nyna76 pisze:Te roślinki to pasja po prostu, czy zarobek? Bo masz tego naprawdę sporo.
Aniu-jedno i drugie
nyna76 pisze:mnie uchowały się 6 sztuk motylka, pewnie wystarczy tylko na jedna donicę, albo pójdzie do ziemi, jeszcze nie wiem. A w którym miejscu się go uszczykuje? Mój ma dopiero pierwsza pare pierzastych listków, wolno rośnie, choć wykiełkował jak błyskawica.
mój naprawdę jest bardzo mizerny, aż wstyd go pokazywać

no ale mam nadzieję, że się bujnie jeszcze i zakwitnie pięknie

a uszczykuje się wierzchołek...zmusza to roślinę do lepszego rozkrzewienia...chociaż bez uszczykiwania też pięknie kwitnie
dziś cały dzień spędziłam w szklarni, a raczej powiedziałabym, że w saunie

...35 stopni, ufff.... tak słońce dawało, że musiałam ubrać się jak na lato

........musiałam drzwi od szklarni otwierać bo nie szło wytrzymać

....jutro postaram się o jakieś fotki moich roślinek....niestety ale w tym roku mam wszystko mizerne o tej porze

....zima tak długo trzymała, nie opłacało się szklarni uruchamiać bo koszty byłyby za wysokie.....mam nadzieję, że moje roślinki jakoś to teraz nadgonią bo śledząc rok ubiegły to o tej porze miałam już piękne lobelie a w tym roku to są mikrusy

....rzodkiewkę o tej porze kroiłam już na kanapki a tegoroczna ledwo co się z ziemi wynurzyła

bób na działce w zeszłym roku sadziłam 20 marca a w tym- śnieg jeszcze wszędzie zalega

...oby już ta zima odeszła na zawsze....słońca słońca i jeszcze raz słońca