Mój fijoł 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój fijoł 9

Post »

Ewa, ten ból mięśni to fajny jest, co nie? :lol: Ja zdążyłam po pracy na mały obchód i ciachnęłam hortensje bukietowe. Zostały mi jeszcze pięciorniki, irgi i to, co zapomniałam :lol:
Nasionki poszły, jutro powinny dojść :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ja dzisiaj nawet obchodu nie zaliczylam ale dopiero mialam czas zeby siasc na kanapie... jutro pojde :wink:
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewcia, ;:196 ale Ci zazdroszczę tej roboty i zmęczenia. ;:131
Ja na razie przycięłam swoją jabłoń i powiesiłam nową budkę lęgową dla ptaszków ( starą jakiś dzięcioł chyba całkiem rozdziobał, bo była z konaru brzozy i wisiała na brzozie, to musiał ją z drzewem pomylić :;230 ).
Jak wspaniale się wtedy czułam. Powojniki na razie jeszcze śniegiem mam zasypane.
PS. Mizianki dla Hamlecika i dużo zdrówka .
:wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A ja czekam z pracami. Jak przychodzę jeszcze jasno na dworze, ale po obiedzie niestety wyjść już się nie da.
A w weekend ;:145 znowu wraca zima. Mam nadzieję, że te prognozy się nie spełnią. Jeszcze w niedzielę było, że ma być cudowna pogoda
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga, tylko zbieranie gałęzi i patyków, wyrzucanie zapomnianych jesienią bylin i cięcie. Hortensje mam tylko 4, ale powojników 30 ;:306 Najdłużej walczyłam z Billem MacKenzie, bo to wielki potwór jest, potem jeszcze grabiłam pobojowisko. Usypałam zeschłych odpadków z ogrodu górę prawie mojego wzrostu, tania siła robocza zrobiła ognisko. I to nie koniec porządków :roll:
Maryniu, to Ty też się zmęczyłaś :D Moje trawy na szczęście chude, więc ich przycięcie zajmie mi chwilę.
Iwona, koniecznie posadź, niech ożyją :D
Kasia, fajny, tylko mnie w nocy obudził :? Jutro będzie dobrze (a może to już dziś).
Jule, nie mów, że to piesy tak cię przegoniły :shock:
Krysiu, mam nadzieję, że swoim powojnikom nie zrobiłam krzywdy :roll: Hamlet w ogóle służy do miziania właśnie :D
Gosia, pamiętam, że na 10 marca bylo zapowiadane nawet -11 w nocy, potem jakby mniej :wink: Może ta prognoza się nie sprawdzi.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Ewa, czemu nie śpisz o tej porze ???
Ja tu sobie Twój wątek spokojnie po nocy poczytuję i podziwiam /tak zupełnie incognito ;:175 / a tu nowe wiadomości się pojawiły i nieco mnie to zadziwiło :lol:
No ale jak się ma kotki, to czasem i nocne pobudki się zdarzają, moje też to robią :?

Tak dużo masz wątków, ze życia mi nie starczy, żeby wszystkie starannie prześledzić ! Już się nawet zastanawiałam czy nie zrezygnować i nie przelecieć 'na skróty' ale póki nie ma prac ogrodowych, to z przyjemnością spaceruję ;:65

Bardzo piękny masz ogród - taki z duszą ;:215 Wszyscy chwalą, ale nic dziwnego - ja się przyłączam do ogólnych zachwytów i będę dalej po cichutku zwiedzać. Kotki cudne, też mam od zawsze i nie mogę bez ich mięciutkiej, mruczącej obecności egzystować.
Pozdrawiam i idę kontynuować podziwianie ;:173
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu :wit To nie koty, tylko nadmiar ruchu mnie wykończył i obudził po nocy ;:306 Zdążyłam jednak położyć się i odespać boleści kręgosłupa :wink: Dziękuję za miłe słowa pod adresem ogrodu, uprawiam go od 6 lat i próbuję zapełnić roślinami, które mi się podobają. Nie ma tu za wiele planowania czy komponowania-czyste zbieractwo :D Robię to, co lubię ;:108
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Ewciu pod Twoim ostatnim postem pod pisuję się rękami i nogami ,ja mam tak samo .Kupuję roślinę ,która mi się podoba i cieszę się że ją mam .Bardziej się przejmuję ,czy jej będzie dobrze w miejscu gdzie ją posadziłam ,niż tym czy tu pasuje czy nie. Nie wyobrażam sobie ,aby ktoś zaprojektował mój ogród ,bo wtedy nie byłby do końca mój. :lol:
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Mnie zbieractwo doprowadziło późnym latem ubiegłego roku do wniosku, że muszę jednak inaczej planować nasadzenia, bo pstrokacizna - choć w detalach urocza - jest dla mnie męcząca. Jednak potrzebuję więcej powtarzalności, mniej kolorów, większe plamy jednorodnych nasadzeń. I chcę zdać się na podpowiedź bardzo zdolnej Koleżanki prawie z papierami architekta krajobrazu :wink: :D .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
maria.k55
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 16:06

