Witaj Tomaszu
Hipeastrum biedronkowe piękne, przyciaga wzrok, a pikowania "trochę" będziesz miał, gdzie masz zamiar wysadzić tyle lobelii? czy nasionka niecierpka sam zbierałeś czy kupywałeś - bo bardzo trudno je dostać.
Heliotrop też pięknie ci wschodzi - powodzenia
z pikowaniem dam sobie jakoś radę, codziennie po trochę W zeszłym roku miałem tylko dwie paczki, jedna niebieską i jedną różową. Na poprzednich stronach widać gdzie rosły. Tym razem będą inaczej sadzone i zakładam, że nie będę miał co z częścią z nich zrobić. Najpierw jednak niech wyrosną.
Niecierpki kupowane, nasiona z Top-Decor. Ale za nic nie potrafię sobie przypomnieć w którym ze sklepów je kupiłem. To ma być niecierpek balsamina, w odmianie pełnej. Taką bynajmniej mam nadzieję.
Ale ważne , że są. Oj tak nudno i szaro. Ja wsadziłem ostatnio kilka cebulowych z wypuszczonymi pędami bo było mi ich szkoda. A jeszcze dalie w piwnicy kiełkują.
Niesamowite, że już zakwitły! Ja mam w ogrodzie od wielu lat kilka odmian. Z reguły kwitną jeszcze przed krokusami. Ale w tym roku się ociągają. Myślę, że wyczuły nawrót zimy i postanowiły poczekać. Ale zielone już im wystaje!
Starsze, które kwitły u mnie rok temu tez jeszcze nie kwitną, a te posadziłem na południu w takim miejscu, gdzie ani wiatru nie ma, a jak słońce wyjdzie to patelenka się robi. Pewnie dlatego te już gotowe. Niestety dzisiaj już zimno jak diabli i muszę zabezpieczyć wszystko przed nadchodzącymi mrozami.