Ogrodniczka Niesia

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p
Od: 23 lut 2012, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogrodniczka Niesia

Post »

dziękuję kochana :wink: nawet nie wiesz jak miło być docenionym :wink:
Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
welkam
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 22:09

Post »

Niesiu - czy juz cos wysiałaś? Nie mogę się doczekać Twojej realacji z pierwszych wschodów :D
Pozdrawiam i zapraszam
Historia pewnej donicy
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p

Post »

welkam pisze:Niesiu - czy już coś wysiałaś? Nie mogę się doczekać Twojej realacji z pierwszych wschodów :D

no pewnie że wysiałam....niedługo będzie pikowanie :D ....za ciepło u mnie w domu i za mało słońca.... rośliny strasznie się wyciągają :? czekam z utęsknieniem miesiąca marca i będę szaleć w szklarni :D fotki oczywiście wstawię ale to za jakiś czas :D
Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p

Post »

prezent od mojej siostry....ciekawe gdzie ja to wszystko posadzę :roll: :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ogrodniczka Niesia
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Niesia pisze:prezent od mojej siostry....ciekawe gdzie ja to wszystko posadzę :roll: :D
Cieszyłabym się jak by ktoś robił mi takie prezenty. ;:138
Faktycznie masz bardzo dużo rozsad porobionych
do tego cebule i roślinki siane bezpośrednio do ziemi.
Oj chciałabym zobaczyć wiosną Twój piękny ogródek ( wpraszam się :;230 )
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Czego mi w rodzinie nie robią takich prezentów, tylko jakieś rzeczy ;:223 ;:124
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p

Post »

Mimo iż jestem kobietą składam Wszystkim kobietkom życzenia z okazji Dnia Kobiet :D .....oby Wam (Nam) kochane pięknie kwiatuszki rosły i żeby były najpiękniejsze w okolicy :wink:

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO :wink:
Ogrodniczka Niesia
Awatar użytkownika
orchidea177
200p
200p
Od: 13 lut 2013, o 14:52

Post »

:wit
Piękne i bardzo dorodne te twoje sadzonki:)
Podziwiam:)
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01

Post »

Co tu u Ciebie tak cichutko? Sadziłaś motylka w tym roku? Ja zobaczyłam go u Ciebie w zeszłym roku , posadziłam, niby rośnie 3 parę liści dostaje, ale cieniutki jakiś. Zobaczymy.

Pozdrawiam Cie gorąco.
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p

Post »

pewnie, że sadziłam motylka.... :wink: niestety przez tą naszą ponurą zimową aurę trochę mi się wyciągnął do góry i chyba za późno go uszczyknęłam :roll: część już wysadziłam do takiej wielkiej donicy, która będzie stała na ganku....nie wiem czy w ogóle coś z niego będzie ale zobaczymy z czasem :wink: szklarnię już uruchomiłam i niestety muszę w nocy wstawać by do piecyka podkładać żeby mi roślinki nie zmarzły :roll: ....muszę się zmobilizować i porobić jakieś foteczki.....brakuje mi czasu ostatnio....zbyt zaganiana jestem :roll: ...ale w niedzielę to już obowiązkowo biegnę z aparatem do mojej szklarni-obiecuję :D .....część lobelii już popikowałam....gazanie, bratki i roślinki skałkowe :D .....no i rzodkiewka już na wierzchu :D
Ogrodniczka Niesia
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01

Post »

Te roślinki to pasja po prostu, czy zarobek? Bo masz tego naprawdę sporo.
mnie uchowały się 6 sztuk motylka, pewnie wystarczy tylko na jedna donicę, albo pójdzie do ziemi, jeszcze nie wiem. A w którym miejscu się go uszczykuje? Mój ma dopiero pierwsza pare pierzastych listków, wolno rośnie, choć wykiełkował jak błyskawica.
Zrób zdjęcia koniecznie, to pokrzepiające jak widzi się mnogość pięknych siewek.
Pozdrawiam, tylko się nie przezięb w tej nocy...
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jestem pod wrażeniem Twojej szklarenki !
Po prostu zachorowałam na nią !!!!
Awatar użytkownika
lucy23-61
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2011, o 21:06

Post »

Oj, fajnie mieć taką szklarenkę, choć wstawania w nocy nie zazdroszczę.Ale co się nie robi dla zielonych.
Też czekam na nowe zdjęcia z nowego sezonu.
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p

Post »

nyna76 pisze:Te roślinki to pasja po prostu, czy zarobek? Bo masz tego naprawdę sporo.
Aniu-jedno i drugie :wink:
nyna76 pisze:mnie uchowały się 6 sztuk motylka, pewnie wystarczy tylko na jedna donicę, albo pójdzie do ziemi, jeszcze nie wiem. A w którym miejscu się go uszczykuje? Mój ma dopiero pierwsza pare pierzastych listków, wolno rośnie, choć wykiełkował jak błyskawica.
mój naprawdę jest bardzo mizerny, aż wstyd go pokazywać :D no ale mam nadzieję, że się bujnie jeszcze i zakwitnie pięknie ;:173 a uszczykuje się wierzchołek...zmusza to roślinę do lepszego rozkrzewienia...chociaż bez uszczykiwania też pięknie kwitnie :D

dziś cały dzień spędziłam w szklarni, a raczej powiedziałabym, że w saunie :D ...35 stopni, ufff.... tak słońce dawało, że musiałam ubrać się jak na lato :D ........musiałam drzwi od szklarni otwierać bo nie szło wytrzymać :roll: ....jutro postaram się o jakieś fotki moich roślinek....niestety ale w tym roku mam wszystko mizerne o tej porze :( ....zima tak długo trzymała, nie opłacało się szklarni uruchamiać bo koszty byłyby za wysokie.....mam nadzieję, że moje roślinki jakoś to teraz nadgonią bo śledząc rok ubiegły to o tej porze miałam już piękne lobelie a w tym roku to są mikrusy ;:145 ....rzodkiewkę o tej porze kroiłam już na kanapki a tegoroczna ledwo co się z ziemi wynurzyła :( bób na działce w zeszłym roku sadziłam 20 marca a w tym- śnieg jeszcze wszędzie zalega :( ...oby już ta zima odeszła na zawsze....słońca słońca i jeszcze raz słońca :wink:
Ogrodniczka Niesia
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p

Post »

No więc zaczynamy nowy sezon :D
Tak jak już wspomniałam w tym roku wszystko mam mizerne o tej porze w porównaniu z rokiem ubiegłym. Długo utrzymująca się zima nie pozwoliła na wcześniejsze wyniesienie roślin do szklarni :(

Na początek gazanie lśniące...

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dzwonek dalmatyński

Obrazek

Rojniki mieszanka

Obrazek
Obrazek

Rozchodnik

Obrazek

Bratki....szwajcarski, kryształowy, wielkokwiatowy błękitny i czerwony :D

Obrazek
Obrazek

Szczypiorek

Obrazek

No i moja tragiczna lobelia :(

Biała

Obrazek

z lewej niebieska i z prawej ta większa-biała

Obrazek

a to niebieska, którą trzymam na oknie w domu....jest zdecydowanie większa niż ta w szklarni....

Obrazek

i jeszcze na koniec moje zdobycze z Kauflanda.........no nie mogłam się oprzeć by czegoś nie kupić :D

Obrazek

resztę zapodam za jakiś czas.... :D
Ogrodniczka Niesia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”