Dzisiaj wysiałam moje pierwsze dalie,wybrałam karłowe.Z waszych opinii wynika,że siew i uprawa nie jest trudna a roślinki rosną szybko,chętnie dołączę do już licznego grona amatorów dalii.
Ogoonek pisze:
Ogólnie to powinnaś pikować je wsadzając do ziemi właśnie pod liścienie ;)
Ja też czekałam na tę odpowiedź;-) Moje dalie mają długie "uszy" i zaczynają ukazywać właściwe liście. Teraz wiem:-)
basiabar pisze:Dzisiaj wysiałam moje pierwsze dalie,wybrałam karłowe.
Basiu, nie tylko Ty siejesz dalie pierwszy raz (ja dotychczas miałam dalie tylko z karp). Też wierzę, że sianie tych roślin jest łatwe i niedługo będziemy się mogły chwalić i cieszyć wyglądem kwiatów naszych siewnych dalii;-)
Ogoonek pisze:
Ogólnie to powinnaś pikować je wsadzając do ziemi właśnie pod liścienie ;)
Ja też czekałam na tę odpowiedź;-) Moje dalie mają długie "uszy" i zaczynają ukazywać właściwe liście. Teraz wiem:-)
basiabar pisze:Dzisiaj wysiałam moje pierwsze dalie,wybrałam karłowe.
Basiu, nie tylko Ty siejesz dalie pierwszy raz (ja dotychczas miałam dalie tylko z karp). Też wierzę, że sianie tych roślin jest łatwe i niedługo będziemy się mogły chwalić i cieszyć wyglądem kwiatów naszych siewnych dalii;-)
Hihi, ja też pierwszy raz sieję dalie! ;D Nie mogę doczekać się pierwszych kwiatów Póki co, tak jak Twoje Mzimu mają długaśne uszy Dziś zauważyłam malusie listki właściwe. Jeszcze trochę i popikuję Kupiłam nasionka dalii półpełnej, mieszanej więc mogą być niespodzianki Niebawem wysieję sobie kolejną partię! Powodzenia życzę początkującym "daliowiczą"