Ogrodowe i...nie tylko... krople pamięci cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogrodowe i...nie tylko... krople pamięci cz.2

Post »

Brawo,brawo,brawo!Zdolniacha z ciebie!Na pewno nie za wcześnie rozwaliłaś to łoże?Może by się przydało a tak,sama sobie jesteś winna ;:224
Myślę o tym genogramie!Jeżeli to prawda,to czy wychowanie coś znaczy?Ja podchodzę do tego tak.Świadoma jestem pewnych braków i skrzywień w mojej rodzinie i nad tym pracuję.A jak coś nie wyjdzie,to ...przez genogram :wink:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Miriam pisze:Myślę o tym genogramie!Jeżeli to prawda,to czy wychowanie coś znaczy?Ja podchodzę do tego tak.Świadoma jestem pewnych braków i skrzywień w mojej rodzinie i nad tym pracuję.A jak coś nie wyjdzie,to ...przez genogram :wink:
Znaczy, no pewnie, że znaczy! Genogram jest właśnie po to, żeby pewne rzeczy zobaczyć i coś z tym robić...oczywiście można uświadomić sobie i bez genogramu, ale jak się tak rozrysuje i zobaczy, że np. z pokolenia na pokolenie powtarzały się pewne schematy i układy, no to naprawdę daje do myślenia :roll: Znam rodzinę, w której już w trzech pokoleniach - prababcia, babcia i matka - powtarza się taki układ, że mąż wcześnie "opuszcza" żonę; za każdym razem w inny sposób - pradziadek wyjechał do Ameryki i słuch po nim zaginął, dziadek młodo zapił się na śmierć, ojciec odszedł do innej kobiety...a teraz jest czwarte pokolenie - dwie córki - które są tego świadome (one same o tym mi opowiadały)...jedna z nich wyszła za mąz i bardzo świadomie pielęgnuje swoje małżeństwo i rodzinę, druga boi się rodzinę założyć :(
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

EWCIA.....a ja bym chciała rozrysować sobie taki genogram.....w której książce psychologicznej spotkam.......albo wzór na pw chętnie przygarnę....

poruszyłyście temat rzekę...ale może warto założyć taki wątek i Ewę na instruktora i psychologa na forum zatrudnimy....
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Basiu, znalazłaś :D
I jeszcze ewentualnie książka:
Genogramy. Rozpoznanie i interwencja - Monica McGoldrick, Randy Gerson, Sylwia Hartman, Wyd. Zysk i S-ka.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

.....dziękuję Basiu...ale dzisiaj nie rozpracuję....jeszcze na jutro do pracy mnóstwo do zrobienia a przed chwilą wróciłam z placu boju.....zamierzałam spryskać Randapem trawę do zlikwidowania ale zrobiła się nasiadówka przy kominku i teraz gonię.....
...ojjjj jak bardzo chciałabym się się z Tobą na nasiadówkę umówić.....

-- Śr 06 mar 2013 23:07 --

EWCIA....a Ty wybierasz się na Zlot do Sulejowa :?:
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Krysiu ;:196 może lepiej posiadówka a "nasiadówka" kojarzy mi się z zapaleniem pęcherza gdy moja Babcia obdzierała dęby z kory, parzyła i kazała mi siedzieć nad tymi oparami... :;230
Ewa wybiera się do Sulejowa, nawet mnie dobra kobieta chciała po drodze zgarnąć ;:167 , jak będe na wsi to obiecuję sobie tam podjechać...skuterkiem :roll:
Ewa bardzo mnie ten temat pociągnął ;:215
Dziś znowu były telefony od zainteresowanych i wynajęciem i kupnem, chętni na wynajem mają przyjść w sobotę, a ewentualni kupujący zadzwonią i może jutro.Muszę więc wykończyć "izolatkę".Dziś syn z synową zlitowali się i pomogli.Odsuwaliśmy szafki w kuchni, nie wyobrażacie sobie jak w ciągu roku potrafili zasyfić lokatorzy, pod szafką zlewozmywaka były między innymi puszki po piwie, pety,słoiki i obrzydliwe....brudne podpaski!!! Dobrze że miałam rękawiczki.
W dwóch futrynach dziury , pewnie po huśtawkach.Zapchane syfony w łazience!
.Więc wynajmowanie wolała bym mieć już za sobą.
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

....u mnie funkcjonują nasiadówki.....
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Basiu czytam dzisiaj, ale coś tylko tyle, jednak napiszę że genogramu nie chcę bo co mi z tego. Tak to czuję że jakbym miała garba i ktoś mi napisał dlaczego go mam to od tego garb nie zniknie :lol:
Ale jak przeczytałam o tych brudasach to mnie ruszyło i piszę jednak. Ludzie są świnie czy to studenci wynajmowali?
Moja córka wynajmuje od paru lat mieszkanie i nie wolno im robić żadnych dziur i nie robią nic nie wieszają, a mieszkanie wygląda jakby wczoraj się wprowadzili :oops:
I na tym chyba zakończę dzień na FO Dobranoc Basiu!
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu to było młode małżeństwo 5-letnim i półrocznym dzieckiem, oraz psem, do którego nie przyznali się wcześniej.
Śpij dobrze ;:196 ja jeszcze poćmokam :wink:
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Basiu :wit Ależ Ty piękne malunki na tej ścianie zrobiłaś ;:180 Takich lokatorów - współczuję , jak im nie wstyd .
O Genogramie się nie wypowiadam muszę poczytać , bo jestem do tyłu :oops:
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
Violka_fasolka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 17 lut 2013, o 04:18

Post »

Witaj Basienko dlaczego ja dopiero teraz tu jestem :?: ;:223 za kare bierz mnie i ....do pluga ;:306
there is no such thing as a silly question if you do not know the answer!!
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Violuś ko ;:196 witam Cię bardzo serdecznie ;:167 Nieee :lol: do pługa to ja mam rączego araba pt. Banderasa.Choć ostatnie dni to ja robię za trzech....oszczędzam araba bo za kilka dni remontują mu oko.A niebezpieczna to operacja 8-)
:wit
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BASIU....i co tam u Ciebie.....ja potrzebuję w tym sezonie pługa....masz do wynajęcia :?:
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Basiu ;:202 a mój syn ma wynajmować mieszkanie ...jak mu się trafią tacy ludzie o nie...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”