Balkonowe Rosarium

Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Balkonowe Rosarium

Post »

Cześć Alexia :wit
Dziś piękna wiosna, normalnie aż się wierzyć nie chce, że ma być nawet śnieg i mróz.
Może się znowu pomylili..... :;230

Też uważam, że kratka na balkonie to fajna sprawa, a jak zarośnie kwitnącymi różami
i powojnikami, to bajka. ;:170
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Witam wszystkich,tez boje sie powrotu zimy,tez licze,ze prognozy sie nie sprawdza,zwlaszcza,ze dziaj byla 1-sza noc w +.
Mialam bardzo rózany sen;snily mi sie wszystkie choroby,wszystkie szkodniki............ostatnio naczytalam sie o roznych obrzydlistwach.Wiecie,ze szkodniki przenosza choroby wirusowe ;:223 .Mam z rozami do czynienia dobrych pare lat,ale ten sezon zaczelam rakiem wglebnym i guzowatoscia,moj debjut,ztad moje zainteresowanie literatura na w/w temat.
Oby wszystkim zdrowo rozyczki rosly i pieknie kwitly ;:108 .
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alexia co za brzydkie sny Ci się śnią ;:131 Mam nadzieję,że ten ostatni tydzień zimy nie zmrozi naszych róż i innych roslin ;:224
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Cześć Alexia,
nic dziwnego, że miałaś taki brzydki sen ;:173 całe życie się uczymy ;:168
Trzymam kciuki za zdrowie Twoich różyczek. ;:333
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Ach te sny różane... U mnie dziś w nocy przewijał się temat zamówienia różanego. Ja nie wiem, po co to człowiek się tak ekscytuje jakimiś roślinami... :;230
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Takie koszmarne sny mogą doprowadzić do zawału ;:202 strach zasypiać.
Powiedz,wiesz ile masz odmian :?: ,spisujesz w ksiedze,bo nawet najwiekszy kajet to za malo.Powodzenia ;:138
W księdze nie spisuję ale mam plik z wszystkimi danymi o każdej róży , do teraz mam w ogrodzie prawie 200 choć poważnie się zastanawiam nad wyautowaniem tych pospolitych żeby było miejsce na takie właśnie wymyślne różyce ;:306
Nie znasz ich bo to w większości same wielkie i raz kwitnące a na balkon to takie nie nadają się. Choć mam kilka z końcówki listy takie malutkie kompaktowe np róże H. J. Weihrauch które można dostać u Schmida
http://www.schmid-gartenpflanzen.de/ros ... 4rchenfee/
Chciałam jeszcze inne ale niestety mi brakło, pewnie jesienią znowu tam będę kupować. ;:306
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam dziewczyny,tak to jest ze snami,moze do tej pory mialam za malo "r?zanych niepowodzien". ;:oj
Majka411,ciagle sie uczymy,zwlaszcza pokory.Wczoraj zameldowali sie od Dräger`a,powiadomic,ze nie dostane (znowu),tej rozyczki na kt?ra poluje 3 lata.Moge jeszcze ja kupic w Szkocji,ale tego nie zrobie ;:108
Majka/edulkot,wiem,ze sa nadajace sie na balkon,jest sporo tez u Schultheis`a,ale mi sie podobaja i to bardzo te pospolite.Musze odczekac i przetestowac te co mam/będę miec.U mnie sa ekstremalne warunki,slonce nie swieci tylko pali,nie wieje wiatr,tylko sa wichury.Mam hortensje Annabel,cudownie rosnie i kwitnie.................do pierwszej burzy. ;:202
Obrazek
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Cześć Alexia, jak masz ślicznie na tarasie. ;:173
Bardzo dbasz o kolory nawet podkładki pod donice są niebieskie ? ;:138
Śliczna Annabel? ;:180 warto ją mieć dla tych kwitów.
Próbowałaś coś tam zamontować np. jakąś markizę od słońca i deszczu ?
Wyobrażam sobie jak tam kwitną Twoje róże? :heja siadasz sobie tam i podziwiasz
te pięknoty, co ?
Potwornie zimny wiatr u mnie, a teraz zaczyna robić się biało. No tak? :( niby mamy jeszcze kalendarzową zimę.
Wiesz co? moja siostra zdała mi relacje z działeczki, że ziemię mamy zmarzniętą.
Oznacza to, że kopanie pewnie dopiero w połowie kwietnia. Jak dobre pójdzie. :wink:
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko,tak,tak chyba troche jestem pedantka,staram sie ,zeby wszystko pasowalo,np.kolor paznokci do lakieru samochodu................ :;230 :;230 .Markize mam i to taka "sun&rain",dochodzi tylko do polowy balkonu inaczej sie nie dalo.No i oczywiscie pasuje do..........doniczek ;:306 ;:306 ;:306 .
Dzisiaj posadzilam,zadolowana na jesieni S.de la M.Kupujac zapomnialam kliknac,ze chce na wiosne.Przezyla zime dobrze,będę musiala troche przyciac.Moczy sie pierwsza wiosenna.U nas ochlodzenie dopiero od poniedzialku.
Annabelka sliczna,ale od zeszlego roku mniejsza;2/3 rosnie w Gdansku,moja pozostala 1/3 rosnie w mniejszej donicy i mocno ja tne to lepiej wytrzymuje wiatry,ale nie jest taka okazala.Jest teraz nowa mocniejsza odmiana ,jak moja szlag trafi to sobie zafunduje. ;:168
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit ,rozane Dziewczyny,dostalam dzisiaj 2 r?zyczki od Rosen Stange.Mam mieszane uczucia;sadzonki w porzadku,opakowanie fatalne,brak licencyjnych etykiet,roze na etykiecie nieprawidlowo opisane.Mam nadzieje,ze odmiany sie zgadzaja.Czy moze ja mam za duze wymagania i tylko moze mnie usatysfakcjionowac;Tantau,Kordes,Dräger :?:
U mnie jeszcze ladna pogoda,wiec szaleje w moim "rosarium". ;:224
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

alexia możesz zamieścić fotki róż ze Stange?
Awatar użytkownika
Allhambra
100p
100p
Od: 17 lip 2012, o 21:54

Post »

Alexia, a czy nie wchodzi w grę reklamacja -foto plus Twj opis, od razu?

Niebieskości i szarości -bardzo wysmakowane połączenie:):)

A ja chciałabym zapytać o głębokość donic do róz? Czy 70 cm wystarczy. Szerokosc to 50cm.
Sylwia
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Alexia, dla mnie też ważna jest jakość produktu, ale i usługi. Może warto firmie delikatnie wytknąć ich niedociągnięcia... :wit
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Zamawiałam u nich już trzy razy - tylko raz mnie zawiedli. Jesienią zamawialiśmy róże i były dobrej jakości ale fakt - nie wszystkie etykiety są w porządku.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Od nich róże mam z paskami odręcznie napisanymi a po jakimś czasie napisy znikły :roll:
Choć jesienna dostawa to paski były zadrukowane. ;:173
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”