Jeśli to Handel,to mi nie przeszkadza.Ale pod tą nazwą,mam pnącą.
Która wygląda właśnie tak.
W ubiegłym roku kupiłem Albrecht Durer.W tym krzaku Albrechta jest najmniej.Jest kawałek
Heritage,oraz takie coś, wygląda na typ gałązkowy. Mała,nie pokazała się jeszcze w całej
urodzie.
Wygląda na to,że trafione, podziękowania.
Podobna landrynkowa,różowo biała,ale w trakcie rozkwitania,jest różowo kremowa.
Krzew wysoki,ponad 1m,sztywny,kolczasty.Bardzo stara róża,kupiłem u Bracia Eizyk
z Kutna,około roku 1975.Katalog zaginął,nie mogę ustalić jak tej pani na imię.
Bardzo proszę o identyfikację moich bezimiennych.
Na początek parkowa, w zeszłym roku miała pędy nawet 2-metrowe , kwitła całe lato ,od sierpnia lekko zapada na czarną plamistość (za bardzo jej to nie szkodzi a nie była opryskiwana).
Rośnie w pełnym słońcu,ma kwiaty w kolorze pudrowego różu , szybko przekwitające , za to jest ich dużo.
I jeszcze jedna róża do identyfikacji.
Wyrosła w zeszłym roku do 1,5m,ale miała chyba tylko 3 pędy o bardzo luźnym pokroju.
Kwiaty piękne ,wiśniowe , takie ślicznie aksamitne. Prawie nie pachnie.
Beatko, pokrój i opis czerwonej róży przypomina mi That's Jazz, ciężko uchwycić jej kolor ale określiłabym go jako wiśniowo czerwony. Ma też takie białe smużki jak na Twoim zdjęciu.
Tutaj są zdjęcia tej róży. http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 8&start=70
Jeśli chodzi o pudrowy róż i niepełne kwiaty to jedyna róża jaka mi przychodzi do głowy to Astrid Lindgren ale nie mam tej róży więc nie mogę porównać.
Musimy chyba Beatkę poprosić o zdjęcie całego krzaka
Ciężko jest identyfikować czerwone róże, wszystkie podobne
Myślałam jeszcze o czerwonych Reneissance ale one pachną!
Jamain jest pnącą i pięknie pachnie .Kwiaty ma trochę mniejsze niż te na fotce ,chociaż kolorystycznie może do niego pasować. Niestety ,nie ma białych smug Aniu
dziękuję wszystkim za zainteresowanie,
Przeglądając różne zdjęcia czerwonych też najbardziej mi pasował That"s Jazz , choć do tej pory nie mam pewności.
Jest naprawdę piękna a te jej atłasowe płatki...Cudo!
Kupiłam ją z 8 lat temu na targu od pana ,który był naprawdę fachowcem w swojej dziedzinie i zawsze miał dobre sadzonki drzewek i krzewów zarówno owocowych jak i ozdobnych.
A ta różowa to surermarketowa.
Beata