Chrapkowe doniczki cz. II

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Chrapkowe doniczki cz. II

Post »

Basiu dużo się u Ciebie działo: i zakupy i paczuszki i sadzenie. ;:138
Piękną masz zawartośc stolika a najładniej wygladają kwiatuszki śniedka pośród tych różnych odcieni zieleni. ;:303
Aglaonemy i Filodendrony polecam bo te roślinki to też jedne z moich ulubionych. ;:167
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Aguś-większość roślinek po prostu trafia do wanny i pod prysznic. Potem ręcznikiem papierowym lekko je oblatuję. Niecierpię zakurzonych i pożółkłych roślin.
Elu-tak, jak pisałam-ja również bardzo się w nich lubuję, toteż chyba /poza małymi wyjątkami/ będę raczej starała się koncentrować na roślinach o ozdobnych liściach i zaprzestanę znoszenia wszelkiej zieleniny a raczej te, które ;:167 -będą miały coś w sobie :)
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p
Od: 24 lut 2013, o 00:17

Post »

Basiu... jakie ładne.... ;:oj ;:oj a Aglaonema Silver Queen i Philodendron hastastum.... aż dech zapiera.... ;:138 ;:138

Tak tak ... przez to forum to w dzień na rzęsach chodzę z niewyspania ;:205 ;:205 ;:205 ale te wszystkie roślinki są takie ładne i bije z nich taka pozytywna energia, że niewyspanie to .... ? Nic to, Basieńko! Nic to...? - cytat z Pana Wołodyjowskiego. ;:306
Buziaki !!! ;:79 Pa!Pa! ;:100 ;:100
Awatar użytkownika
lucy23-61
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2011, o 21:06

Post »

Piękny kolorek śniedka.
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Filodendronki urocze ;:215 . Widzę że i u Ciebie scandens variegata jest obecny ;:333 .
Jak tylko przejdzie mi fijoł na kwitnące to chyba też więcej uwagi poświęcę filodendronom i innym ozdobnym z liści ;:108
alunia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lis 2010, o 18:31

Post »

Basieńko ja również pokochałam strasznie philodendrony :tan
Oby nasze kolekcje się rozrastały ;:170
A tak spytam, gdzie nabyłaś ten ostatni okaz philodendrona?? 8-)
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aluniu tego filodendrona zdobyłam dawno temu od pewnej kwiato-maniaczki, ale miała jedyną sadzoneczkę :)
Alinko ja postanowiłam nieco prędzej kłaść się spać, bo inaczej ciężko cały dzionek z dzieciaczkami na pełnych obrotach wytrzymać :)
oxalis ja już jakiś czass temu doszłam do takich wniosków ale zobaczymy co z tego wyjdzie, bo czasem po prostu coś zielonego wpada, mimo, że miejsca brak...
Lucy Śniedek to Alinkowy podarunek, nie ukrywam, że bardzo lubię pomarańczowy kolorek :)
Iwonko-obiecana fotka Aichrysona :)

Tak wylądał w czerwcu 2012 /Albinos kaput/ :oops:

Obrazek

Wczoraj:

Obrazek

Gubi liście od dołu-czy to normalne?

Obrazek

Neolina-również moja pupilka :)

Obrazek

Po bokach widać Pachirki, które również bardzo sobie cenię, mimo, że po 9.99 z Biedronki :) Ta z lewej słabo zniosła zimę-nie wiem czemu-blada, liście żółkną, wypuszcza co prawda nowe, ale to też nie ten kolorek, co trzeba :(
e_w_u
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 15:28

Post »

Ale śliczności u Ciebie. Gdyby nie to , ze może im to zaszkodzić to bym zazdrościła. Coraz bardziej podobają mi się filodendrony.. kolejna zachciewajka się szykuje...
Moje kwiatki :)
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj tak zachciewajki to ja mam /a nawet w ciąży nie miałam :;230 / Teraz knuję aby co nieco typowo zielonych domowników wymienić na bardziej ozdobne liście, czyli więcej-Calathei, Marant, Agloanem, Philodendronów itp. Zawsze takie rośliny podobały mi się najbardziej, a sporo zwykłych zielonych juz mi zpowszedniało. Marzy mi się coś jeszcze ciekawszego-zobaczymy, co z tego wyniknie :)
e_w_u
500p
500p

Post »

Ja sobie ostatnio sprawiłam alokazję :) Uwielbiam je, ale one mnie jakoś tak niezbyt :(. Na starym mieszkaniu 2 uśmierciłam i powiedziałam dość. Ale jak ją zobaczyłam to postanowiłam zobaczyć jak jej się na nowym mieszkaniu spodoba :))
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z roślinkami to nie jest tak, że im się u nas nie podoba-w przypadku Alocazji to po prostu nie jesteśmy w stanie w domu zapewnić im warunków jakie mają w naturze. No chyba, że jesteśmy-to wtedy żyją i mają się dobrze :) A Alocazje piękne są, to fakt i przy tym bardzo trujące-niestety :(
e_w_u
500p
500p

Post »

Nie kupiłam na sałatkę ;) A kot nie gustuje w roślinkach na szczęście, bo miałabym rozterkę. Zobaczę jak jej tu podejdzie :)
Pozdrawiam Ewa
Monika79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2012, o 16:50

Post »

Kwiatki ,nowości ;:138 .A moja pachirka też z biedronki i za tą samą cenę,pewnie w tym samym czasie kupowane,tylko moja blada,liście gubi.I kiepsko wygląda,bo taka łysa.
Kwiatki Moniki
POZDRAWIAM MONIKA
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

ojej i Aichrysonik rośnie Ci jak na drożdżach ;:oj cudnie ;:108 ;:138 musisz teraz powiedzieć co mu czynisz, gdzie stoi itp... ;:224 bo ja miałam kilka sadzonek i żadna nie chciała rosnąć, wyprzedałam, zostawiłam sobie chyba ze 2 i dziś patrzę a one ani jednego liścia od wielu miesięcy i te co są to ;:222 tak samo nolina, zasusza końce, pewnie jej brak wilgoci, Twoja pewnie zraszana hm? bo jest taaaak pięknaaaa ;:167 że aż ryczeć się chce :wink:
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
orchidea177
200p
200p
Od: 13 lut 2013, o 14:52

Post »

:wit
Piekne kwiaty, spora kolekcja philodendronów:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”