Identyfikacja cz. 1 od 2007 - 2011
Pisząc "głodna" Nie miałam na myśli wody a odżywki
Dla pilei najlepsze jest stanowisko jasne ale nie w bezpośrednim słońcu. Lubi nieco wilgotne otoczenie co można zapewnić stawiając ją np. na talerzu z mokrym keramzytem.
Podlewać z wyczuciem by jej nie zalać. Co dwa tygodnie dać nawóz dla roślin liściastych lub użyć pałeczki nawozowe.

Dla pilei najlepsze jest stanowisko jasne ale nie w bezpośrednim słońcu. Lubi nieco wilgotne otoczenie co można zapewnić stawiając ją np. na talerzu z mokrym keramzytem.
Podlewać z wyczuciem by jej nie zalać. Co dwa tygodnie dać nawóz dla roślin liściastych lub użyć pałeczki nawozowe.
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
o faktycznie dracena marginata i osobiście bym jej nie rozkrzewiał gdyż po prostu szkoda jej obecnego wyglądu, jeśli zetniesz czubek by ją rozmnożyć przez jego ukorzenienie reszta liści do dołu spadnie w niedługim od cięcia czasie i wtedy zostanie ci goły badyl który będzie nadawał się tylko na pocięcie na sadzonki a to co zostanie z systemem korzeniowym z pewnością z czasem wypuści nowe czubki ale to trwa i przy takim wyglądzie draceny nie warto jej ciąć. 

-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 22 cze 2008, o 15:43
- Mandragora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 30 cze 2008, o 17:13
Co to za roślinka ( Aichrysum )
Co to za kwiat? ostatnio zaczął się dziwnie zachowywać i jakieś informacje o nim bardzo by mi się przydały, ale nie wiem jak się nazywa.. to jego zdjęcia, chodzi mi o ten kwiatek pośrodku:

Wie ktoś może co to jest??
Może to w czymś pomoże, starałam się sama zrobić z niej formę pienną, ona tak od początku nie wyglądała
była taka raczej.. hm... płożąca się? chyba tak to się określa 

Wie ktoś może co to jest??
Może to w czymś pomoże, starałam się sama zrobić z niej formę pienną, ona tak od początku nie wyglądała