Pasja - cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pasja - cz.3

Post »

Ależ oczywiście, że byłyśmy z Kasią w ciepełku - w okolicach Las Vegas ;-))
Ja na skórę uważam, zwłaszcza na twarzy, ale opalać się lubię, na szczęście moja skóra dobrze to znosi, chociaż umiaru nigdy za wiele... latka lecą ;:224
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Na powrot wiosny czekamy chyba wszyscy ;:65 Z opalaniem, to tez juz sie od dluzszego czasu nie opalam - nawet na plazy siedze po parasolka ale ja mam uczulenie na slonce, to mi latwiej. A i tak czlek przez to robienie na ogrodku jest smagniety sloncem i to mi wystarcza.
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ojjj jakie piękne sny mają co niektórzy :lol: ;:196 . O słońcu i cieple to pewnie wszyscy śnimy tylko nie pamiętamy :lol: .

Co do opalania - na solarium nie poszłam nigdy bo zanim udało mi się trafić w to miejsce pani dermatolog z głowy mi to wybiła (10 wyciętych znamion to nie przelewki... :roll: ). Podczas regularnego opalania muszę stosować taki filtr, że chyba w pół roku bym się nie opaliła, a części ciała naturalnie odkryte podczas ogródkowania dość ładnie mi stopniowo brązowieją - twarz, ręce, nogi. I wystarczy :roll: .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Witajcie, ponieważ mam młodego chorego to siedzenie ciągiem w domu mnie doprowadza do ;:161
Nie mogę uwierzyć, że 7.03 wysuszyłam pranie na tarasie ;:173 :shock:, a dzisiaj pies z kulawą nogą nosa nie wyściubi...

Małgoś no problem Las Vegas nasze! :;230
Kasiek ja zawsze uwielbiałam się opalać, ale od pewnego czasu jak pooglądałam skutki takiego opalania(które wyłażą niestety po latach) wzięłam na wstrzymanie. Lubię delikatną opaleniznę i promienną skórę, ale taka ciemna czekolada i niestety coraz częstsze przebarwienia na skórze to już nie dla mnie. Zresztą co z jakąś babką gadam to każda unika opalania, czyli świadomość w narodzie rośnie ;:173
A wiosna cóż :pogon gdzie ona jest ;:306
Aguś ty masz akurat ciemną karnację i więcej możesz łykać promieni słonecznych. A Las Vegas, może kiedyś się zdarzy ;:oj
Julka najgorsze dla skóry są pierwsze promienie słoneczne, zwłaszcza wiosną. Przekonałam się o tym w zeszłym sezonie. Poleciałam robić w ogródku bez kremu, a potem patrzę - a ja mam twarz jak burak, ramiona spieczone... Teraz będę uważać ;:173
Agata Mądre słowa! Zdrowsza skóra, szczególnie ta z problemami. Ja też będąc u dermatolożki spotkałam się z pytaniem:
"Pani się wystawia na słońce :shock:" !!! A ja byłam tylko w ogrodzie.....

Och jak tęsknię za słoneczkiem .... ;:191
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja słonko uwielbiam, ale tez jakoś nie wystawiam sie ostatnio.
I upały mnie męczą :roll:
Wiek chyba robi swoje ;:306
Chociaż zdecydowanie wolę upał niż to co jest teraz
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

a ja kocham się smażyć na słoneczku i kocham upał, wtedy dopiero czuję, że żyje - tak się w końcu ładuje......moje bateryjki ;:224 ;:3 ale oczywiście z głową.....nie leże w czasie największego upału tylko w cieniu ale i tak najczęściej pracuje na słońcu i w słońcu :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

magenta pisze:(...) A Las Vegas, może kiedyś się zdarzy ;:oj
Kasia, Aga - mogę z Wami? ;:209
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Hej w kolejny baaardzo śnieżny dzień!
Małgoś ja upały też uwielbiam i może być gorąco nawet do 36st /powyżej już gorzej/ ale z opalaniem uważam i nie smażę się, o nie! Podczas ostatnich wakacji w ciepłym miejscu, obserwowałam pewną angielkę w wieku ok 55-60 lat i przez całe dwa tygodnie pierwsza była na basenie i ostatnia schodziła... jej ciało było dosłownie spalone... :? czerwone jak po poparzeniu, byłam w szoku...Jeszcze kilka wakacji w takim stylu i będzie wyglądać jak 80-latka, niestety...

