Nie za ciepło okrytym roślinom?
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
- Od: 15 wrz 2006, o 23:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bylinom to nie zaszkodzi raczej. bo dobrze regenerują z korzeni. Gorzej z cebulowymi, które wychodzą na powierzchnię i drzewom i krzewom owocowym, które mają paki jak na wiosnę.
Pozdrawiam - Jarek
Pozdrawiam - Jarek
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
Oj, zapowiada się, że zima szybko nie nadejdzie: http://wiadomosci.onet.pl/1446311,11,item.html
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
Martas jak to się sprawdzi to kiepski rok może być dla działkowców i sadowników. Robactwa też nie wymrozi. Nieciekawie to się zapowiada.
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wygląda na to, że muszę w sobotę jeszcze raz pojechać na działkę, żeby znowu odkryć koronę magnolii, pieniek niech będzie zakryty, bo zające i jelonki już nas wizytowały (zresztą cały rok przychodzą w odwiedziny i zostawiają ślady - łapek w ziemi i bobki na skalniaku
). A (baczność) Czcigodny Małżonek (spocznij) wie swoje - na zimę się okrywa i kropka! Tylko zapomniał chyba, że normalna zima przynosi śnieg i mrozy, a nie 12 stopni i słońce prawie jak w lecie.

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
No to moi Drodzy mamy problem. Odkrywać czy nie? Pogoda raczej utrzyma się jeszcze długo taka jaka jest. Wszystkie media trąbią o ciepłej zimie. To ja się pytam jaka będzie wiosna i lato?
Pozdrawiam - Jarek
Pozdrawiam - Jarek
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ooo nie! To nie MY mamy problem, tylko roślinki. Powinny być elastyczne i dać sobie radę. A jeśli nie dostosują się do warunków pogodowych, to po co nam takie delikatne i wrażliwe mimozy?
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
Święta racja Nalewko tylko nie one się jednak przejmują tylko my tracimy głowę, kiedy one mają kłopoty.
Pozdrawiam - Jarek
Pozdrawiam - Jarek
Dlatego ja jeszcze nigdy żadnej roślinki(za wyjątkiem róż piennych) nie okrywałam na zimę. Jedyne co robię, to zabezpieczam drzewa w sadzie i iglaki przed zwierzyną leśną.Nalewka pisze:ooo nie! To nie MY mamy problem, tylko roślinki. Powinny być elastyczne i dać sobie radę. A jeśli nie dostosują się do warunków pogodowych, to po co nam takie delikatne i wrażliwe mimozy?
Rośliny trzeba hartować i zostawiać sobie jedynie najsilniejsze okazy. 8)