Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski cz. 2

Post »

Cześć piromaniaku :;230
Jak rozpalam u siebie ognisko to zawsze mam w pobliżu węża z wodą ;:306 Ale tak to jest w lesie :wink:
Sporo już u Ciebie z ziemi wychodzi ;:108 (przypomniał mi się dowcip o teściowej)

Wczoraj posadziłam różyczkę, do donicy. To moja pierwsza :heja Ma już pączki. Nie wiem czy ją wystawiać na dwór w ciągu dnia żeby hartować czy trzymać w domu?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piromaniak to również moje drugie imię - podoba mi się to, co rozpaliłaś :twisted:

A propos teściowej, to znam taki jeden kawał (wszystkie palę, więc proszę o tolerancję ;-)), jak teściowa zeszła, a zięć poszedł w tango... wszyscy tacy zmartwieni, że on tak przeżywa to jej odejście, że aż się upił do nieprzytomności - pewnie jej tak żałuje... następnego dnia pogrzeb, trumna otwarta, a zięć czuwa przy mamusi, przytulony do jej policzka... żałobnicy wzruszeni pytają jak to się stało, że wcześniejsze relacje takie sobie, a teraz taka rozpacz po smierci... zięć odpowiada: k*, wczoraj nieźle potańczyłem jak się mamusia wykończyła i dziś mnie łeb nap* a ona taka zimniusieńka...
:lol:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tego dowcipu nie słyszałam ;:306 ;:306 ;:306 ;:306 Jest świetny. Udał Ci się.
Ja też zawsze palę dowcipy ;:170 ale przede wszystkim je zapominam ;:223
Aga, wiem że Ty też piromaniak :;230
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Kochane moje piromaniaczki ;:167 My z M. też uwielbiamy ogień, dlatego lubimy się męczyć z kominkiem jako alternatywą pieca gazowego, tego klimatu nie da się podrobić :wink: .

To ognisko było dla mnie zaskoczeniem bo i w sobotę i w poniedziałek próbowałam podpalić stos suchych badyli po bylinach i nijak nie szło, a wczoraj jak buchnęłoooo :shock: . Aparat miałam w kieszeni, bo chyba bym nie zdążyła po niego pójść (poza tym Franek obserwował ze mną to cud-zjawisko i sama na sam z nim bym go nie zostawiła :lol: )

Joluś, co do róży... Ona jest w postaci bezlistnej? Jeśli tak to bym wystawiała ale jeśli świeżo kupiona w jakimś markecie z kwiatkami i liśćmi to chyba jednak za wcześnie.

Aguniu, świetny dowcip :;230
Nie wiem czy sąsiadom podobały się fruwające w powietrzu strzępki spalonych roślin, ale tak szybko się wszystko skończyło, że może się nie zorientowali ;:131 :lol: .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko, różyczka jest świeżo zakupiona i ma zawiązki liści, pędy przycięte na 20 cm. Nie jest pędzona. To pewnie mogę zaryzykować po parę godzinek w najcieplejszym momencie dnia. ;:224
Pewnie to tylko dziś i jutro bo potem....zima ;:145
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, chyba najlepiej byłoby jej teraz w jakimś miejscu gdzie temperatura jest kilka stopni na plusie.

Znowu obejrzałam prognozy u Norwegów i na pogodynce i wręcz wierzyć mi się nie chce, że w połowie marca może być tak zimno. Moje tulipanki, serduszki, pigwowce z rozwijającymi się listkami, żonkilki, buuuuu ;:145 .
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja tez nie chce wierzyc, ze takie minusowe temperatury zapowiadaja :roll: Do majowych przymrozkow juz jestem przyzwyczajona ale zeby w marcu - 15 stopni w nocy bylo, to jest normalnie cos nie tak :twisted:
Agus ;:306 super kawal - zaraz sasiadce sprzedam, ona wlasnie tesciowka zostala :wink:
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Musiałam dziś wyskoczyć na szybkie zakupy i - jakże by inaczej :oops: ;:306 - zupełnie po drodze miałam ogrodniczy. Moja kolekcja :mrgreen: wzbogaciła się o torebkę nasion pierwiosnka ząbkowanego ( ;:oj !), roszponki, kolendry i pietruszki naciowej... :;230
Aha, i kupiłam w Lidlu mały sekator, żeby mieć do domowych roślin :lol: . Od dziś w Lidlu jest ogrodowa oferta (czemuś oferty nie widać na stronie, a chciałam link wrzucić :roll: ).
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agatko, ja też byłam dzisiaj w Lidlu, ale nic ogrodowego nie kupiłam. Sekatory i nawozy mam z zeszłego roku. Ale musialam na wszelki wypadek pognać i wszystko obejrzeć.
Co do prognoz, to jeszcze wczoraj na Meteo zapowiadali dla Warszawy na 19 marca -18 stopni w nocy, a dzisiaj ta sama stacja podaje na ten dzień już -13. Jeśli przez jeden dzień zmieniły im się prognozy o 5 stopni, to ja nie wiem, po co w ogóle są te długoterminowe opowiastki.
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu, na yr.no wczoraj zapowiadali około -13 a dziś -19 na przyszły czwartek, na pogodynka.pl wręcz przeciwnie - dziś prognozują trochę więcej ciepła niż wczoraj ;:202 . Cyrk :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja już nie patrzę na prognozy. Co bedzie to będzie. Może rośliny jeszcze się na dobre nie obudziły.
Mam taka nadzieję
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Pierwiosnek ząbkowany nie lubi mrozu, przykryj go czymś, póki mrozy nie miną. Serduszce mróz nie przeszkadza :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ha, a ja czytałam, że serduszka jest wrażliwa na mróz, nawet na Forum w serduszkowym wątku :? . Nagarnęłam nieusunięte jeszcze liście i na serduszki i na pierwiosnka :). Dzięki, Ewuniu, za podpowiedź ;:196 .

Gosiu, liczę na śnieg, że będzie go dużo i trochę pomoże w ochronie :roll: .

Jestem po wizycie z Frankiem w CZD, wszystko jest w porządku, ale czuję się styrana jakbym przewoziła ziemię taczkami :lol: . Zimno, wichura i zaczyna śnieżyć. :evil: :evil: :evil:

Jedyna pociecha - weekendzik :tan .
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Ja w prognozach widzę rozpiętość od -6 do -8..., a taka byłam dumna, że udało mi się włókninę ściągnąć, dziś dam sobie spokój ale jutro chyba będę musiała ją ponownie założyć :? u mnie też już widać pąki na serduszce, jakoś o nią się nie boję, bardziej martwią mnie rozbuchane i nabrzmiałe pąki na różach...
Dobrze, że Frankiem wszystko ok., u mnie końcówka antybiotyku po zapaleniu spojówek i ucha u Zuzi.
A ognicha Ci zazdroszczę, nie mam jak u siebie takiego zrobić, a mam już 4 wory gałęzi do przemycenia śmieciarzom (większość to jeszcze zeszłoroczne jesienne wycinki + tegoroczne cięcie winorośli - całe szczęście więcej nie zdążyłam przyciąć)
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Czytałam u Agi, że szukałaś szałwii omączonej-mogę się podzielić, bo Kasia przysłała mi kilka torebek ;:oj Podaj mi adres na pw.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”