na pewno nic pod sniegiem nie znajdę,ale jak sie naogladałam na forum u niektórych wiosny to miałam nadzieję że i moje niektóre kwiatuszki zakwitły, no cóż niestety nie zdazyłam sprawdzić , tą zimę na przedwiośśniu jakoś przetrzymamy,ale jeśli kwiecień i maj będą nieciekawe tak jak prognozują to już można deprechę załapać-uwielbiam maj !!tade k pisze:Hej Dorcia![]()
Gdzie teraz znajdziesz krokusy. U mnie już warstwa śniegu zbliża się do 30 cm. Całą noc padało , i nadal nie przestało. Kwiecień i maj mokry , trudno , nie przeskoczysz tego. Ja pocieszam się tym , że planuję sporo przesadzeń. Rośliny będą miały lepsze warunki . Upały na piachu nie ułatwiają im tego.![]()
![]()
Miłego dnia mimo wszystko
Ogródek to moje drugie życie cz.2
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek to moje drugie życie cz.2
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja zdążyłem zobaczyć, śnieg zszedł z krokusów na góra 20 godzin. Kilka pomarańczowych miało pączki z widocznym kolorem. Pewnie teraz kwitną
Maj może być mokry i chłodny , trudno ,gorzej jak jest mrożny. 

- dorcia7
Szczerze mówiąc upały jak to nie raz się zdażało w maju to też normalne nie jest ,maj powinien być majem ,ale powoli się przyzwyczajamy że mamy anomalia pogodowe , jak będzie chłodniejszy ąwiat sie nie zawali,byle tylko za często nie padało
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lato ma być podobno gorące i suche . 

- alexm
- 100p
- Od: 19 lut 2013, o 13:42
Dorotko
Przyszłam wreszcie i ja do Ciebie.
Masz wiele ciekawych roślin. Zazdroszczę skalniaków u mnie jest tylko jeden
.

Masz wiele ciekawych roślin. Zazdroszczę skalniaków u mnie jest tylko jeden

- ewarb
- 500p
- Od: 9 lut 2012, o 14:20
Dorotka na początku widziałam piękną krzewuszkę, czy tniesz ją tak krótko, że tak obficie kwitnie i taka gęsta?
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
U mnie trawa wystaje spod sniegu, chodniki czyste, jasne wielkie złote słoneczko i -1, nawet fajnie....dorcia7 pisze:Śniegu przybywa , niestety ,tak więc nawet jeśli krokusiki w ogródku już zakwitły to i tak ich już nie widać
-
- Od: 13 gru 2009, o 15:40
Mam trzy krzewuszki, tne je zawsze po kwitnieniu i zawsze dwa razy w roku kwitną, pierwszy raz obficie.
-- 14 mar 2013, o 19:21 --
Jak widac na fotkach.
Jak widac na fotkach.
- dorcia7
Alu-wszystko przed Tobą ,ja też zaczynałam od jednegoalexm pisze:Dorotko![]()
Masz wiele ciekawych roślin. Zazdroszczę skalniaków u mnie jest tylko jeden.
-- 14 mar 2013, o 19:23 --
Ewuniu przycinam aby miała jako taki kształt ,ale im więcej tnę to jest gęstsza i ładniejsza , mam w planie kupić teraz kwitnacą na żółtoewarb pisze:Dorotka na początku widziałam piękną krzewuszkę, czy tniesz ją tak krótko, że tak obficie kwitnie i taka gęsta?
-- 14 mar 2013, o 19:25 --
wielkakulka pisze:U mnie trawa wystaje spod sniegu, chodniki czyste, jasne wielkie złote słoneczko i -1, nawet fajnie....dorcia7 pisze:Śniegu przybywa , niestety ,tak więc nawet jeśli krokusiki w ogródku już zakwitły to i tak ich już nie widać
Aniukoleżanka jak dziś jechała do pracy to termometr wskazywał - 14 stopni,chodniki w miarę odgarnięte ,ale patrząc na dach naszego garażu spadło ok 25-30 cm sniegu,dziś nie sypało,słoneczko sie przecierało ale że na minusie to nic za bardzo nie topniało
-- 14 mar 2013, o 19:27 --
Zbyszku ja mam na tą chwilę 3 odmiany ,uważam ze to bardzo wdzięczny krzew ,moje też kwitna dwa razy ,a ta pstrolistna miała kwiaty do późnej jesienizbyszek50 pisze:Mam trzy krzewuszki, tne je zawsze po kwitnieniu i zawsze dwa razy w roku kwitną, pierwszy raz obficie.
Jak widac na fotkach.
- wielkakulka
To ja chyba mieszkam w jakimś trójkącie bermudzkim, w okolicy prawie nie ma zimy...ale nie zazdroszczę.
-
- Od: 13 gru 2009, o 15:40
Dorotko mam zwykła pstrolistna i rubtre i potwierdzam ze pstrolistna najbardziej powtarza kwitnienie.
- wielkakulka
Bogusia pisze mi to samo, ze w nocy -14 a dzień w plusie ponad 10 stopni - straszna ta pogoda, oj jak tu byc zdrowym...
- dorcia7
Moi drodzy,dziś była przepiękna słoneczna sobota,niebieskie niebo i tam gdzie dotarło słońce śnieg topniał a po parapetach krople stukały,dotarła pierwsza przesyłka z kłączami bylinek ,wystawiłam je w ciągu dnia na balkon żeby miały trochę chłodniej bo już "puszczalskie"się zrobiły,niestety wieczorkiem powędrowały z powrotem do domu bo dziś zapowiadają u nas mroźną noc-już jest -5 stopni u mnie na pierwszym piętrze więc przy gruncie na pewno zimniej, oby tylko dotrwały...wg prognoz to już ostatnie podrygi zimy przynajmniej u nas ,nie pamiętam takiego roku żebym tak bardzo tęskniła za wiosną w pełnym tego słowa znaczeniu,nawet co do mnie niepodobne nie rusza mnie fakt ze swięta już za progiem ...miłej niedzieli Wam zyczę
- colli28
- 500p
- Od: 2 cze 2012, o 22:16
Dorciu witaj jak miło że jesteś u mnie również prognozują że to już ostatnie podrygi zimy i że 26 marca ma być na +15 stopni no zobaczymy jak i co z tego będzie oby się nie mylili każdy z nas juz nby chciał do swojego ogrodu i ja również:) Pozdrawiam życząc spokojnej nocki 

- maliola
- Od: 26 cze 2012, o 16:01
no Dorotko, jestem, ja to zawsze taki nocny Marek. Mnie też już brakuje słońca i wiosny , chodzę taka padnięta, zasypiam z dziećmi. A co ciekawego z bylinek kupiłaś?