Ogródek pstrokaty - część II
- magry
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek pstrokaty - część II
Zimno,chłodno i śniegiem kurzy ale w paczce zakwitła. Wszystkim Paniom.

Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- misia53
- Od: 3 paź 2011, o 00:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
evastyl pisze:Janku same optymistyczne wieści ...jak oczar dopiero kwitnie to na miłka trzeba poczekać . Ale te skalnice to Ci porosły ...poduszeczki albo raczej poduchy . Moje przylaszczki zwłaszcza japońskie niestety się wysypały ...chyba nie potrafiłam o nie odpowiednio zadbaćale za te "zwyklejsze maja się bardzo dobrze .

Witaj Ewo pocieszyłaś tymi słowami ,ale juz powinno coś nie coś się pokazać ja juz straciłam nadzieje na MIŁKA AMURSKIEGO, podobno bardzo duzo miłków wyleciało po poprzedniej zimie mój w tamtym roku wyszedł i kwiat zbrązowiał a teraz ani widu

Janusz juz długo podziwiam twój ogród ŁADNE MASZ SKALNICE, i nie tylko,

Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie udało mi się jeszcze doczekać śnieżyc, nie chcą rosnąć. Twoje już gotowe do podziwiania
Śniegu nie było, ale by mnie nie zdziwił

Śniegu nie było, ale by mnie nie zdziwił

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Dzięki! Kwiatek słodki i na czasie
Jestem szczęśliwą posiadaczką śnieżycy wiosennej - sztuk raz. Jej obecność na mojej działce wciąż jest dla mnie zagadką. Jednak cieszę się, że jest.

Jestem szczęśliwą posiadaczką śnieżycy wiosennej - sztuk raz. Jej obecność na mojej działce wciąż jest dla mnie zagadką. Jednak cieszę się, że jest.
- janka53
- 200p
- Od: 15 paź 2012, o 17:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miło popatrzeć na prezencik .Dawno tu nie byłam czy wiosna już jest u ciebie?

Zapraszam janka53.Moje początki. 
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=62377" onclick="window.open(this.href);return false;

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=62377" onclick="window.open(this.href);return false;
- magry
Śnieżycę wiosenna to ja kupuję cyklicznie tylko nic z tego nie wychodzi.Ona chyba nie jest na piaski,które nie zatrzymują
wilgoci ale ponieważ mam śnieżycową manię to teraz też kupiłem.Wiosna u mnie jest teraz w pudle a w ogródku 18 cm
śniegu.
Wiosna w pudle. Do końca zimy będę wstawiał to pudło fotografowane co kilka dni z innej strony.

wilgoci ale ponieważ mam śnieżycową manię to teraz też kupiłem.Wiosna u mnie jest teraz w pudle a w ogródku 18 cm
śniegu.
Wiosna w pudle. Do końca zimy będę wstawiał to pudło fotografowane co kilka dni z innej strony.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- misia53
- Od: 3 paź 2011, o 00:32
Janusz ładna wiosna u ciebie w pudle.... w ogrodzie biało ,co to za przylaszczka? czy to nobilis 'Marmorata Alba' i te roślinki malizny z lewej od góry/jedna z jednym listkiem ,druga ledwie co widać/
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
Moje nadwyżki
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Janusz śnieżyce wiosenne cudne , u mnie przynajmniej 1 kępka wychodzi , ale myślę że wyjdą jeszcze 3 .
Co za przylaszczkę kupiłeś ? i gdzie takie zakupy wspaniałe zrobiłeś ?
U mnie liliowiec kupiony jesienią ma już pąk , zdjęcie w moim wątku.
Genia
Co za przylaszczkę kupiłeś ? i gdzie takie zakupy wspaniałe zrobiłeś ?
U mnie liliowiec kupiony jesienią ma już pąk , zdjęcie w moim wątku.
Genia

- magry
Przylaszczka "Mottled Leaf".Zimowała w piwnicy,tak na próbę a jak ociepliło się to na balkonie.Wszystko byłoby dobrze gdyby
nie to zimno.Wniosłem ją do mieszkania ale tu jest jej za ciepło i liście zaczynają się bardzo wyciągać.Pozostałe rośliny są
zakupione w Gnieżnie / Ryszard Majewski/ i obok śnieżycy jest "Miesięcznica trwała".Przylaszczka przesiesiona została jesienią
z ogródka.
nie to zimno.Wniosłem ją do mieszkania ale tu jest jej za ciepło i liście zaczynają się bardzo wyciągać.Pozostałe rośliny są
zakupione w Gnieżnie / Ryszard Majewski/ i obok śnieżycy jest "Miesięcznica trwała".Przylaszczka przesiesiona została jesienią
z ogródka.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Dlaczego jesienia nie posadziles do ogrodu tej przylaszczki 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Janku liście ładne ma ta Twoja przylaszczka .
Moje przylaszczki chyba ładnie przezimowały po przesadzeniu w ogrodzie , zobaczymy tylko jak będzie z kwitnieniem , zakwitła tylko ta jedna zwykła niebieska , inne pewnie też zakwitną jak tylko ociepli się .
Moje przylaszczki chyba ładnie przezimowały po przesadzeniu w ogrodzie , zobaczymy tylko jak będzie z kwitnieniem , zakwitła tylko ta jedna zwykła niebieska , inne pewnie też zakwitną jak tylko ociepli się .
- magry
Izabella- Ona rosła w gruncie ale wg mnie słabo.Wszystkie przylaszczki zmieniały lokum.Chciałem porównać jak to jest
z ich zimowaniem więc jedna poszła do doniczki i teraz zobaczymy.Marmorata Alba zostały w gruncie.Zobaczymy,które odliczą
się wiosną.Na japońskie za bardzo nie liczę ale jak stracę różową pełną to będę płakał.
Genia- Na przylaszczki jeszcze jest czas.W cieplejszych rejonach zaczynają pokazywać się ale na moim wydmuchu
jeszcze nie.Poza tym nie są oznaczone więc nawet nie wiem które odmiany i kolory zaczynają wysuwać noski.
z ich zimowaniem więc jedna poszła do doniczki i teraz zobaczymy.Marmorata Alba zostały w gruncie.Zobaczymy,które odliczą
się wiosną.Na japońskie za bardzo nie liczę ale jak stracę różową pełną to będę płakał.
Genia- Na przylaszczki jeszcze jest czas.W cieplejszych rejonach zaczynają pokazywać się ale na moim wydmuchu
jeszcze nie.Poza tym nie są oznaczone więc nawet nie wiem które odmiany i kolory zaczynają wysuwać noski.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Janku u mnie też dzisiaj zima dotarła 15 cm śniegu i sypie dalej . Fajnie że masz taki karton ...ja też mam tylko u mnie nowe nabytki prymulkowe . Stały na dworze ale jest jednak zimno i mocno sypie śnieg więc nie chciałam ich od razu stracić ...wylądowały w garażu .
Wydaje mi się że troszkę za ciepło będzie jej w domu ale jest możliwość że Ci zakwitnie .
Ryszard Majewski ma fajne roślinki sama nieraz u niego brałam .
Wydaje mi się że troszkę za ciepło będzie jej w domu ale jest możliwość że Ci zakwitnie .
Ryszard Majewski ma fajne roślinki sama nieraz u niego brałam .