Tak Kasiu ta na pałąku to fungii a tamte to zwykła carnosa i variegatka ale może się okazać że to będzie inny gatunek carnosy, wszystko się okaże kiedy zakwitnie
Kasiu variegatka musi rosnąć oddzielnie bo ma inne tempo wzrostu i inne zapotrzebowania na światło, ciekawe jaki idiota je razem posadził A ja właśnie patrzałam na moją fungii i pąki się rozwinęły muszę jej pstryknąć zdjęcia
Zaraz lecę zobaczyć jak wyglądają :P
U Tomaszewskiego była jedna z rozwiniętymi kwiatkami , ale już były takie przekwitnięte
Swoją zaraz odplączę z tego druta :P niech ma luz :P
Ale żeś się obkupiła, gratuluję To Pachypodium jest przeurocze, z tego co kiedyś czytałam to rozmnaża się go z nasion i przez odrosty, które wyrastają u podstawy głównego pędu.
Wariegatka też śliczna
Effa-chyba mamy taką samą książkę" Kaktusy oraz inne sukulenty" :P
Kasiu-gdybym wiedziała,że polujesz na laura to już wiosną bym Ci kupiła- w LM były po około 9 zł!
Babopielka pisze:Ty to zawsze coś fajnego upolujesz hoje śliczne no i ten laur ale wielkie krzaczysko teraz będziesz mogła swieżutkie listki dodawać do potraw
Ania dostała wiadomość że w Jankach jest coś nowego ale to chyba w innym miejscu , bo same ogryzki zostały i to z dużo wcześniejszej dostawy
Dobrze że u Tomaszewskiego jeszcze te były , bo znowu wróciła bym z niczym