Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie

Post »

Ano właśnie Pati, tłumaczyli to tym że wtedy masz tylko kilka swoich szpaków a nie hordy przemieszczające się w całej okolicy, a te "swoje"podobno walczą bardzo zaciekle chroniąc własny teren, oczywiście że straty w czereśniach są, ale starcza dla szpaków, tych swoich, i dla ludzi, podobno ;:131

-- 8 mar 2013, o 07:33 --

A wyczytałam to, w zeszłym roku, albo w Działkowcu, albo w Magnolii, albo w Moim Pięknym Ogrodzie.
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Marysiu witaj w ten pochmurny dzień. Na działkę dzisiaj nie pójdę, ale jutro wybiorę się, pookrywać wrażliwsze rośliny przed zapowiadanymi mrozami.
Miłego dnia ;:196
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Misiu nie wiem czy uda Ci się legalnie nabyć to lepiej czytaj pobieżnie. Nie będziemy Cię przepytywać, a jak coś nie doczytasz to powtórzymy masz u mnie fory ;:196
Eluś żebyś wiedziała w ziemi absolutnie nic nie da się grzebać, ale gałązki można obcinać ;:172
Elakuznicom Eluś a powtarzaj się warte są tego a o dalii dowiem się w lecie ;:172
Mariolko, Pati, Iwonko tych budek jest u sąsiadów 8 przy czym (już pisałam ale powtórzę się wybaczcie) sami nie mają żadnych drzew owocowych czy borówek również nic nie uprawiają. A z około 5 -6 ogrodów w jedną i drugą stronę sąsiedzi zakrywają swoje owoce, bo Ci co pracują rok temu nie zebrali nic - nie zdążyli. Ja na borówkach miałam zarzucone firanki i pozbierałam trochę, a szpaki wchodziły pod firankę i jak się zbliżałam to zwiewały. Końcówkę im zostawiłam, ale one już wtedy przerzuciły się na maliny i jeżyny! Inna sprawa że szpaki tak się rozpanoszyły, bo ostatnio u nas nie ma dzikich kotów i nie polują. Nie wiem czy wszyscy po miastowemu trzymają koty w domu :lol:

Lideczko dzisiejszy dzień w ogóle nie sprzyja wyjściom z domu u mnie jest koszmarnie szara bura szmata, mgła, wiatr nieprzyjemny, pada deszcz! W nocy solidnie lało co widać było po ilości wody w pojemnikach np. u kurek ;:224
Także Liduś w domku siedź i jak jutro tak będzie to też ostrożnie, bo to niedobra jest pogoda ;:222
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Może sąsiad ma budki nie dla szpaków, wtedy może i dwadzieścia wisieć a żaden szpak jej nie zasiedli http://www.mojeptaki.pl/egzotyczne/arty ... nanie.html . Ja w każdym bądź razie wypróbuję to, ale dopiero jak czereśnie zaczną owocować, co pewnie jeszcze szybko nie nastąpi :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Budki Iwonko są dla szpaków, a sąsiad wykonuje podłogi więc materiałów odpadowych ma sporo więc z nich tworzy budki. Ja się cieszę, że żerują nie tylko w najbliższym otoczeniu, ale zapuszczają się dalej ;:306 Ja mam jedynie budki dla sikorek i wychowało się w nich już parę pokoleń :lol:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Marysiu w ten paskudny pogodowo piątek... jedyna radość, że tydzień pracowy się kończy, ale aura naprawdę woła o pomstę do nieba... u mnie poza burą szmatą, wieje, że łeb urywa ;:219
Kolejny weekend spędzony na kanapie... jak ja już mam dość.
Ptaki co prawda dalej świergolą jak gdyby wiosna miała dziś zapukać do drzwi, ale zimnica zupełnie na to nie wskazuje...
Tak czy inaczej, miłego!
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Witam w ponury piątek. Na drodze szklanka, z nieba leci śnieg i wieje jak diabli. A tak już było ładnie
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maska pisze: Iwonko aż 14 stopni :roll: Pod wieczór było bardzo brzydko szaro i mgliście. Mówisz park kontenerowy ;:219 u nas termin nieznany. W wiejskim ogrodzie chyba nigdy nie jest czyściutko, ale jak jest zielono to jest schludnie!
dziś i jutro temperatura podobna ma być -mam nawet trochę słoneczka , więc ślę do Ciebie priorytetem ;:3 :wink: od poniedziałku i mnie zimno :roll:
park kontenerowy to ogromny plac z kontenerami - każdy kontener na inne odpadki , wiazd kosztuje mnie 1 euro
miłego dzionka :wit
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu czy znowu dzisiaj zostawili Cię bez kontaktu ze światem ;:oj wszystkiego dobrego w DNIU NASZEGO ŚWIĘTA
Obrazek
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Ja codziennie rano zaglądam na sąsiedni budynek, gdzie gniazdują szpaki i ni ma. Do Mnie jeszcze nie doleciały ;:oj
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu witam cieplutko w piątkowe przedpołudnie i przesyłam słoneczne pozdrowienia ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko u mnie też ptaki świergolą jakby ten deszcz padał tylko na mnie ;:306 ale moje ptaki grzebiące znowu brudne i brodzą w błocie ;:oj Ja mam gości w sobotę więc kanapa odpada będę wyżywać się w kuchni ;:304
Marzenko bez szklanki +5 było ;:172 i będzie jeszcze ładniej wszak to marzec!
Iwonko kiedy do nas zawita taka kultura tzn najpierw ludzie muszą zmienić mentalność a potem tak park - bardzo mi się podoba! Chociaż już się coś zmienia opłaty za śmieci nie od kosza tylko od osoby i bez ograniczenia segregujący płacą połowę a odpadki wszystkie będą odbierać nie tylko wybrane ;:215

Śmieci śmieciami ale słoneczko proszę prio albo kurierem :lol: ;:3

Marysiu niby kiedy mam prąd cały czas co widać po ruchu od rana! do wieczora ;:219 ;:196
Jurku wszystkie są na Kawiorach ;:306 ;:306
Agnieszko dziękuję ale rozumiem, że słoneczne wbrew temu co za szybą ;:196
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu ja nie sprawdzam ile jesteś na forum, wiem tylko że z rana Cię odcinają od świata ale to jest koniecznością konserwacji i może przeróbki sieci przesyłowej a przy dzisiejszej pogodzie i święcie dali nam możność pogawędzić z Tobą od rana, mnie też dzisiaj rano dali wolne, przestali mnie kłuć a na inny wariant proponowany się nie piszę, dobrze jest i nie trzeba tego psuć ;:108
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Witaj Marysiu -08- 03- przywitał mnie białym puszkiem i chyba się cieszę -no to dzisiaj świętujemy ? Obrazek ;:196
pozdrawiam Ela
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Marysiu coś mi nie wyszło to wstawianie -przy wysyłaniu zaznaczyłam że to "gif" a my jakieś takie zastane :;230
pozdrawiam Ela
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”