Ogródek Robaczka cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 7

Post »

Ale rozpędziłaś się z wątkiem! Widzę, że zgodnie z obietnicą wraz z wiosną odżyłaś, bez względu na pogodę za oknem :) Nie nadążam komentować, ale zaglądam codziennie napatrzeć się na Twoje zdjęcia :wink:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dzień dobry :wit
U mnie zasypało na biało, regularna zima. Wieczorem będę odśnieżać i zrzucę śnieg na rabaty.
Nad ranem było -6* , a kolejnej nocy ma być -9*..mamy zimę w pełni, w połowie marca! ;:130

Do tych, co w drodze do pracy przebijają się przez zaspy - łączę się w bólu istnienia, byle do 16 ;:4

Monia, dzięki! Jak na razie widoki za oknem zwiastują bardziej epokę lodwcową niż sezon różany...
Konwalio, to już prehistoria, za oknem biało..Ale bądźmy dobrej myśli ;:168
Gosiu, jadę na zlot, przynajmniej taki jest plan, więc do zobaczenia!
Krysiu, miło, ze jesteś!
Monia, Małgoś - cała przyjemność po mojej stronie ;:196
Aniu, polecam to egzotyczne pnącze, bardzo szybko rośnie i cudnie kwitnie do późnej jesieni ;:333
Olusia, zgadamy się innym razem! Zdrowia dla rodzinki!
Dorotko, mam szarotkę alpejską, to urocza roślinka ;:173
Sweety, jaszczurki są miłe widziane u mnie, lubię wszystkie stworzenia!
Dana, ja mam właśnie bodziszek wspaniały, rozrósł się solidnie, ale nie kwitnie tak długo...tylko w maju :roll: Ale plamę kolorystyczną robi bardzo fajną ;:333
Ewa, ten bez przypomina fakturą liści klon japoński, tylko barwa bardziej intensywna :D
April, dzięki ;:196 Zdjęć z makro perspektywą zrobiłam sporo, ale nie wszystkie pokazywałam, więc odkopuje teraz jakieś wynalazki ;-) u nas też zimowo, Gosia przechowuje mi róże z Niemiec ;:131
Pat, próbuję znowu odczarować wiosnę ;-)) W sezonie czasu na Forum będzie mniej, więc teraz wyrabiam normę ;-)) miło, że zaglądasz! ;:196

Wszystkim życzę miłego tygodnia!
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nadzieja jest we mnie ogromna na tą rychłą wiosnę. Żurawie od tygodnia całymi stadami latają mi nad domem i chałaśliwie się nawołują. Wczoraj na spacerku to nawet do trzech podeszliśmy bardzo blisko, tak na 50 metrów i wcale się nie bały, mimo że byliśmy z trzema psami. Niesamowicie żałowałam że nie wzięłam aparatu. Ale albo kijki albo fotki.
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Łooo matko z córkom - Kasiu, ale Ty pędzisz z wątkiem ;:71