Post »

Nie ma dwóch takich samych ogrodów, bo ogród to odbicie charakteru właściciela i każdy ma rację w jego projektowaniu ;:108
"Szanuj każdy dzień - bo już nie powróci"
Ogródek przydomowy u Marii.k55
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Masz rację Marysiu .Jeden lubi ogórki ,drugi ogrodnika córki. :lol:
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Kochane moje, najważniejsze, ze mamy te swoje, może nie idealne, ale przecież własne, kawałeczki zielonego raju i możemy tam sadzić wszystko co nas cieszy i kopać i przesadzać ile dusza zapragnie i nawet bezkarnie ponarzekać, że powinno być inaczej, albo, że ziemia marna, czy kamienista ;:306 No po prostu wszystko tam możemy, a najważniejsze, że to 'wszystko' daje taką wewnętrzną radość i spokój. Jest motorem do działania i planów, bo przecież dążąc do 'ideału', ciągle zmieniamy i poprawiamy. Jednym słowem daje radość życia i odważę się nawet to napisać daje takie małe, prywatne Szczęście

No czy tak nie jest ? Każdy z naszych ogródków jest najpiękniejszy i jedyny, bo kochany...
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Mialam wylezdz na ogrodek i zrobic przeglad ale tak sie zmeczylam szorowaniem schodow i parapetow z sadzy, ze nie mam juz kompletnie sily :;230 Posiedze chwilke i pojde, bo u mnie pogoda marzenie i zaliczylismy z chlopakami 2 godzinny spacer a ja juz sie od tego odzwyczailam i mnie nogi bola :wink:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa, mamy podobne podejście :D M trochę mi się wtrąca, ale że miewa niezłe pomysły, przyzwyczaiłam się, że trzeba go pytać o zdanie. I nikogo więcej 8-)
Francesca, w mniejszym ogrodzie moje zbieractwo doprowadziłoby mnie do szału-a tak na razie nie widać. Mam ogród przed domem i za domem :twisted:
Marysiu, to ja mam w takim razie bardzo zamotany charkter ;:306 Mam róże, powojniki, hosty, paprocie, warzywa, owoce, liliowce, hortensje, skalniaki, różaneczniki, trawy, chryzantemy-jednym słowem od
Sasa do lasa ;:306
Ewa-i mnie się to powiedzenie podoba :D
Marysiu, pięknie to powiedziałaś. Radość i ukojenie, a przy okazji satysfakcja, jeśli coś się uda.
Jule, ja też jestem odzwyczajona od wysiłku, ale się biorę :D Myślę, że chłopaki na pewno bardziej zadowolone niż Ty :wink: I edukacja przez zabawę to podstawa :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

ewamaj66 pisze: Marysiu, to ja mam w takim razie bardzo zamotany charakter ;:306 Mam róże, powojniki, hosty, paprocie, warzywa, owoce, liliowce, hortensje, skalniaki, różaneczniki, trawy, chryzantemy-jednym słowem od
Sasa do lasa ;:306
:D
To już wiem dlaczego lubię Twój ogród :;230 Nie mam jeszcze paproci i hortensji, , ale już się interesuję. Skalniaka nie przewidziałam, a za owoce będą robić poziomki :;230 Nad chryzantemami pomyślę. Dobrze, że mam dużo miejsca, do czasu ;:306

Czytałam, że dostałaś lilie. Kiedy będziesz je sadzić :?:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”