Witam wilgotno,nieco szaro za oknem i zmiana firanki nie pomogła!
Ambo-chyba jednak te moje z wodnej hodowli okażą się lepsze?
Evluk-nie tylko Ty uległaś pstrokatemu w sklepie w kropki,ja mam pianino za ścianą,używane...
Wczoraj odkryłam,że pozostawiony do ulistnienia i mający już 7 dość sporych liści Jevel ma kolejny(po miesiącu) pęd,wrócił na chłodny kuchenny parapet.Może mi kwitnąć siedem zwartnic naraz!Dotychczas miałam najwyżej po dwie.Z nowych holenderskich najwcześniej podjęła działalność najmniejsza z cebul.Pęd kwiatowy spasiony.
Kogro-moje pierwsze wysiewy.O truskawce Temptation poczytałam na forum,że tylko na okładce nasion tak obficie owocuje,mimo to spodziewam się owoców soczystych i słodkich po 4 miesiącach od wysadzenia rozsady i oczywiście tejże rozsady z wysiewu.
Kostek ma to we krwi,
pochodzi z Okręgu Kaliningradzkiego.
Tija-toteż zbieram te futra dla żon mężów o mocnych nerwach,o ile pamiętam kiedyś taki eM uznał że to sierść żywego kreta i odmówił dalszej pomocy w aktualnie prowadzonych pracach ogrodowych.
Tosiu-Lucek ma futro jednolitej długości długie,a Konstanty pół długowłosy,okrywowe dłuższe zostają,podszerstek wyłazi.Wróble biją się o tak mięciutką wyściółkę gniazd,no właśnie cała zimę wróbli było jak na lekarstwo,a od trzech tygodni mniej więcej są znowu stadnie i ćwierkocąco o poranku.Dziś wywiesiłam ostatnią butlę ziarna natłuszczanego,ma być zimniej.
Masko-podobno masz Maćki dwa?Kocio ma krótkie rękawiczki,a na skokach podkolanówki z delikatnie szarą jakby akwarelową cerą na piętach.
Miałam dziś zrobić surówkę z młodego szpinaku z jajkiem na twardo,ale liść nie bardzo mi smakował na surowo i będzie Twoja zielona zupa krem(z grzankami). Po co przyniosłam "Co smakuje wiosną"?Prawie żadna inspiracja na przednówku.
Priamie,bardzo to miłe,dzięki.Szałwia Salome wściekle ruda już w drodze.