Ja nie nadążam ;:145 - jak Ty to robisz? Jesteś świetną gospodynią u siebie i jeszcze bywasz we wszystkich zaprzyjaźnionych wątkach....? I przecież pracujesz, prawda?
Moje wyrazy uznania. Powinnam się od Ciebie uczyć.
Piękny spacer i piękne fotki ;:180 , a latarenki są po prostu przecudne. Szkoda, że juz ich nie ma na all... sama bym kilka popełniła...
Kasiu, wiem że się powtarzam, ale uwielbiam Twój ogród - jest uroczy niesamowicie i do tego jeszcze ma wspaniałą gospodynię ;:196
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, koniec z zimą, mimo obrazków za oknem. Dziś wstąpiła we mnie energia i postanawiam w ogóle nie zwracać uwagi na ostatnie podrygi zimy. Widoki pokazywane przez Ciebie tylko mnie w tym przekonaniu utwierdzają :) Wiem, że za chwilę będziemy przyjmować zrealizowane zamówienia, sadzić, przesadzać, drzeć darń, taczkować, wertykulować, nawozić, opryskiwać, kosić. To jest to, na co czekam! :)
Życzę Ci dobrego tygodnia, no i któryś z kwietniowych weekendów musimy sobie ustalić (chociaż będziesz na urlopie, więc wskaż który wchodzi w grę).
Buziaki! A.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, Twoj rewolucyjny entuzjazm się udziela! Ja też mam chęci do aktywnego działania w ogrodzie, sadzić mi trzeba! Czekam na kilka dostaw roślin, a muszę się z tym uwinąć, bo 9 kwietnia wyjeżdżamy na 2 tygodnie :D Wybierasz się do mnie? Super! Pod koniec kwietnia jestem na miejscu, tylko w weekend majowy wybywamy na krótko :lol:
Dojechałaś do pracy? Ja z trudem, zaspy śnieżne, pługów zero, korki kilometrowe...masakra jakaś ;:219 Niektórzy pozmieniali już opony na letnie i tańczą na każdym zakręcie 8-)
Asieńko, przeceniasz mnie moja droga, ciągle mam jakieś zaległości a jeżeli nadrabiam, to kosztem całkowitego wyłączenia z aktywności domowo-rodzinnej :lol: W weekend mam troszkę wiecej czasu, ale w tygodniu wracam poźno i zaglądam głównie wieczorami ;:131 Bardzo dziękuję Ci za tyle ciepłych słów pod adresem ogrodu i serdeczności dla mnie, kochana jesteś ;:196 ps. Latarenki zdarzają się w podobnych modelach, niedawno zamówiłam zbliżony model na Amazonie
April, to musiał być nieziemski widok! Zazdroszczę wrażeń ;:170 Przyroda nie może się mylić, wszystkie zwiastuny, ptaki, biedronki, pszczoły..wskazują na wiosnę, tylko pogoda nam nie sprzyja ;:218
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Kurcze tak az nasypalo u Ciebie :shock: mam nadzieje, ze do mnie jednak nie dojdzie. Niby troche popruszylo ale zle nie jest i niech juz tak zostanie. Milego tygodnia ;:196
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu jakże energiczne są Twoje zdjęcia ;:196 . Miło popatrzeć na tyle słońca kwiatów gdy za oknem sama biel. Wczoraj posadziłam zapomniane cebulki do donic i juz miałam wystawić za okno gdy usłyszałam o tych idących mrozach...brr.
Wierzę jednak w szybką wiosnę. A wysiewy masz jak niejeden profesjonalny ogrodnik ;:180
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Kasiek no i właśnie taki jest marzec, chyba znowu trzeba włączyć odliczanie do wiosny kalendarzowej czyli 21 albo astronomicznej 20 marca. Czyli 9 lub 10 dni do Wiosny
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Kasiu ;:138
bosssskie zdjęcia Dietera! ;:108 już się cieszę na niego ;:136 ciekawe jak duzy urośnie w gruncie? ;:173
Humorek powoli wraca, śniegowa pierzynka dzisiaj ładnie okryła ogród więc roslinki bezpieczne ;:333
Zasiewy masz extra! Kobea już chce wychodzić na ogródek ;:215
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mamy awarię prądu w biurze - do 13 :D

Kasiu, ja nie przyjmuję do wiadomości powrotu zimy - może negacja rzeczywistości pozwoli przetrwać ten pogodowy kryzys? ;:209
Marzenko, dziękuje! Bardzo mi miło, ze zdjęcia tchnęły trochę optymizmu bo pogoda nas nie rozpieszcza ;:168
Julek, u nas całkiem biało! Arktyczny niż przegnał wiosnę.... ;:218
Ewunia, ja też jestem ciekawa czy udało się zaszczepić to cudo :D Dieter osiąga docelowo 130cm, ale u mnie wyrosła taka w donicy w pierwszym roku, zobaczymy co pokaże w tym...mam nadzieję, ze nie zmarznie na przedwiośniu ;:65
Ogrody nam przysypało więc może nie będzie dramatu z temp. -10*, jak sądzisz?
Kobei mam kilka więc jak chcesz to dam Ci sadzonkę, puścisz na siatkę od południa. Ściskam Cię mocno!

A ja jestem unplugged ;:172
*moje wątki*
x-ag-a
---

Post »

Może i unplugged, ale do 13ej wytrzymasz ;-) Nie opłaca się bardziej popracować z domu?
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Właśnie może lepiej śmigaj do domu i pracuj w cieple domowego ogniska ;:168
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Moje Kobea zaczely wczoraj wypuszczac juz nastepne liscie tz te co spod nich macki wyrastaja :twisted: M. sie smieje zebym teraz uwazala, bo jak sie tak bedzie wilo, to moze mi sie do sypialni dowic i udusic we snie :;230
x-ag-a
---

Post »

Julek :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”