Sosny, sójki, sarny i inne takie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Sosny, sójki, sarny i inne takie

Post »

Marzka miałam podobnie. Kupy zbierałam prawie 2 godziny. Pierdylion kup i to tylko z jednej małej producentki.
No ale można chodzić prawie na luzaka (prawie ,bo mogłam jakąś przeoczyć).

Aguś dziękuję. Faktycznie doświetliłam się dziś trochę i jakoś tak się lepiej czuję i nie chce mi się już tyle krzyczeć co ostatnio ... ;:224

Sporo krokusów mi wyłazi i coś jeszcze ale nie pamiętam co tam posadziłam :oops: Migdałki będą miały mnóstwo kwiatów, bez ma wielkie pąki, forsycja też już ruszyła tak samo jak wiśnia piłkowana.
Jutro mam gości ale od środy zaczynamy akcję ogród .
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

W tym momencie jestem wdzięczna "mojej psiej producentce", że swoje pozostałości trawienne :;230 pozostawia pod krzakami, za tujami i generalnie tam, gdzie jej nikt nie widzi "w trakcie..." :uszy
W weekend połaziłam po ogrodzie, trochę mnie łapy świerzbiły - stąd oberwane zeschłe liście na zaczynającej kwitnienie miodunce i zerwane liściory i patyki z paru host... alepotem sama sobie dałam po łapach, na generalne porządki za wczesnie, nocami przymraża, a takie zeszłoroczne liście to choc minimalna ochrona.
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Wczoraj była piękna pogoda i na taką liczę dziś. Plany ogrodowe trochę nam z rana pokrzyżuje wizyta w przedszkolu ,bo mam wiadomość ,że Magda dostała się z listy rezerwowej. Gdy ją zapisywałam cieszyłam się a teraz... panikuję jak głupia.
Muszę sobie naciąć gałązek brzozowych do domu na poprawę nastroju.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

czar_na pisze:Wczoraj była piękna pogoda i na taką liczę dziś. Plany ogrodowe trochę nam z rana pokrzyżuje wizyta w przedszkolu ,bo mam wiadomość ,że Magda dostała się z listy rezerwowej. Gdy ją zapisywałam cieszyłam się a teraz... panikuję jak głupia.
Muszę sobie naciąć gałązek brzozowych do domu na poprawę nastroju.
Nie panikuj! docenisz :wink: Na początku jest ciężko (potem też bywa), ale szybko humor poprawia mozliwość zrobienia czegokolwiek w domu i zagrodzie bez dziecka na karku :wink:
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Pat oj będzie trzeba coś robić by nie siedzieć bezczynnie i nie patrzyć w zegar.
Np. teraz zamiast korzystać ,że dziecko śpi i też spać siedzę i klepie.

Zapomniałam Ewo- Ave wiosna idzie więc uprasza się o założenie wątku. Taki piękny ogród a nie sposób co skomentować.
1 zdjęcie ze starego wątku masz BAJECZNE!
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

czar_na pisze:Pat oj będzie trzeba coś robić by nie siedzieć bezczynnie i nie patrzyć w zegar.
Np. teraz zamiast korzystać ,że dziecko śpi i też spać siedzę i klepie.
No i to też będziesz mogła robić bez poczucia winy...spokojnie...ja w pierwszych żłobkowych dniach Flo usiłowałam sprzątać, gotować na zapas, brać nadmiar zleceń, żeby sobie w głowie uzasadnić, że dziecko nie siedzi w placówce bez powodu :wink: A po paru tygodniach się poukładało...czas odpoczynku bez dziecka też Ci jest przecież potrzebny, a stopień sympatii do dziecka znacząco wzrasta jak go parę godzin nie widzisz :)
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Pat złośliwość losu ,bo jeszcze kilka dni temu mówiłam ,że ją sama podrzucę pod drzwi przedszkolne i porzucę a wczoraj popłakałam się. W sekundzie pępowina urosła na kilometr.
Pocieszam się ,że tyle dzieci i rodziców żyje to i nam musi się udać.
Awatar użytkownika
stokrotka-77
200p
200p
Od: 21 lut 2011, o 21:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

A ja tam Zuzia póki co do przedszkola nie oddaję, póki jestem w domu niech się dziecko wysypia. Moje dziewczę potrafi spać do 10 a i 10.30 jej się zdarza ;:219.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu - jeśli tylko Madzi będzie sie podobało - to same zalety - pozna nowe koleżanki i kolegów i mnóstwo się nauczy i o wiele łatwiej będzie jej znaleźć się w szkolnych warunkach, później.
A Ty docenisz "wolność" chocby nadrabiając prace w domu i ogrodzie, przynajmniej ja tak mam, że w ogrodzie zapominam o bożym świecie ... i zegarku :;230
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Przepraszam za ciszę ale Magda od kilku dni chodzi do przedszkola a mama siedzi po kątach i obgryza paznokcie.
Pogoda nastrojowi nie sprzyja a i spacery wykluczone ,bo pan pies stanął na coś co wylazło nam z ziemii po zimie i ma na poduszce 12 szwów :evil:
Gdybym dorwała tych ludzi co sobie śmietnisko w lesie urządzili...

Z ogrodowych doniesień stan sosen na działce wynosi -2. Wycieliśmy 2 sprzed wykusza a 3 czeka na radykalne przycięcie. Oby nie wyszło komicznie. Przy okazji wycinki unicestwiliśmy wiśnię piłkowaną a tak pięknie się zaczynała rozrastać po 2 latach od wsadzenia ;:223

Przesadziliśmy też brzozy. Lubię drzewa z charakterem więc wybrałam sobie 1 krzywą , jedną potrójną i ostatnia to zwyczajna pojedyńcza, prosta. Niestety przy wykopywaniu T uszkodził trochę korzenie. Oby nie padły tylko jakoś się zregenerowały. Spore są to pewnie działa na ich niekorzyść.

Obrazek
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

A ja przewrotnie, nie chcę wiosny, bo nie jestem jeszcze w domu obrobiona. A jak wyjde do ogrodu to dom znów zostanie w gruzach :wink: .
Z przedszkolem będzie dobrze ;:168 .
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aniu widzę że pierwsze wiosenne pracy już poczyniliście.
U mnie na razie porządki wiosenne a teraz już tylko czekam na przyszły tydzień i te zapowiadane +10*
Psiak skaleczony.....bidulek...ludzie są okrutni dla matki natury.

Madzia da sobie radę a i ty masz chwilkę aby odpocząć
Ściskam ;:168
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szkoda paznokci... przynajmniej na razie, radzę zostawić je w spokoju, bo potem od grzebania w ziemi i tak "polegną" :;230 a mała Księzniczka da radę...
Brzozy sobie posadziliście... ;:224 , ja też to zrobiłam... jesienią... a teraz wiosną będę przesadzała, dostaną kwaterę na obrzeżach, albo jeszcze dalej, bo po lekturze "brzozowych wątków" na Forum dowiedziałam się, że to strasznie "wodopijce" i stwarzają wokół siebie raczej tundrowo-pustynne środowisko...
ale z brzóz w ogrodzie nie zrezygnuję, bo je uwielbiam.
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Marzenko to niech u Ciebie będzie zima ale u mnie już cieplej.

Aga też muszę się wziąć ale chyba bez motywującego "kopa" się nie obejdzie :oops:

Ewo toś mnie pocieszyła! Pod względem wody stanowisko ogrodowe takie trochę kulawe choć niedaleko grządka to pewnie często coś im się dostanie w gratisie.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Hmm jaka skuteczna motywacja na ciebie działa?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”