Mogło być inaczej ....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mogło być inaczej ....

Post »

Wiesz co Wiesiu ,10 lat temu kupiłam sobie magnolię i do tej pory mi nie zakwitła .Kiedyś to nie bylo takiego wyboru jak teraz .Na jesieni zagrozilam jej siekierą ,no i ciekawa jestem czy się zlęknie. :?:
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2011, o 00:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewci to prawda ,ze kiedyś nie było takiego wyboru ,moze ktoś sprzedał ci z siewu i tu taki problem,słyszałam ze tak się zdarzało i dług......o trzeba było czekać ,ja jak kupowałam była szczepiona ,ale jak pamiętam tego roku tez nie kwitła ,a kurcze jakie były ich ceny?pamiętam jak dziś 60cm, a dałam 150zł ;:oj trzy razy się zatanawiałam ;:7
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiesiu :wit Ja tez mam magnolię Susan jednoroczną, moja tez była opatulona na zimę jak napisał Piotrek.Czy trzeba zdjąć już kapturki z roślin? Rh i azalie też mam przykryte i nie wiem co robić?
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p
Od: 15 paź 2012, o 19:45

Post »

Witaj Wiesiu, czyli sezon 2013 u Ciebie rozpoczęty w pełni ;:138.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Juliana---piotrek1111:wit mozecie pomału zachartowywać,trochę juz odsłonić na dzień i za dwadni zdjąć, osłony tylko nie wiadomo jak będzie czy się sprawdzi pogoda, jaką zapowiadają ze mają byc mrozy do -10 w nocy ciort wie?,,Nie wiem czy wasze magnolie rosną w zaciszu ,czy koło domu. Azalie i rd podobnie , daj im juz powietrza i na drugi dzień zdejmij kaptury.teraz dajemy im nawóz ,rd pryskamy od grzyba i musisz spoglądać bo po kwitnieniu na młodych listkach robale składają jaja i jest taki biały nalot mączniak,ja swoje azalie i rd po kwitnieniu jeszcze raz zasilam,szczególnie ważne dla rd bo zawiązują nowe kwiaty ,ja ni osłaniam swoich szczelnie robie tylko parawaniki w około.
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ELU :wit tak ja juz duzo zrobiłam w ogrodzie ,róze i hortensje mają jeszcze kaptury ;:7 mam juz dwa odciski ręce przez zimę delikatne i nie przyzwyczajone do sekatora ,prawie połowa zrobiona .
Moje nadwyżki
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Misiu dziękuje za wyczerpujacą odpowiedź. ;:180 Wybieram się na działkę, zrobię jak mi doradziłaś :wit
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
alexm
100p
100p
Od: 19 lut 2013, o 13:42

Post »

Witaj :wit przyszłam z wizytą do Ciebie i muszę przyznać, że masz ładny skalniak. Ogród jest dopieszczony i widać w nim serce, pracę, którą w niego włożyłaś. Zazdroszczę formowanych drzewek. Sama je tak uformowałaś? Czy gentiana zuriko rinda Tobie przezimowała?
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ALU-alexm ;:180 za wizytę i miłe słowa fakt bardzo duzo pracy poświęcam w ogrodzie iglaki formuję sama ,wymaga sporo pracy a iektóre były formowane od nieduzych sadzonek ,trwa trochę czasu.WSZYSTKIE GORYCZKI U MNIE ZIMOWAŁY ,są to dwu i trzy letnie sadzonki,w ubiegłym roku padły mi goryczki jesienne Zuiko j też juz zimowała.Zapraszam ;:23
Moje nadwyżki
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit

Wiesiu piękne wsomnienia . ;:138

Ja mam jedną magnolię kupiłam za smieszna cene w biedronce 15 zł była bidulka ostatnia .Nie kwitła 2 lata i myslałam ,że w ogóle nie zakwitnie ale w czerwcu co nie spotykane zakwitła jak będzie w tym roku zobaczymy . ;:65
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Ubiegłą zimę,goryczki "Zuiko Rindo" u mnie przezimowały i kwitły.Były okryte i miały szklany daszek.Czy tak należy robić?.Nie wiem.
To było raczej takie doświadczenie.W tym roku zrobiłem podobnie i okaże się czy słusznie.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janusz , goryczki wszystkie moje okrywam na zimę,ja stosuje doniczki,ale mimo okrycia chińskie jesienne 'SINO-ORNATA' pełna i pojedyncza nie przetrwały ,w ubiegłym roku kupiłam nowe ,rosną w obręczach zrobionych z 5cm z doniczek ...podobno nie lubią sąsiednich korzeni , na moim skalniaku jest juz mały gaszcz. Proszę napisz jak z twoim miłiem amurskim ja go straciłam miałam 5 lat dowiedziałam się ze one lubią wychodzić coraz płyciej i poprzednia zima je przemroziła. ;:223 jedne rośliny pchają się głębiej inne płyciej.

JATRA , ;:63 ;:63 możesz cieszyć się kwiatami magnoli z roku na rok będziesz miała więcej kwiatów,a jaki kolor masz ,czy znasz odmianę fakt nie jest to ważne wszystkie są piękne. ;:167

-- 8 mar 2013, o 18:48 --

-- 8 mar 2013, o 18:51 --
Moje nadwyżki
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

misiu miłego wieczorku :wit

-- 8 mar 2013, o 20:02 --

misiu miłego wieczorku :wit
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu,dziękuje ,ale sypie od południa i nie ma zamiaru przestać :(
Moje nadwyżki
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Wiesiu , do okrywania tylko jednej rośliny stosuję doniczkę , prymulka Viali. Ale nie pustą , wypełniona mchem z trawnika. Goryczkę proponuję stroiczem z iglaków , ułożonym w taki sposób , bu woda po szpilkach spływała jak po daszku. Będzie Ok. Chodzi też by ziemia była tak wyprofilowana , by woda miała swobodny spływ. ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”