Mój domowy roślinny miszmasz....cz. 2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój domowy roślinny miszmasz....cz. 2

Post »

Niunia odpowiem Ci , że prawie.... bo obok na komodzie pod lampka stoją... ;:306

Chrapka jesteś bardzo delikatna...w wypowiedziach ;:306 ...ale ja wiem,że mam melanż totalny...tyle że ja go uwielbiam..sieję i sadzę to co mi się spodoba..nie lubię być monotematyczna.. :tan

Agatko już jestem..i nie tylko z pomidorków.. ;:196

Morango Kasiulek..sieję i cieszy mnie wszystko co wyłazi spod ziemi.. :tan ....nie mniej słyszałam że mają wrócić znów bardzo zimne dni...i to psuje mi humor totalnie... Tamarillo kochanie , to ja siałam..jakoś zima jeszcze...kiedy z pewnością nikt nic nie siał..a to z nudów bo to był taki "martwy czas" i kombinowałam co mogłam...nawet kupiłam żarówkę.. :tan ...siałam tez wtedy Habanero ale miałam po 2-3 nasionka i wyszły mi tylko chyba 3szt... dwa red i 1 orange... inne to jakieś mini ...takie..i moje własne... resztę wysiałam teraz niedawno..i właśnie dziś zaczęły się wybijać..przy okazji dopatrzyłam się że wychodzi papirus ...passiflora wylazła tylko 1...dobre i to...niech tylko rośnie..dalej.. ;:215 ...no i u mnie tak jest..1szt tego 2 szt tamtego..stąd galimatias...ale za to satysfakcjonujący... :heja

;:167
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Brawo Kasiu :wit ...różnorodność sprawia, że proza życia staje się mniej nudna ;:108 ;:63 ;:170
Fajnie, że nie boisz się nowych wyzwań i nie ograniczasz swoich zainteresowań ;:108 ;:63
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OOOO witaj robaczku..nocny...siedzimy jak te dwie ćmy..Agatka jeszcze była..nie wiem czy jest czy poszła..?
Nie lubię być szufladkowana..i nie cierpię grać pod orkiestrę..albo jeszcze lepiej..wybiegac przed... ;:306

Uwielbiam swoje roślinki...choćby nasionka nie kiełkowały.. chociaż wolałabym aby kiełkowały..bo koszty mniejsze wtedy... ;:306 i nerw nie wytracam... ;:170 ..tylko spokój nas uratuje.. ;:209

Dla większego pomieszania..jutro wyskoczę z roślinkami całkiem nie czasie...i pomieszam pomieszane jeszcze bardziej... :;230
:tan
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Ja swoje pomidorki koktajlowe wysiałam drugiego marca i jeszcze czekam na wschody.
Muszę rozsadzić swoje psianki koralowe - też będę mogła ci podrzucić :wink:
agnieszka_jot
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 15 lut 2013, o 11:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

witam serdecznie :wit -pochwała najpierw ;:333 jestem pod ogromnym wrażeniem jak z niczego potrafisz wyhodować COŚ
ja ostatnio posadziłam nasionka strelicji i juz ich wygląd mnie zachwycił-pomarańczowy puszek schowany w czarnej skorupce:-)
zostaję Twoja fanką

-- 7 mar 2013, o 19:06 --
Nolinka pisze:Ja swoje pomidorki koktajlowe wysiałam drugiego marca i jeszcze czekam na wschody.
Muszę rozsadzić swoje psianki koralowe - też będę mogła ci podrzucić :wink:

ja mam nasionka takich pomidorków i jutro chyba w końcu wysieję:-)
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nolinko kochana...ja mam jeszcze sporo innych odmian..ale dziewczyny mówią aby wysiac w połowie marca te normalnej wysokości..to się wstrzymuje..a wiesz jakie to trudne dla mnie.. :tan

Agnieszko Witam Cię w mych progach... ;:138 . Masz rację nasionka strerlicji są śliczne ...a kwiaty to czysta bajka :tan
Cieszę się ,że jest następna pasjonatka nasionek...

Ja dziś dostałam wiadomość, że otrzymam przesyłkę z nowymi cudeńkami...nie mogę się doczekać... ;:215

Dawno nie pokazywałam moich "klejnocików"

Chciałam pokazać roślinki..ale fotosik ma chwilę buntu... ;:222
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Czyli czekamy Kasiu, aż przestanie strajkować!!!
Pozdrawiam, Agata.
x-h-n

Post »

Ale przepiękny ten Twój Hobbit ;:oj
AleksandraBdg

Post »

Kasiu,ale Ty masz tą plantację ;:oj ;:oj Miejsca to już za wiele chyba nie zostało?
Gratuluję wytrwałości!!
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Kasia już dawno wszędzie ma doniczki i kubeczki ;:306
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Agatko..trzeba czekać.. ;:65 a ja tak mocno nie lubię czekania... ;:124

Hiuan Takie hobbitki mam nawet 2..ale oba to sadzonki, oba nie duże...przyjęły się..to posadzę już razem..niedługo.. ;:108

Ola to że jest plantacja..niestety nie oznacza..sukcesów...a szkoda.. ;:218 ..nie które rosliny sieję po kilka razy..a i tak polegnę..
ale nic nie poradzę..uwielbiam wysiewać i łazić z durna nadzieją na to że wyrośnie mi..coś niespotykanego.. i czasem nawet wyjdzie..ale często padnie potem.. .. ale masz rację nie poddaję się.... właśnie czekam na niespodziankę...dostałam maila, że jest w drodze..a jeszcze mam odłożone różne "ciekawości"...bo potrzeba dużo słonka i wysokiej temperatury na wysiewy...ale przecież dopiero początek sezonu...
:tan :tan :tan

Aniu-sweety masz rację..kubeczków i pojemniczków..to wszędzie mnóstwo.. ;:215 ..a ja w żywiole..jeśli cokolwiek wychodzi spod ziemi.. :heja
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Oj Kasiu, to tak jak ja, uwielbiam siać i podziwiać wschody, a jak coś pada, to i tak się nie poddaję i sieję na nowo ;:108
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie..Iwonko..ja też....chociaż przyznaję, że część marzeń odpuściłam..bo po 5zł za 2 nasionka płacić i nic z tego..ile razy można..?
Ale z kolei... np takiej Herbaty..jakoś nikt sadzonek nie posiada.. ;:222

To niesamowite uczucie..kiedy wykiełkuje coś oryginalnego... :heja

Wysiałam też Adenie.., bo pozdychały mi wszystkie prawie....w każdym razie te co były dla mnie ulubione....ale to moja wina....zbytnio nie zimowałam..i przegapiłam mroźną wietrzną noc zimową..potem już tylko szklista maź... ;:145

Trudno..zaczynam od nowa.. ;:138
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Kasiu, fotosik nadal strajkuje u Ciebie???
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Kasiu ale u Ciebie ruch w zielonych ;:oj
Nowe Anturium śliczne ;:303 I wszystkie pozostałe roślinki również są cudne ;:138
Chwalę hurtem, bo tyle tego pokazałaś, że nie sposób było wszystko zapamiętać ;:131
Ale sukulencikom dobrze się przyjrzałam. ;:333
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”