W.o...Kotach - 3cz.(07.01-08.06)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kocurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2008, o 11:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

agrazka pisze:przedstawiam Wam moja nowa przyjaciółkę (chyba), nigdy wcześniej nie miałam kocicy, bo kota to tak :D
Została przygarnieta ma na imie Czaka, ma 1,5 roku i czeka ją sterylizacja.
Jest podobno jakaś orientalna, nic mi to nie mówi. Grzeczna, tylko straszny wypłoch z niej na razie, tylko ja mogę ją głaskać :D Obrazek
Miała wśród przodków jakiegoś syjama, tez pytam o kolor oczu, bo syjamy mają niebieskie.
Safiori - [*] szkoda, że taka malusia kocina, i tyle cierpiał :(

Frida, fajnie jest mieć większy kociniec, to dopiero się dzieje ;) chciałabym, ale nie takiej możliwości :( zazdroszczę Ci.

W kwestii chorych oczu: mój Rydzol jak mu ropiały miał wkrapiany do oka antybiotyk w zawiesinie (Neomycinum? albo coś na "O"), weterynarz mi to wręczył za 10 zł i pokazał jak podawać kotu tak, żeby wpadło do worka spojówkowego, a nie rozpaćkało się po powierzchni oka, piernikiem pomogło.
Awatar użytkownika
kocurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

livia pisze:I ja dołączę do grona kociarzy :D
Martwi mnie tylko to,że jedno z oczek jej ropieje :( czy jest na to jakiś sposób domowy,nie chcę jej straszyć na razie wizytą u weterynarza,bo dopiero się przyzwyczaja do ludzkiego dotyku i nie toleruje obcych?
Możesz mu przemywać rumiankiem, działa przeciwzapalnie, nawet niemowlętom sie tak robi. Parzysz torebkę rumianku w pół szklanki wody, i przemywasz tym kotu oko. Nie musisz parzyć za każdym razem świeżej, ale codziennie świeżą: tylko nie zmaczaj wacika, a nalewaj na wacik, tak, aby płyn w szklance był wolny od bakterii.
Hm, a jak masz w domu maści na oko: Dicortineff, Gentamycin, Neomycinum, to wykorzystaj.
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Safiori - tak mi przykro z powodu Robinka :cry:
Frido - piękna "sfora" kotków, Livio - mała dzikuska cudowna, a skąd wziełaś to cudo, że taki z niej dzikus?
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

ale piękne te kociaki macie, maluchy są urocze. Moja kotka jest mało przymilna, tylko domnie przychodzi, syn chce małego kotka i chyba będzie jeszcze jeden.
kocurku - moja kotka to podobno jakis orient :D
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
livia
200p
200p
Od: 6 cze 2007, o 00:47

Post »

Frido ,Kocurku dziękuję za rady-rumianek miałam i pierwszy raz oczka przemyte,jutro kupie sól fizjologiczną i będę przemywać przemiennie :)
Danko,kicia to dziecko z nieprawego łoża wiejskiej kotki :wink: I jak to na wsi,trzymane były w jakiejs stodole i prawie nie mialy kontaktu z człowiekiem :evil:
Ale kicia się okazała bardzo towarzyska :D juz podbiega do mnie,zaczyna sie łasić,wiec jestem dobrej myśli :D
Awatar użytkownika
koniczynka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2008, o 19:06

Post »

dewuka pisze:Obrazek Obrazek Obrazek
Kolejna sesja kociej rodzinki. Kociakom zaczęły się wyrzynać ząbki. :lol:
Zuzulec - kociaki i maminka pomiziane. Zresztą ja to bym je miziała cały czas....
:P a co tam u dzidziusiów?
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

Gosiu - kociaki już znalazły domki. Ostatniego wiozę w czwartek do Poznania. :lol:
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Livio, jeśli mogę się wtrącić - mi weterynarz polecił do przemywania chorych zwierzęcych oczek ziele świetlika (zaparza się jedną torebkę i przemywa oczko). Ten "specyfik" nie dopuścił do zakażenia oczka mojego szalonego królika :lol: który rozwalił sobie powiekę wpadając na szafkę :twisted: Ponoć bezpieczniejszy świetlik od rumianku i soli fizjologicznej, a i ludziom przynosi ulgę na zmęczone oczy bo działa kojąco :wink:
Dużo zdrówka dla kici i mizianka :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
kocurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak oko? udało się wyleczyć?
Awatar użytkownika
koniczynka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2008, o 19:06

Post »

dewuka pisze:Gosiu - kociaki już znalazły domki. Ostatniego wiozę w czwartek do Poznania. :lol:
:P no nie dziwie się że znalazły domy przecudnej urody były !!!!!!!!!
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”