aparacie padnięte albo ktoś sobie kartę pamięci pożyczył ;:124 i gucio ze zdjęć, muszę się bardziej przyłożyć ;:108, działka super wygląda, rośliny rosną tylko żeby ta wiosna już w końcu przyszła!
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Witaj Asiu, jak tam Ci się pracuje po wolnym?
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MID2006 pisze::wit Witaj Asiu, jak tam Ci się pracuje po wolnym?
Okropnie ! szara rzeczywistość ... ;:110

Ale,ale przyjechały do mnie zakupy ! mieczyki,lilie, dereń, krwawnik i żurawka :))
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Asiu! Przeczytałam Twój wątek jednym tchem. Działka w pięknej okolicy, cisza, spokój i w tym cały jej urok ;:215 Kocurkowi dobrze z Wami :) Nigdy nie mogłam zrozumieć ludzi, którzy najpierw biorą zwierzaka, a potem go porzucają.. Wasz miał szczęście, że Was znalazł (czy też Wy jego) :) Mnie z eMem od dawna ciągnęło do własnego kawałka ziemi, aż wreszcie udało się. Mieszkanie w mieście to na pewno wygoda, płacisz czynsz i praktycznie nic człowieka nie interesuje. I chyba tym głównie kierują się osoby, które za nic w świecie nie wyprowadziłyby się na wieś. Do tego duża aglomeracja to większe możliwości praktycznie w każdej dziedzinie. Wszystko zależy od priorytetów. Ja nie zamieniłabym swojej miejscówki za żaden luksusowy apartament w mieście. Nawet gdyby mi ktoś miał za to zapłacić :D Życie w bliskości z naturą dla mnie jest bezcenne :) Uff to sobie pospamowałam u Ciebie po nocy ;:224 Mam nadzieję, że wybaczysz ;:3
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”