Biała truskawka
-
- 100p
- Od: 18 maja 2012, o 19:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Biała truskawka
dzięki za linka
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lis 2008, o 20:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Mam malinę póżną dużą bladopomarańczowa , dobra w smaku
Pozdrawiam Teresa
Miłe chwile dnia każdego czynią człeka szczęśliwym.
Miłe chwile dnia każdego czynią człeka szczęśliwym.
- sosi1975
- 50p
- Od: 22 lut 2010, o 23:09
Nie wiem czy to aż taka wysoka cena.W tamtym roku widziałem tą odmianę w cenie ok 120 zł za 6 sadzonek w jakichś przepisach co moja żonka kupuje.Truskawka pnąca nie jest przereklamowana bo jaj po prostu nie ma
,a to tylko z jednego zasadniczego powodu,truskawka nie ma wąsów czepnych.Jedynie może być truskawka zwisająca i to taż dlatego że zwisają rozeteki,a owocuje tak długo bo to odmiana powtarzająca. 

-
- 100p
Żeby była powtarzająca -to skusiłabym się.
- sosi1975
- 50p
no ta biała nie jest powtarzająca,a szkoda 

-
- 100p
Sosi1975, dotarła już do Ciebie truskawka??
Ciekawa jestem w jakim stanie. Bo sprawdziłam ofertę tego sprzedawcy i interesują mnie borówki.
Napisz w jakim stanie przyjechały, czy dobrze zabezpieczone.
Ciekawa jestem w jakim stanie. Bo sprawdziłam ofertę tego sprzedawcy i interesują mnie borówki.
Napisz w jakim stanie przyjechały, czy dobrze zabezpieczone.
- przemo1669
- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Kontakt:
Kupować truskawkę o tej porze roku, to trochę zły pomysł ja bym lepiej zaczekał do wiosny, aż puszczą liście, aby jakiejś chorej sadzonki czy coś w tym stylu kupić
-
- 200p
- Od: 7 lut 2011, o 18:00
Witam!
Ja też już się zastanawiałam nad zakupem takiego cudeńka. U mnie niestety możliwości są ograniczone i w naszych sklepach ogrodniczych nie ma takich ciekawostek. Może podpowiecie gdzie można kupić w rozsądnej cenie-z góry bardzo dziękuję
Pozdrawiam
Kasia
Ja też już się zastanawiałam nad zakupem takiego cudeńka. U mnie niestety możliwości są ograniczone i w naszych sklepach ogrodniczych nie ma takich ciekawostek. Może podpowiecie gdzie można kupić w rozsądnej cenie-z góry bardzo dziękuję
Pozdrawiam
Kasia
- sosi1975
- 50p
Jeszcze mi nie przysłali,mają wysyłać po 10 marca jak ustąpią mrozy żeby można było je posadzić.No coś czuję że to chyba się przedłuży bo mróz ma jeszcze trochę potrzymać.Ja zawsze mówię,że jak lód z jeziora zejdzie to jest po zimie,a w sobotę ryby łowili to lód jeszcze gruby 

-
- 200p
- Od: 7 lut 2011, o 18:00
Witam!
Kochani bardzo wam wszystkim dziękuję za namiary
Pozdrawiam Kasia
Kochani bardzo wam wszystkim dziękuję za namiary

Pozdrawiam Kasia
Moi panowie uparli się na tę truskawkę jak ją zobaczyli w sklepie. No i kupiliśmy w niedzielę jedną sadzonkę (12 zł). Na wysadzanie do gruntu to chyba za wcześnie? Postawiłam ją w doniczce na parapecie, żeby poczekać aż się pogoda w miarę unormuje. A dzisiaj ma kwiat. Bielusieńki. I co z nią dalej robić? Dotąd nie uprawiałam truskawek. Trzymać na parapecie czy jednak wysadzić do gruntu? A może przesadzić do większej doniczki i jako roślinę parapetową zostawić skoro już kwitnie?
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam.Jestem nowy a do wzięcia udziału w dyskusji skłoniło mnie odkrycie u siebie na działce białych truskawek!Mam działkę od 30 lat i w tym czasie sadziłem wiele odmian truskawek i poziomek.Kilka krzaczków 15-20 lat temu uciekło za płot i tam rosły ale nie owocowały bo były koszone kilka razy w sezonie razem z trawą.Rok temu po porażce z następną "rewelacyjną" odmianą truskawek zwróciłem uwagę na "dzikusy" rosnące za płotem bo do mrozów miały zdrowe liście.Latem kilkanaście pierwszych owoców zjadły mrówki i ptaki bo ja czekałem aż dojrzeją!Smak rewelacyjny!Wpisałem w wyszukiwarkę -białe truskawki-i dowiedziałem się że coś takiego jest na świecie i drogo kosztuje.U mnie widocznie zaszła jakaś mutacja albo wymieszały się truskawki z poziomkami.Nie mam pojęcia co się stało ale się cieszę.
- majs
- Od: 15 kwie 2011, o 22:13
Kwiecień to dobry czas na sadzenie truskawek. Twoja kwitnie, byle przymrozek może jej zaszkodzić. Ja bym zostawił ją w domu a do gruntu wysadził po owocowaniu.Dorfi pisze:Moi panowie uparli się na tę truskawkę jak ją zobaczyli w sklepie. No i kupiliśmy w niedzielę jedną sadzonkę (12 zł). Na wysadzanie do gruntu to chyba za wcześnie? Postawiłam ją w doniczce na parapecie, żeby poczekać aż się pogoda w miarę unormuje. A dzisiaj ma kwiat. Bielusieńki. I co z nią dalej robić? Dotąd nie uprawiałam truskawek. Trzymać na parapecie czy jednak wysadzić do gruntu? A może przesadzić do większej doniczki i jako roślinę parapetową zostawić skoro już kwitnie?
brak polskich znaków
Dziękuję za podpowiedź 

Witajcie,
Truskawka White dream - moje obserwacje, może Was zainteresują:
1. Zimuje bez problemu - przetrwała tę zimę w ogrodzie bez przykrywania
2. Rozłogi wytwarza w dużych ilościach (można zrobić kilkanaście sadzonek w jeden sezon)
3. Owoce nieduże z lekkä nutkä ananasa i wyraźnymi pesteczkami
4. Lepiej owocuje posadzona obok tradycyjnych odmian (ni diabła nie wiem dlaczego, ale potwierdzam tę teorię praktykä)
5. Widziałam wczoraj świeżutki ładne nie powyciägane sadzonki w obi (cena ok 9zł za sztukę) - tam też kupiłam swoje w zeszłym roku
Truskawka White dream - moje obserwacje, może Was zainteresują:
1. Zimuje bez problemu - przetrwała tę zimę w ogrodzie bez przykrywania
2. Rozłogi wytwarza w dużych ilościach (można zrobić kilkanaście sadzonek w jeden sezon)
3. Owoce nieduże z lekkä nutkä ananasa i wyraźnymi pesteczkami
4. Lepiej owocuje posadzona obok tradycyjnych odmian (ni diabła nie wiem dlaczego, ale potwierdzam tę teorię praktykä)
5. Widziałam wczoraj świeżutki ładne nie powyciägane sadzonki w obi (cena ok 9zł za sztukę) - tam też kupiłam swoje w zeszłym roku
Pozdrawiam
Olenka
Olenka