Witaj Aniusiu Od czego tu zacząć..., dawno mnie nie było, wszystko oglądnęłam.. cudowne dzieciątka, mąż zdolniacha, przepiękne krzewy róż i mnóstwo innych, ślicznie kwitnących roślinek Do zobaczenia!
Oto fotki z kolejnej zmienianej przeze mnie rabaty. Rosły tu róże na przemian z drzewkami zatopionymi w trawie. Ciężko było manewrować między nimi kosiarką więc wymyśliłam coś innego. Zerwaliśmy z mężem cała murawę ( 2,20 m x 22 m ), wkopałam z cegieł ogranicznik między trawą a rabatą teraz wyłożymy to włókniną i wysypiemy korę. Pracy było co niemiara ale mam nadzieję, że efekt będzie powalający tym bardziej, że dosadziłam tu jeszcze sporo drzewek i krzaczków.
Co Wy o tym sądzicie?
Mam nadzieję, że już niedługo będę mogła pokazać Wam efekt końcowy.
A to prace przy kolejnym moim pomyśle.
Zazdrościłam Deisy pięknego różanego kącika i tak długo chodziłam po swoim ogrodzie szukając miejsca aż wreszcie coś wymyśliłam. Oczywiście na razie jest to nie skończone ale już nie długo pokaże jak to ma być w ostateczności.
Pozdrawiam! Aniusia
-marzenia są po to by je urzeczywistniać- Moje królestwo
Aniu, w Twoim ogrodzie TYLE się dzieje, że brak mi słów
Tyle realizujesz pomysłów,że aż Ci troszkę zazdroszczę (pozytywnie oczywiście )
Gratuluję zdolnego i chętnego do pomocy męża. Zjeżdżalnia wygląda jakby była zrobiona przez fachowca
Jestem niesamowicie ciekawa tej różanej rabaty. Z pewnością znowu nas zaskoczysz.
Życzę Ci tylko deszczyku, bo widzę, że trawka wysycha ...
Dziękuję za miłe słowa i mam nadzieję, że moje obydwie rabaty po dokończeniu będą wyglądały dość dobrze. Mąż oczywiście, że zdolny tylko nigdy o tym nie wiedział. Pomysły moje a jego realizacja-uzupełniamy się. Trawa rzeczywiście zamieniła się w popiół ale mam tak dużo roślin, że wodę wolałam im podarować niż podlewać trawniki. Czekam z niecierpliwością na deszcz ale niebo nie jest aż tak łaskawe-dzisiaj znowu upał już od samego rana.[/b]
Pozdrawiam! Aniusia
Wreszcie dopięłam swego-Różana rabatka choć bardzo malutka i tylko z dwoma pnącymi różami ( mam nadzieje, że na razie ) jest ukończona; zobaczcie i oceńcie
Pozdrawiam! Aniusia
Aniu,tyle nowych rzeczy się u Ciebie dzieje
Ławeczka z różami,to fantastyczne miejsce dla wypoczynku.
Zastanawiam się tylko czy kora jest dobra dla róż?
Witaj Aniusiu, dawno u Ciebie nie byłam, ależ zmian w tym ogrodzie, kwiaty jeden piękniejszy od drugiego. Pytałaś skąd jestem, mieszkam w Pile. Pozdrawiam serdecznie Irena.
Pozdrawiam Cię Irenko bardzo gorąco tym bardziej, że mieszkamy całkiem niedaleko siebie a w Pile będę nawet jutro. Miło Cię gościć u siebie i oczywiście zapraszam częściej. A na prezent dla Ciebie przesyłam kilka kwiatków z mojego ogrodu
Pozdrawiam! Aniusia
witaj Anusiu świetnie wymysliłaś klombik na różany kącik. A lilie masz prześliczne. A co to za kwiatek na ostatnim zdjęciu. Pozdrawiam i zyczę miłego dnia. Aha zapomniałam wspomnieć o rewelacyjnej budowli dla dzieci. Pochwały dla M ;:13
Witaj Aniu.Jestem u Ciebie pierwszy raz.Rabatka wyszła super,Mężuś bardzo zdolny i widzę ,ze zakwitł Ci pierwszy mieczyk ,bardzo oryginalny kolor,u mnie nawet pączków nie widać.Kiedy na to wszystko znajdujesz czas i praca i maleństwo ,jestem pełna podziwu.Zapraszam do siebie