Martusia wierz mi, że do czasu... jak już będziesz w pewnym wieku :lol: i dojrzysz straty posłoneczne :lol: , będziesz ostrożniej wystawiać się na słońce.

Kasiek jasne! Marzy mi się wypad ogrodniczek na podbój świata ;:306 Kasia u was dużo śniegu?

Wracając do spraw ogrodniczych - dochodzę do wniosku, że nasionka wysiane do kuwetki a nie do krążków lepiej się spisywały...
Moja lobelia chyba nie dotrwa... Mimo że dbam o nią bardzo, jakoś to nie idzie....jak powinno. A w donicy z cudnie zieloną już lantaną, pojawił się liść begoni ;:oj ale niespodzianka hehe.

Miłego zdzierżenia dnia ! ;:172
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Tak czytam Waszą dyskusję i dochodzę do wniosku, że jak to zwykle bywa, szewc bez butów chodzi.... ;:306
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Asieńko, mimo iż wiem co mówi to przysłowie, jakoś w tym kontekście nie kumam ;:306 Może dlatego że padnięty zdechlak jestem :lol:

Martwię się o roślinki, większości zdjęłam już agrowłókninę i teraz żałuję, ale jak było tego nie zrobić jak było +17 st.?
Róże już miały pączki....ech...
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Czytam Kasieńko, że od wtorku ma przyjść wiosna... jestem już wykończona tą zimą, zresztą jak większość z nas.
Jeśli nie przymrozi szczególnie, to naszym roślinom nic nie będzie - mają grubą pierzynę...
Do zobaczenia!

PS. Też nie rozumiem, co przytoczone przez Asię przysłowie ma wspólnego z kontekstem ostatnich tematów poruszanych w tym wątku :lol:
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Kasiu, cudownie u Ciebie!! ;:oj :shock: ;:138
Zajrzałam tak "mimo chodem" no i teraz jak ja wyjdę??? ;:306
Naprawdę mi się spodobał Twój ogród, a to zdjęcie jest niczym wprowadzenie do Tajemniczego Ogrodu:
magenta pisze: Obrazek
;:167

POZDRAWIAM serdecznie i życzę rychłej wiosny ;:3
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dobry wieczór sobotnią porą :)

Agunia chyba się pośpieszyli z zapowiedziami :? Cały tydzień ma być byle jaki, najgorsze dla mnie te wiatry ;:219 Z bólem czapki się położyłam i z bólem wstałam....do tego zbyt szybko rosnące ciśnienie....
Tylko ;:4 może pomóc :)

Anusiu witaj, nie mam kiedy wszystkich odwiedzać :oops: , ale na pewno dziś zrobię obchód obiecuję. Dziękuję, też bardzo lubię to zdjęcie ;:173 Życzę jak najwięcej ;:3 żeby rozpuścił śnieg na południu !

Dziś odwiedziłam ogrodniczy, ulubiony zresztą...I nabyłam cudną pierdółkę ogrodową jutro-urodzinową, w ramach prezentu :lol: Klatkę zamieszkują niezwykłej urody szafirki :tan

Zauważyłam, że było sporo ludzi, chyba wszyscy już nie mogą wytrzymać :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Kasia pierdółka pierwsza klasa...lubię takie ;:333 trzymaj się , nie długo wiosna ;:4
kocham zapach szafirków ;:167
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Kasia, super ta klateczka ;:333
O pogodzie już mi się nie chce nawet pisać ;:222
Trzymaj się ciepło ;:168